Badminton Vereniging Almere

Almere 16 gaat ten onder na wereldreis

Op zondag 30 oktober 2016 moest Almere 16, uitkomend in de tweede regio, spelen tegen het, in de verst gelegen uithoek van de regio, Zeemacht in Den Helder. Zeemacht is een vereniging die paralel aan de teloorgang van de vaderlandse zeemacht, jammer genoeg, de afgelopen jaren sterk kleiner is geworden. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten.

Door de werkzaamheden op de A6 gaf de TomTom als snelste route aan dat we via de afsluitdijk moesten rijden. Dat zou een route zijn van 178 kilometer, enkele reis! Aangezien de wedstrijd om 10.00 uur gepland stond verzamelde we om 8.00 uur bij onze vertrouwde sporthal Raggers. We namen, gelet op het onchristelijke tijdstip, de beslissing om gewoon over de A27/A1 via Amsterdam te rijden, wat al snel een kilometer of 60 korter is.

Onder leiding van onze navigator, ik zal geen naam noemen, reden we naar Den Helder. Onze TomTom bracht ons keurig naar het ingevoerde adres ergens in het centrum van Den Helder. We kwamen bij wat oude wat verlaten panden uit, het zag er in iedere geval niet uit als een sporhal. Onze navigator was ervan overtuigd dat het hier moest zijn want als adres was echt Prinsenstraat ingevoerd. Met de smartphone van tegenwoordig ging de rest van het team uitzoeken wat er mis was en de fout werd gelukkig snel gevonden, we moesten op de J.A. Prinsstraat zijn. Ondanks dit opponthoud waren we keurig optijd bij de plaatselijke Zeemacht.

In de week voorgaande aan deze wedstrijd was een jeugdlid van Zeemacht overleden. Hier werd een indrukwekkende minuut stilte voor in acht genomen. Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.

Over de wedstrijden zelf kunnen we kort zijn, het was niet ons weekend. In de mannendubbel raakte Stephan Melein geblesseerd aan zijn hamstring. Daan Veraart en Mandy Krak waren ziek, zwak en misselijk meegereisd. Bij Daan was dit sterk merkbaar in de derde game van zijn enkel en gemengd dubbel, die hij moest spelen door het uitvallen van Stephan, toen het pijpje gewoon leeg was. Mandy trok het ook niet en gaf haar enkel op. Het enige lichtpuntje vandaag was Anna Fomina. Die speelde een uitstekende enkel welke ze welliswaar nipt met 22-24 20-22 verloor maar ze zorgde samen met de enige andere fitte speler, Niels Mul, voor het enige winstpuntje. Kortom een uitslag om snel te vergeten.

We kwamen naar Den Helder als trotse koploper en hoewel de doelstelling handhaven is wil je wel zo lang mogelijk koploper blijven. Mochten er illusies hebben bestaan dat er misschien een kampioenschap mogelijk was dan heeft Zeemacht die vakkundig naar de bodem van de Waddenzee geslagen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 31-10-2016 om 08:56 uur

    De nederlaag is zuur, het proza des te leuker!

  2. Cindy op 31-10-2016 om 09:45 uur

    Mooi en leuk verslag :)
    Stephan sterkte en de ziek/zwak/misselijken beterschap gewenst!

Reageer op dit bericht (“Almere 16 gaat ten onder na wereldreis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)