Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsbrug 2016 – De voorrondes

De eerste twee dagen van de International Youth Games Rendsburg 2016 zitten erop. Er zijn veel wedstrijden gespeeld en bijna alle uitslagen in de poules zijn bekend. Tijd om een balans op te maken wie er allemaal naar de hoofdschema’s, en dus om de prijzen gaan spelen, gaan en wie verder spelen in de andere schema’s.

Na de wachttijd van gisteren besloten we vandaag een kwartiertje eerder op te staan. Derhalve ging om 6.30 uur de wekker en zat iedereen om 7.00 uur aan het ontbijt. Na het ontbijt was er tijd genoeg om alles in gereedheid te brengen voor het vertrek naar de sporthal.

Na twee dagen spelen zijn de meeste poules gespeeld. Tijd om de balans op te maken.

Jongens enkel A

Hier hebben drie Almeerders zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. Denzell van Soerland speelde hierin al een zware wedstrijd tegen de sterke Duitser Bjarne Reese welke hij in de derde game met 21-15 won. In de halve finale wacht een pittige wedstrijd tegen een Deen. De andere halve finale zal ook een Aalborg-Almere wedstrijd worden. In de kwart spelen twee Denen tegen en ook twee Almeerders namelijk Pjotr Odijk en Dennis Koppen gaan uitmaken wie er doorgaat naar de halve finale.

Voor Robin Verschoor resten de wedstrijden om plaats 9-16. Hij had het niet getroffen met de sterke Duitser Bjarne Reese in de poule.

Meisjes enkel A

De drie Almeerders, Joyce Laudy / Daisy Pietersz / Chloe Amelo, in het hoofdschema hadden allemaal een wedstrijd verloren in de poule en dus zal het hard werken worden. Daisy heeft haar kwart finale al gespeeld en won met een uiterste krachtinspanning met 21-19 in de derde game van de Duitser Laura Damman. Joyce en Amelo wacht een mogelijk nog zwaardere partij tegen de twee sterke Denen die eerder van Daisy en Joyce hadden gewonnen in de poule.

Jongens dubbel A

De beide Almeerse koppels hebben zich weten te plaatsen voor het hoofdschema. Jammer genoeg zijn ze beide in de onderste helft van het schema terecht gekomen. Dennis Koppen / Denzell van Soerland staan al in de halve finale waarin Pjotr Odijk / Robin Verschoor of de Denen Andreas Lund /Patrick Weesgaard wacht.

Meisjes dubbel A

Ook hier hebben beide Almeerse koppels, Chloe Amelo / Joyce Laudy en Anke Meijer / Daisy Pietersz, zich weten te plaatsen voor het hoofdschema. In dit geval zitten ze beide in een andere helft. Beide komen eerst een gelegenheidskoppel tegen waarvan de verwachting is dat die gewonnen moet kunnen worden. In beide halve finales wacht vervolgens waarschijnlijk weer Denen, kortom nog een paar zware wedstrijden te gaan.

Gemengd dubbel A

In het gemengd dubbel hebben we al drie Almeerse koppels in de halve finale staan. In de eerste halve finale moeten Joyce Laudy / Robin Verschoor proberen de finale te halen tegen het Deense koppel Sofie Topp / Malte Nielsen. In de andere halve finale gaat de broederstrijd tussen Dennis Koppen / Daisy Pietersz en Denzell van Soerland / Cloe Amelo.

Jongens enkel B

In de jongens enkel B zijn nog niet alle poule wedstrijden gespeeld maar met nog een ronde te gaan is Roel Odijk nog kanshebber op een plaats in de halve finale. Morgen moet hij daarvoor winnen van een Duitser. Makkelijk zal het niet zijn maar er zijn kansen.

Voor de overige jongens zal er gespeeld moeten worden voor de plaats 5-18. In de poule speelde Niels Flikweert niet slecht maar hij is iemand die graag derde games speelt maar ze helaas vervolgens verliest. Voor Rick Bosland is er misschien nog een theoretische kans op een plek in de halve finale maar moet daarvoor ruim winnen van de huidige koploper in de poule en dan moeten de andere uitslagen ook nog goed vallen. Hij mag desondanks tevreden zijn met het getoonde spel. Van Joeri van Oss kan gezegd worden dat het een slow starter is. Gisteren verloor hij zijn partijen om vervolgens vandaag wel de partijen te winnen. Helaas is de inhaalslag te laat voor een halve finale plek maar wel een goede basis voor de overige partijen.

Meisjes enkel B

Net als bij de jongens enkel B zijn ook hier niet alle wedstrijden gespeeld. Anke Meijer heeft zich als poule winnaar geplaatst voor de halve finale. Hierin moet ze spelen tegen, uiteraard, een Deense. De kans op een Almeerse poule winnaar was hier wel groter met ook Sofie Meijer en Liviena Pardede in de poule. Tevens was dit een poule zonder een Deense wat zeker helpt!

De overige meisjes spelen om de plaats 5-20. Fabienne Joorse speelde goede wedstrijden maar kon niet voorkomen dat de Deense Rikke Andersen als poule winnaar doorgaat. Hetzelfde verhaal gaat ook op voor Demi Korff ook hier was een Deen die een doorgang versperde. Amarante Voskuijl heeft waarschijnlijk haar plek voor de halve finale verloren in haar eerste partij gisteren tegen de Deense Eline Lyngso. Na een winst in de eerste game verloor ze de tweede met 24-26 en in deze game zaten dan ook echt winstkansen. De derde game ging door de moe gestreden Amarante verloren met 17-21.

Jongens dubbel B

Bij de jongens dubbel hebben de twee Almeerse koppels zich weten te plaatsen voor de kwart finale. Jammer genoeg spelen ze hierin tegen elkaar. Rick Bosland / Niels Flikweert of Roel Odijk / Joeri van Oss zal dus in de halve finale komen.

Meisjes dubbel B

Bij de meisjes dubbel zijn we al verzekert van zilver en brons met twee koppels in de finale poule. Uiteraard gaan Fabienne Joorse / Liviena Pardede en Demi Korff / Amarante Voskuijl er alles aan doen om een gouden medaille binnen te halen. Makelijk zal het niet worden met een Deense tegenstander in de poule.

Sofie Meijer speelt met een gelegenheidspartner uit Denenmarken. In de poule werden ze uiteindelijk tweede en dus gaat ze nu spelen om de plaats 4-6.

Gemengd dubbel B

In het gemengd dubbel B zijn er nog twee koppels die kans hebben op een halve finale plaats. Hier zal de laatste poule wedstrijd morgen van doorslaggevend belang zijn. De coaches zullen er alles aan doen om Liviena Pardede / Roel Odijk en Anke Meijer / Pjotr Odijk deze laatste wedstrijd te laten winnen.

De overige koppels zullen gaan spelen voor de plaats 5-20. Amarante Voskuijl / Rick Bosland waren het dichtst bij een poule winst maar een verloren game van 21-23 deed hun poging stranden. Sofie Meijer / Joeri van Oss kwamen in hun poule het gelegenheidskoppel Fabienne Joorse / Mathis Bazelak tegen die door het volledige Almeerse koppel werd gewonnen. Niels Flikweert / Demi Korff zitten in dezelfde poule als Liviena Pardede / Roel Odijk en de hebben dus al gespeeld tegen de tegenstanders van Liviena Pardede / Roel Odijk. Uiteraard zal die ervaring mee worden genomen in de voorbereiding.

Avond eten

Na de 2.5 uur wachten gisteren besloten we vandaag maar naar de McDonalds te gaan. Misschien niet zo gezond maar gelet op de beperkte ruimte aan tijd om te eten wel zo veilig.

Feest

Vanavond staat het feest op het programma en zoals dat bij een feest hoort zijn de begeleiding niet welkom. We horen later wel de verhalen! De begeleiding heeft een avondje rust, hoewel…

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Arnold op 30-07-2016 om 23:58 uur

    Mooi en uitgebreid verslag. Dank je wel, Stephan. Iedereen veel succes morgen.

  2. jeanet op 31-07-2016 om 09:51 uur

    Heel veel succes allemaal.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsbrug 2016 – De voorrondes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)