Badminton Vereniging Almere

Eerste dag VICTOR Zomerweek met Robin Tabeling

Maandag 22 augustus was de eerste dag van de zomerweek. De dag zou beginnen met de inloop om half 9. De ouders stonden om half 10 nog even toe te kijken naar het warming up spel.

Dat was het hockeyen met kokers en een dop. Afgaand op het geluid was dit zeker een geslaagde warming up.

Toen gingen we verder met dansen op muziek. Voor velen was dit een lastige klus. Multitasken bleek erg lastig in het begin (ook voor de trainers), maar uiteindelijk kregen we de draad te pakken.

Na een uitputtende dans was het tijd voor een lekker tussendoortje. Sultana's en liga's waren al snel in de buiken verdwenen. Samen met een fles limonade was de energie weer aangevuld en gingen we inslaan. De sfeer was er goed en er werd veel gelachen.

Iets voor 11 was het dan ook tijd voor het aandachtspunt van de dag: de keuze kunnen maken tussen de wissel-op-sprong en het inspringen. Want wanneer gebruik je welke? De kinderen zullen dat nu wel kunnen dromen. Voordat het zover was moeten die bewegingen wel goed uitgevoerd kunnen worden. Als eerste de wissel-op-sprong.

Als eerste het kennis laten maken met de wissel-op-sprong. Het ging aarsig maar er werd nog veels te veels achteruit gevallen. Hmmm hoe gaan wie die eruit halen? Heel simpel we zetten Bas achter de baan en dan zorg je maar dat je maar voren springt. Na de vele shuttles was het dan echt tijd voor de lunch. Maar voordat de lunch begon eerst de schoenen en sokken uit. Niet te vergeten deodorant opspuiten!!

Macaroni was op de eerste dag de lunch. Enthousiasme en tegenzin waren beide van de partij. Gelukkig had iedereen toch wel goed gegeten, anders zou de dag heel erg zwaar gaan worden. Voor de lunch stond een uur en de spelers waren al na een kwartier snel vertrokken om toch weer de baan op te gaan of lekker te spelen in het krachthonk.

Na deze korte onderbreking tijd voor een appeltje of een banaantje. Daarna de baan op voor het laatste onderdeel, de keuze uit de wissel-op-sprong en het inspringen. Want wanneer gebruik je de wissel-op-sprong en wanneer spring je in. Hier werd dan ook volop getraind. Maakte je de foute keuze en de trainers zagen dat, dan had je de pech en moest je opdrukken. Om daarna weer vrolijk verder te gaan. Als de spelers morgen spierpijn hebben weten jullie hoe het komt. Helaas was er op het einde niet meer veel te lachen omdat de meeste de goede keuze maakten, voor de trainers dan uiteraard. Helaas zouden de spelers de trainers goed terugpakken tijdens het laatste uur.

Uiteraard was iedereen stipt om half 2 klaar om weer verder te gaan trainen. Eerst nog even snel de wissel-op-sprong herhalen om te kijken of het niet weggezakt was na de maaltijd. Dat was zeker niet het geval! Dus snel naar het volgende onderdeel, het inspringen. Het inspringen gebeurd als er een snelle clear of lob gespeeld word en je geen tijd hebt om de wissel-op-sprong te maken. Het was hier heel grappig om te zien dat iedereen nu met zn neus naar de zijkant gericht stond. Na een gezamenlijke onderbreking hadden we dit weer snel weggepoetst. Het inspringen was op papier makkelijker dan de wissel-op-sprong, maar toch zaten hier en daar wat haperingen. Maar ook dit liep na verloop van de tijd erg soepeltjes. Om de spelers te belonen voor hun goede inzet hadden we een spel bedacht. Het was erg lawaaierig en de meeste kinderen vonden het een leuk spel. Misschien voor herhaling vatbaar.

Nu eerst tijd voor een gast speler van de nationale selectie. Robin Tabeling was de gast speler!! Nadat de spelers vragen hadden gesteld aan Robin was het tijd om hem in actie te zien. Dit samen met 5 andere trainers. Elke trainer zou 3 á 4 spelers krijgen die om en om de shuttle zouden slaan. 4 keer een fout van de trainer en daar zou dan de payback zijn. De trainer moesten dan 10 keer opdrukken. Voor sommige was het opdrukken en voor andere weer niet. Wat wel erg knap was, is dat Robin elke keer met maar 1 punt overeind bleef.

Dit was het einde van de eerste dag, maar eerst nog een prijs uitreiken voor een jongen en een meisje die die dag het meest geleerd hebben. Dit waren Joëly en Andrea. Zij kregen een welverdiende lolly! De rest een lekker snoepje voor onderweg.

En dan nu tijd voor het eind spel. 2 teams waarbij de trainers meedoen. 20 shuttles tussen de baan. 8 singel banen. 4 halve singel banen. 15 spelers per team. Wie van de singel het eerst bij 7 punten was mocht 1 van de 20 shuttles omver tikken. De verliezer bleef staan en behield zijn punten. Het was erg spannend zelfs zp erg dat het nog maar 1-1 stond. Helaas was er ook een verliezer die een opdracht wachtte van de fruitmachine. De fruitmachine bestond uit 3 dozen met elk daarin een banaan, appel en sinaasappel. Er werden 2 appels en een banaan getrokken. Dat stond gelijk aan 60 seconden planken.

Wij willen Robin graag bedanken voor zijn komst. Ook willen wij Martijn Lange bedanken voor het facilitaire. We zien jullie morgen weer fris en fruitig terug op de tweede dag van de zomerweek!!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Kessar op 24-08-2016 om 10:52 uur

    Ik vond de eerste dag van de zomerweek erg leuk en heb veel leerzame dingen geleerd over de wisselopsprong en opspringen. Ik vond de warming up (het hockeyen)erg leuk maar zou het ook leuk vinden als het een keertje voetbal kon zijn. Ik zou graag de zomerweek af willen maken en ga dat ook lekker doen.

  2. Finn op 24-08-2016 om 10:54 uur

    Ik vond deze dag heel erg leuk. De oefeningen gingen wel goed maar soms was het ook wel lastig het was ook leuk dat we tussendoor spelletjes deden en we aten macaroni dat was lekker en het was fijn dat er tussendoor veel pauzes werden gehouden en er was eigenlijk niets wat iets minder leuk was dus zeker een geslaagde dag.

Reageer op dit bericht (“Eerste dag VICTOR Zomerweek met Robin Tabeling ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)