Badminton Vereniging Almere

BVA J1 kampioen onder 19!

Het zat er al een hele tijd aan te komen, maar officieel is sinds afgelopen weekeinde. De BVA J1 is kampioen in de U19 veren klasse. Geweldig gedaan Sam, Dominique, Tristan en Roel!

Met veertien punten voorsprong op de nummer 2, Duinwijck J1, werd vol vertrouwen begonnen aan de voorlaatste speelronde. De J2 van Duinwijck was de tegenstander die nog wel verrassend nipt in drie sets de herendubbel won. Daarna gingen de overige partijen overtuigend naar het andere eerste van de BVA. En overtuigend zijn ook de cijfers die het team kan overleggen. Tegen de nummer twee uit de poule werd tweemaal met 6-2 gewonnen, waarna in de overige wedstrijden nog maar vier partijen verloren gingen. En dat mocht gevierd worden met taart en bubbels.

In de hal aan het badmintonpad waar zoveel badmintongeschiedenis is geschreven konden Tristan, Roel, Sam en Dominique alvast een mooie titel aan hun naam verbinden. Omdat er slechts 1 poule in de onder 19 klasse was betekent het automatisch dat het team zich ook Regiokampioen mag noemen. Er wacht dus aan het einde van het seizoen nog een hele mooie afsluiting in de vorm van het NK teams. Iets wat pas plaats zal vinden over ruim vijf maanden, maar wat wel een mooi gezamenlijk doel voor dit team betekent.

En een hecht team zijn ze zeker geworden in de loop van de competitie. Voor zover de schrijver van het stukje kon nagaan is het nog nooit eerder voorgekomen dat het eerste jeugdteam van de BVA bestond uit spelers die nog nooit eerder bij elkaar in een een team hebben gezeten. Van harte gefeliciteerd!

Geen bestandsnaam opgegeven

Geen bestandsnaam opgegeven

Geen bestandsnaam opgegeven

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 24-01-2017 om 06:33 uur

    Grandioos! Van harte gefeliciteerd!

  2. Cock op 24-01-2017 om 10:46 uur

    Gefeliciteerd en succes bij de landelijke kampioenschappen!

  3. Arjan op 24-01-2017 om 12:54 uur

    Gefeliciteerd!! Knap gedaan :)

Reageer op dit bericht (“BVA J1 kampioen onder 19! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)