Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De tweede play-offwedstrijd in Sporthal Raggers was een ware happening Wellicht wel meer dan 400 toeschouwers, waarvan de supporters van DKC er uiteindelijk een feestje van konden maken. Het was een verdiende overwinning, al moet ik wel zeggen dat de BVA-coaches evenals de drie voorgaande wedstrijden opnieuw een sudokupuzzel moesten oplossen wat de personele bezetting betreft. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar het zal wel erg tegen de laatste weken. En de supporters van DKC hebben zich voorbeeldig gedragen en dat is wel eens anders geweest.

Voorafgaande aan de wedstrijd AviAir Almere tegen DKC werden de jeugdkampioenen gehuldigd door de jeugdcommissie en met ieder een beker rijker namen de talentjes plaats op de tribunes om naar het grote werk te kijken.

We hebben de finale dan wel niet gehaald, maar de technische staf verdient wel een grote pluim, want met vier belangrijke spelers minder in de selectiegroep moest aan de competitie worden begonnen. AviAir werd dus derde, Victor Almere-2 werd tweede in de eerste divisie afdeling 1 en Victor Almere-3 werd kampioen in de eerste divisie afdeling-2. Dat is een compliment waard!

Ook de Champions League is weer van start gegaan en het is altijd een feest om de toekomstige competitiespelers te zien spelen. Het is bovendien hel leerzaam voor de ouders, want die doen zo spelregelkennis op.

De avond voor de wedstrijd organiseerden K&B-entertainment de Pub-Quiz en de 35 mannen en vrouwen die aan de quiz meededen hebben zich meer dan vermaakt. Alles professioneel aangepakt door Cock en Ronald en het enthousiasme was dan ook groot bij de aanwezigen!

En dan de bestuurscrisis bij BNL. Het kan eerlijk gezegd geen verrassing zijn dat deze crisis zich voordoet, dat zat er aan te komen. Te veel bestuursleden zijn in feite geen bestuurders. Van bestuurders mag je een visie op de toekomst verwachten, maar dat zit er bij een aantal niet in. Wel zijn er bestuursleden goed in belangen te verstrengelen en als sleepankers te fungeren, maar daar zitten we nu juist niet op te wachten. En we zitten er ook niet op te wachten dat Paul Kleijn sneuvelt als bestuurder, want eerlijk gezegd Paul Kleijn en Clemens Wortel zijn nu juist de enige twee waar ik persoonlijk vertrouwen in heb als bestuurders en ik hoop nu maar dat de afgevaardigden in de eerstvolgende bondsvergadering hun verantwoordelijkheid nemen en het bestuur naar huis sturen en tegelijkertijd Clemens de opdracht geven een nieuw bestuur te formeren met daarin Paul Kleijn.

Laten Clemens en Paul dan vooral niet vergeten om de bezem door de LCW te halen, want die leveren nu al jaren prutswerk met als recentste voorbeeld de onevenwichtigheid bij het vaststellen van de uit en thuiswedstrijden in de eerste fase van de Carlton Eredivisie. Ronduit een genante zaak die riekt naar bevoordeling!

En dan de kwaliteit van de medewerkers van het bondsbureau. We moeten niet vergeten dat zij jarenlang gewerkt hebben onder het juk van de voormalige directeur. Die bedrijfscultuur raak je niet eenvoudig kwijt. Iets aanleren is moeilijker dan afleren. Wellicht is het een optie om twee of drie deskundigen aan te trekken die niet aan de bak komen wegens leeftijdsdiscriminatie. Twee dagdelen in de week, tegen een vrijwilligersvergoeding, en dat kan niet alleen een grote steun zijn voor de medewerkers, maar tegelijkertijd kunnen ze beleidsondersteunend zijn voor de bestuurders.

Ik begrijp dat de huisvesting van het bondsbureau ook een probleem kan worden nu het Huis van de Sport leegloopt. Misschien kan worden volstaan met een klein kantoor en veel medewerkers thuis laten werken. Ron Daniels schreef dat ook al. Op zich nog niet zo'n gek idee.

Wat onze vereniging betreft, de begroting voor het seizoen 2017/2018 is klaar en nagenoeg sluitend en dat is een knap stukje werk van de penningmeester en alle betrokkenen.

Onze driejarige kleinzoon Jayden was ook aanwezig tijdens de wedstrijd AviAir tegen DKC en kwam na de wedstrijd op zijn oma toerennen met de woorden: "Ze nemen de trommels mee". Toen heeft oma maar uitgelegd dat de trommels van DKC waren. Dat speet Jayden zeer, want hij had wel smoel op die grote boemketels.

Rest mij de vrijwilligers rondom de wedstrijden van AviAir Almere te bedanken voor hun inzet van het afgelopen competitieseizoen. Want de arena opbouwen gaat niet vanzelf, de manager van AviAir moet van alles regelen, de ladyspeaker moet er zijn en de diskjockey. En niet te vergeten de barvrijwilligers, want ik geef het je te doen met ruim 400 toeschouwers. Chapeau voor allen.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)