Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2015/2016 (deel 2)

In deel 1 heeft u kunnen lezen dat Qontent Almere als eerste was geëindigd in poule B, vervolgens in de kwartfinales van de play-offs twee grote overwinningen had geboekt op Victoria en aansluitend kon Qontent Almere zich instellen op de wedstrijden in de halve finale tegen het Haagse DKC.

Ongeveer 40 supporters waren op 10 januari 2016 aanwezig met de door BV Almere geregelde bus en bijna evenzoveel kwamen op eigen gelegenheid. Vaak omdat zoon of dochter nog moest spelen om daarna direct naar Den Haag af te reizen. Ook Stephan Branderhorst en Yao Jie bevonden zich onder de supportersschare. Met ook Thomas Sibbald en Stella Li van de partij als reserves kon Qontent Almere aan de eerste van twee wedstrijden van de halve finales in de play-offs tegen DKC beginnen. De coaches Erik Staats, Emmy Vlaar en Bas van Os zouden hun handen er aan vol hebben. Want dat het een echte wedstrijd zou worden, dat stond van te voren vast.
Qontent ging prima uit de startblokken, want zowel het mannen- als het vrouwendubbel werd in twee games gewonnen. Vervolgens won Manon Sibbald eveneens in twee benauwde games haar partij. Zowel Eric Pang als Justin Teeuwen verloren hun singles en dat maakte de wedstrijd weer boeiend.
Tamara van der Hoeven bracht door haar overwinning in de single de stand op 4-2 in het voordeel van Qontent Almere. Maar het verlies in de eerste mix van Dave Khodabux met Tamara van der Hoeven bracht de spanning weer helemaal terug en met een 4-3 werd er begonnen aan de tweede mix.

Ik geef uit het verslag van Geert Berghuis het wedstrijdverloop integraal weer.
"Het moest dus aankomen op Justin Teeuwen en Cheryl Seinen. Het zou toch niet gebeuren dat het tegen Mark Caljouw en Daisy Bommelsteijn 4-4 zou worden? Het zou zo gekund hebben want de eerste game ging verloren mede door wat gelukjes aan Haagse kant. Gelukkig ging Justin steeds beter draaien en blijkt met Cheryl een ijzersterk duo. Hoewel de voorsprong er steeds was in de tweede game (11-6, 16-11) kwam het Haagse koppel toch terug tot 20-20. De spanning was voelbaar. 21-21 en wie kwam er nu op game- of matchpoint? Yes! Gamepoint voor Qontent en dankzij hun goede (samen)spel werd de beslissende derde game er uitgesleept. Gesloopt leken hun tegenspelers want ze kwamen er niet meer aan te pas. Justin en Cheryl lieten er geen twijfel meer over bestaan wie er met de winst vandoor moest gaan. Met 21-9 werden de DKC-ers door het dan onverslaanbaar lijkende Almeerse koppel van de baan gespeeld. 5-3 eindstand en de winst voor Qontent Almere".

Qontent

Een week na de zwaar bevochten overwinning in Den Haag was het op 16 januari 2016 zover. De beslissende tweede halve finalewedstrijd in de play-offs om het Nederlands kampioenschap tegen regerend landskampioen DKC. Na de eerste wedstrijd met 5-3 te hebben gewonnen was er alle vertrouwen dat Qontent Almere de winnaar zou worden in onze eigen Sporthal Raggers. Met de steun van een recordaantal van zo’n 425 toeschouwers kon het gewoon niet mis gaan. De sfeer zat er goed in en het beloofde een geweldig badmintonspektakel te worden. En dat werd het ook. Wat een ambiance, wat een enthousiast publiek en wat een zelfverzekerd Qontent. Ze hadden er zo keihard voor gewerkt, dat er gewoon gewonnen moest gaan worden. Dat straalden ze uit en stelden dan ook niet teleur. DKC moest iets forceren en had hun opstelling omgegooid.

Het vrouwendubbel werd eenvoudig gewonnen door Gita Djajwasito en Cheryl Seinen. Het mannendubbel van Eric Pang en Dave Khodabux werd ook gewonnen, maar dat ging niet eenvoudig, maar goed 2-0 voor Qontent Almere.
Manon Sibbald verloor enigszins onverwacht haar single, maar Tamara van der Hoeven won weer overtuigend en dat bracht de stand op 3-1 voor de Almeerders.
Eric Pang trof deze keer niet Mark Caljouw maar Joran Kweekel en de winst was voor Pang en dat betekende dat Qontent Almere nog één winstpunt verwijderd was van de finale. En voor dat beslissende punt zorgde Justin Teeuwen door in een heroïsche strijd in drie games te winnen van Mark Caljouw. En als u de beelden wilt zien, kijk dan naar het promofilmpje dat bij dit artikel is bijgevoegd.

Raggers

Zo kon Qontent Almere, tot nu toe ongeslagen in deze competitie, zich opmaken voor de finale in Den Bosch op zaterdag13 februari 2016. En dat gebeurde ook. Overigens niet alleen de spelers en de begeleiders troffen hun voorbereidingen. Dat deden ook de supporters van Qontent. De BVA-bussen waren in een mum van tijd volgeboekt en dat gold ook voor de verkoop van het restant aan de clubsjaals. Ook uitverkocht. Bovendien zorgden de supporters voor een schitterende banner van iedere speler, kortom het zag het zag er allemaal heel professioneel uit! Zelden zal een finale zoveel toeschouwers hebben getrokken, het waren er wel 350 van Almeerse zijde. Ook StudioSport was aanwezig bij de busrit naar Den Bosch, en vanzelfsprekend ook Omroep Flevoland en onze eigen Frank Seignette. En ook de Almeerse schrijvende pers was aanwezig.
Qontent Almere was wellicht licht favoriet bij de bookmakers. ze waren immers ongeslagen en met name in de singles ijzersterk. Maar toch zou het finaal anders lopen.

Het mannendubbel van Eric Pang en Dave Khodabux had niets in te brengen tegen Middelburg en Vlaar. Dat gold evenzeer voor de vrouwendubbel. Gita Djajawasito en Cheryl Seinen kwamen gewoonweg te kort tegen Halkema en Malaihollo.
Maar er was geen man overboord, want de singles moesten Qontent Almere terug in de wedstrijd brengen en dat leek ook te gebeuren, want Justin Teeuwen speelde een ijzersterke single tegen de Langhe en won in twee games. En ook Tamara van der Hoeven won prima spelend in drie games van Van der Aar en bracht de tussenstand op 2-2.

Eric Pang speelde tegen Vlaar en had in de reguliere competitie Vlaar nog eenvoudig in twee games weggezet. Maar nu speelde Pang wel een heel bijzondere partij die bij een ieder verbazing op de gezichten bracht en wenkbrauwen deed fronsen, want Pang ging er hopeloos spelend als een beginneling in twee games af!

Manon Sibbald speelde haar single tegen Lisa Malaihollo, won de eerste game en stond de tweede game op matchpoint. Ze wist het matchpoint niet te verzilveren en verloor vervolgens de derde game en daarmede was het kampioenschap heel ver weg, om niet te zeggen uit zicht.

De laatste strohalm, de eerste mix van Dave Khodabux met Tamara van der Hoeven, kreeg ook een uitzonderlijk slot. De tegenstrever Suijkerland en Van der Aar, verloren nipt de eerste game, maar wonnen evenzeer nipt de tweede game. In de derde game kwamen de Almeerders er niet meer aan te pas en daarmede was Van Zundert Velo de terechte kampioen.
Geert Berghuis schreef in zijn verslag van de finale onder meer het volgende:

"Wat ontzettend jammer. Voor de tweede keer in de finale en ook voor de tweede keer verloren. Zeker ook voor coach Erik Staats die er zoveel extra uren in heeft gestoken om zijn team zo ver te krijgen. En dit seizoen slechts één wedstrijd verloren. Maar wel de belangrijkste. Toch kan ik wel namens alle supporters zeggen dat we ontzettend trots op ons team 1 zijn dat ook volgend seizoen weer kan rekenen op de steun van het enthousiaste publiek".

En op de steun van ons enthousiaste publiek gaan we ook rekenen in het nieuwe seizoen 2016/2017, want ook dan wil Almere weer mee doen in de play-offs.

Het promotiefilmpje is gemaakt door Frank Seignette en hij heeft daarbij onder meer gebruik gemaakt van beeldmateriaal van Omroep Flevoland en SportReport. Geert Berghuis was min of meer de huisleverancier van zijn zeer leesbare eredivisieverslagen.

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2015/2016 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)