Badminton Vereniging Almere

AviAir koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen Van Zundert/VELO

Voor het eerst pakt AviAir Almere de koppositie in de kampioenspoule. Ondanks een 5-3 nederlaag tegen regerend landskampioen Van Zundert/VELO hebben de Almeerders een directe finaleplaats in eigen hand. Komende zaterdag valt de beslissing als er in en tegen Amersfoort wordt gespeeld. De andere wedstrijd gaat tussen de nummer 2 Van Zundert/VELO en nummer 3 BC DKC. Ook Omroep Flevoland was meegereisd om verslag te doen.

aviair
Raggers

Dave Khodabux en Adam Hall namen het in mannen dubbel op tegen het sterke duo Jim Middelburg en Alex Vlaar. De Almeerders begonnen wat slapjes aan de partij en daar maakten Jim en Alex gretig gebruik van. Na een 7-11 ruststand ging de game ruim met 12-21 verloren. In tweede game kwamen ze wel goed voor de dag en namen een 11-6 voorsprong. Ze hielden hun tegenstanders goed onder druk en wonnen met 21-14. De derde game kende een 7-11 achterstand maar Dave en Adam kwamen goed terug tot 11-11. Het ging gelijk op tot 16-17. Toen sloegen ze toe en scoorden vier punten op rij en kwamen dus op matchpoint. Het tweede werd benut en dus een 21-18 winst.

Tamara Ilse
Autoradam

Bij de vrouwen dubbel speelden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen ook tegen een ijzersterk duo. Myke Halkema en Imke van der Aar zijn een moeilijk te verslaan koppel en dat bleek. In de eerste game kwamen de Almeersen te kort. Na 9-11 ging die met 17-21 verloren. In de tweede game leek toch de ommekeer te komen. Maar na een 11-6 en 15-13 voorsprong lieten Tamara en Ilse de Wateringsen toch nog langszij komen. Er slopen toch wat te veel foutjes in en bij 18-18 scoorden Myke en Imke de nog drie benodigde punten en wonnen de game met 21-18 en dus de partij. De stand tussen Van Zundert/VELO en AviAir Almere was met 1-1 weer in evenwicht.

Beround

Als je met 21-6 de eerste game wint betekent dit nog niet dat je partij gewonnen hebt. Aram Mahmoud kwam daar achter want tegen de Belgische nummer 2 Rowan Scheurkogel verloor hij prompt de tweede game. Na een achterstand van 3-11 kwam Aram nog wel terug tot 8-12 en 14-18 maar met 15-21 in het voordeel van Rowan stond het gewoon weer gelijk. In de derde game was Aram weer bij de les en kwam met 11-3 voor. Toch liet hij Rowan weer terug komen tot 12-8 maar nu stoomde hij in een keer door naar 21-11 en bracht Almere op een 2-1 voorsprong.

Haje

Manon Sibbald had de laatste twee ontmoetingen tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo gewonnen en kon met vertrouwen aan de partij beginnen. De eerste game ging gelijk op maar Lisa kwam bij 17-20 op macthpoint en benutte de tweede: 21-18. In de tweede game kwam Lisa op een 1-5 voorsprong. Manon kwam knap terug tot 10-11 maar Lisa speelde een sterke partij en kwam met 17-12 voor. Weer vocht Manon zich terug en kwam langszij op 20-20. Maar met een uitservice en een uitbal kreeg Lisa de game in de schoot geworpen met 22-20. De stand tussen AviAir Almere en Van Zundert/VELO was met 2-2 weer in evenwicht.

Leon

De tweede mannen enkel was die tussen Léon Nottelman en Alex Vlaar. Net als de avond er voor kende Léon een uitstekende start. Léon speelde een prima eerste game en gaf met 21-15 Alex het nakijken. Ook in de tweede game ging Léon goed van start. Maar na 13-9 in het voordeel van de Almeerder kantelde de partij. Alex kwam op 15-15 en 16-19 en klopte "de Nottel" met 21-17. In de tweede game kon hij het tot 11-7 nog wel bijbenen maar Alex won de game toch vrij simpel met 21-12.

De tweede dames enkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar. Tamara kwam geen moment in haar spel en daar profiteerde Imke van. Na 10-11 pakte Imke de eerste game met 21-16. Ook in de tweede game keek Tamara voortdurend tegen een achterstand aan. Na 4-9 en een onoverbrugbare 8-16 leek de partij gespeeld. Toch knokte Tamara zich knap terug tot 17-19 maar Imke kreeg bij 18-20 twee matchpoints. Ze benutte haar tweede en won met 21-19. Dat betekende een 4-2 voorsprong voor Van Zundert/VELO.

Gita Dave

Zoals gewoonlijk zijn de laatste twee partijen de mix dubbels. Dave Khodabux en Gita Djajawasito hadden niets in te brengen tegen Jim Middelburg en Myke Halkema. Het Wateringse koppel was met 21-11 en 21-8 oppermachtig. Aan deze cijfers valt niets toe te voegen.

Aan Adam Hall en Ilse Vaessen de taak om toch nog een belangrijk punt binnen te halen en dat lukte. De start was wat stroef maar met 11-8 gingen ze rust in. Toen werd de voorsprong snel uitgebouwd en de game met 21-12 gewonnen. In de tweede game het zelfde beeld. 11-9 bij de rust om daarna snel uit te lopen. Ook deze game werd simpel met 21-13 gewonnen en dat gaf de stand een wat dragelijker aanzien. Een 5-3 overwinning voor Van Zundert/VELO.

Komende zaterdag dus beslissing in de kampioenspoule. Om 19.00 uur in de Juliana van Stolberghal speelt AviAir Almere dan de beslissende wedstrijd in en tegen Amersfoort. De Almeerders hebben alles in eigen hand maar als er geen overwinning wordt geboekt kan het maar zo zijn dat we tot de play offs worden veroordeeld. Dat hangt weer af van de andere wedstrijd die tussen Van Zundert/VELO en BC DKC. Maar hoe dan ook is de doelstelling bereikt: Het behalen van de play offs. Maar als je zo ver bent gekomen..........We weten het komende zaterdag. Kom AviAir aanmoedigen want uw steun is nodig! De wedstrijd tegen FZ Forza Amersfoort wordt zeker een lastige.

Victor
Uitslagen Carlton Eredivisie 22-01-17 kampioenspoule
Duinwijck BC - FZ Forza Amersfoort 5-3
Van Zundert/VELO - AviAir Almere 5-3
Stand kampioenspoule per 22-01-17
1 AviAir Almere 7-35
2 Van Zundert/VELO 7-35
3 BC DKC 7-34
4 Duinwijck BC 8-34
5 FZ Forza Amersfoort 7-21
Uitslagen Carlton eredivisie 22-01-17 handhavingspoule
Hoornse BV - Victoria BC 4-4
Roosterse BC - TFS Barendrecht 6-2
Stand handhavingspoule per 22-01-17
1 Roosterse BC 6-38
2 Victoria BC 7-33
3 TFS Barendrecht 7-27
4 Van Zijderveld BV 6-25
5 Hoornse BV 6-20

Reageer op dit bericht (“AviAir koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen Van Zundert/VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)