Badminton Vereniging Almere

Teambuildingsdag Topsport selectie

Op zondag 4 september was het dan zo ver. De teambuildingsdag van team 1, 2 en 3, aangevuld met talenten uit de tweede divisie, omdat deze spelers waarschijnlijk hun invalbeurten ook in bovengenoemde teams zullen krijgen.

Iedereen was netjes om 9:30 voor de poort van de Kazerne in Ermelo, zoals afgesproken. Max Sibbald was onze instructeur van de dag en hij had alles netjes voorbereid. Het enige wat de dag nu nog een beetje in de weg zat was de stralende regen... Het leek maar niet op te houden toen we aan kwamen. Weken lang is het mooi weer en net als wij buiten aan de slag willen gaan valt het met bakken uit de hemel. Afijn, het was dan maar zo.

We begonnen na het welkomstwoord van Max met een kopje koffie of thee, nadat eenieder zich had omgekleed. Iedereen heeft alles meegedaan, onder toezicht van de begeleiders Max, Eik, Joris, Bas, Jeannette, Cynthia en Suus.

Max startte met de uitleg over de hindernisbaan.

Er waren een stuk of 10 hindernissen te nemen op de hindernisbaan. Ze werden eerst stuk voor stuk uitgelegd en uitgeprobeerd, waarna in tweetallen de gehele baan moest worden afgelegd.

Eén van de onderdelen was tijgeren door het zand (lees: met dit weer door de modder...). Niet iedereen was hier een fan van, want daar krijg je immers vieze handen van... De heren gingen over het algemeen snel door het zand heen, dan waren ze ervan af. De dames echter was een ander verhaal... Vooral Georgy had er zichtbaar wat moeite mee.

Een mooie plek voor een groepsfoto van de groep was in een kuil die in de hindernisbaan verwerkt zat. Je moest erin springen en weer uit klimmen. Iedereen paste mooi in de kuil en de trainers stonden erboven. Een mooi moment voor de foto!

Een enkeling wilde graag de tijd weten dat ze erover deden. Manon en Ilse kregen het voor elkaar de hele baan in 7 min en 49 sec af te leggen. Een beste prestatie volgens Max.

Tussendoor was het gestopt met 'zacht regenen' en viel het echt met bakken uit de lucht. De begeleiding was zo slim om voor deze dag paraplu's mee te nemen. Die zijn veelvuldig gebruikt. Maar dat mocht de pret niet drukken. Sebastiaan vond de regen wel wat hebben zei hij zelfs.

Na de hindernisbaan was het tijd voor wat survivalwerk. Touwen, ladders, klimmen, hangen, springen, allemaal vaardigheden die de revue passeerden.

Bij één onderdeel was het de bedoeling dat je er met een koprol af kwam. Niet iedereen durfde dit, maar uiteindelijk is iedereen goed terecht gekomen. Zelfs Meester Joost :)

Na het survivallen was het tijd voor de lunch. Cynthia had een heerlijke lunch voorbereid waarbij ieder z'n bolletje kon beleggen met vleeswaren, kaas, zoetigheid, tomaat, ei, komkommer, noem het maar op. Een stukje fruit en krentenbol behoorden ook tot de mogelijkheden. Super geregeld en iedereen was er zwaar aan toe!

In de middag was het tijd voor wat coördinatie en skills oefeningen in de vorm van klimmen, ballen gooien, basketbal schieten en teamwork. Er werden vier teams gemaakt, waarna de vier onderdelen moesten worden uitgevoerd.

De teams streden tegen elkaar en het ging er fanatiek aan toe. Dat mag je trouwens ook verwachten van een topsportselectie! Iedereen wilde graag winnen. De concurrentie tussen de teams was sterk en dat leidde veelal tot een leuke, gezonde strijd.

Daarna was het tijd voor mij om weer te vertrekken, maar ik vond het super geregeld door Max en ik denk dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Hopelijk wel met wat mooier weer, maar de sfeer was echt geweldig. Ik denk dat BVA klaar is voor de wedstrijden. Allemaal bedankt voor een super leuke dag!

Voor meer filmpjes kijk je hier. Alle foto's zijn te vinden in de galerij: Foto's teambuildingsdag topsport selectie.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 04-09-2016 om 20:39 uur

    Geweldig om te zien. Klasse!

  2. Robert Rosendal op 04-09-2016 om 22:05 uur

    Prachtig! Ik zie de aanmeldingen voor Mud Masters al binnen stromen.. ;)

  3. Arjan op 05-09-2016 om 10:02 uur

    Volgend jaar weer doen voor alle seniorenteams!? ;)

Reageer op dit bericht (“Teambuildingsdag Topsport selectie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)