Badminton Vereniging Almere

Regiokampioenschappen, drie BVA jeugdteams in actie

Zaterdag 18 en zondag 19 februari worden in Sporthal Raggers de Regiokampioenschappen voor district Noord-Holland verspeeld. Op zaterdag spelen de senioren (BVA 17!) hun wedstrijden en op zondag treden alle jeugd kampioensteams aan. De BVA is goed vertegenwoordigd met de J2 en de J4 in de U17 veren klasse en de J14 in de U15 nylon klasse. Om het verhaal compleet te maken moeten we ook de J1 noemen, kampioen in de U19V klasse. Omdat er maar 1 poule was in deze klasse hebben Dominique, Sam, Tristan en Roel zich al geplaatst voor het NK teams in Zutphen, eind juni.

Omdat het toernooi dit jaar enigszins ongelukkig is gepland en in de voorjaarsvakantie valt zullen veel teams een of meer vaste spelers moeten missen. Dat geldt helaas ook voor een paar van onze teams.

In de U17V klasse start de BVA J2 om 10:00 uur tegen het eerste jeugdteam van Huizen '96. De J2 heeft in de reguliere competitie slechts eenmaal een gelijkspel hoeven toe te staan. Hier kan Anne helaas niet meedoen, maar Yevgeni, Victor, Robin en Laura zullen samen met invaller May tot het uiterste gaan om het team van en uit Huizen zo moeilijk mogelijk te maken. En om 12:00 start dan de Almeerse titaantjes strijd van de J2 tegen de J4.
De J4 treedt compleet aan met Iris, Andrea, Noah en Joost en moet in staat zijn om de J2 in alle vijf de wedstrijden gelijkwaardige tegenstand te bieden. Ook voor onze youngsters geldt dat ze dit seizoen nog maar eenmaal een gelijkspel hebben toegestaan. En met vijf wedstrijden zal dat hier erop of eronder worden. Na deze sportieve broedermoord neemt de J4 het dan om 14:00 uur nog op tegen Huizen. En of dit een wedstrijd om de spreekwoordelijke spek en bonen gaat worden zullen we moeten afwachten.

De J14 heeft alle wedstrijden in de reguliere competitie winnend afgesloten! In de U15 nylon klasse moet de J14 het helaas zonder Thijs stellen. Hij zal op geduchte wijze vervangen worden door Raphael die samen met Yutaro, Zoë, Marisa en Fabienne het om 12:00 uur gaan opnemen tegen de J3 van Van Zijderveld. Dat team vormt een heel erg pittige tegenstander en ook hier wordt een spannende strijd verwacht. De andere wedstrijd in deze poule wordt op hetzelfde moment verspeeld tussen Bavio J1 en de J4 van Duinwijck. De winnaars van deze partijen mogen dan om 14:00 uur de finalewedstrijd spelen om het regiokampioenschap.

Net als bij het AviAir Almere vlaggenschip verwachten we hier veel spannende wedstrijden en hopen we op net zo veel publiek. Dus kom zondag 19 februari naar de hal om onze J2, J4 en J14 dat extra steuntje in de rug te geven wat ze goed kunnen gebruiken. Ze gaan ervoor, veel succes gewenst!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. EdwinG op 17-02-2017 om 22:21 uur

    Alle BVA teams veel succes!

Reageer op dit bericht (“Regiokampioenschappen, drie BVA jeugdteams in actie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)