Badminton Vereniging Almere

Vlaar en Sibbald winnen AviAir Master Almere 2017

In het weekend van 8 en 9 april 2017 vond wederom het AviAir Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 160 deelnemers was er in met name de Master en Categorie 4 een uitdagend spelersveld. Met Alex Vlaar en Manon Sibbald waren er verrassende winnaars in het enkelspel, de winnaars in het dubbelspel waren zoals vooraf werd verwacht. Het AviAir Master was het vierde toernooi van het Carlton Master Circuit 2017 welk in totaal bestaat uit zes toernooien.

De mannenenkel finale van de Master ging tussen Alex Vlaar en Michiel Kruijt. In de eerste game was het Alex die het domineerde en ook redelijk eenvoudig won. De tweede game liet Michiel zien dat je op ervaring veel goed kunt maken en hij won de game met net zoveel overtuiging als Alex de eerste game. In de derde game kon je merken dat de vermoeidheid langzaam maar zeker een rol ging spelen bij Michiel en het was dan ook Alex die decideert de game won.

Een volledig Almeerse finale was het vrouwenenkel. Tamara van der Hoeve, als eerste geplaatst, speelde tegen Manon Sibbald, als derde geplaatst, die in de halve finale van Ieva Pope had gewonnen. Het werd een finale van werken, onnodige fouten en kansen voor beide partijen. In de eerste game was Tamara scherper en won met overtuiging. In het vervolg van de wedstrijd knokte Manon zich terug in de wedstrijd en pakte uiteindelijk de winst.

Het vrouwendubbel werd een echte titanenstrijd tussen Myke Halkema / Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven / Dorien Lups. De koppels waren erg aan elkaar gewaagd en de kansen gingen over en weer. Was de eerste game in de verlenging voor Tamara / Dorien de tweede ging net zo nipt naar Myke / Ilse. De derde game moest de beslissing nemen en hoewel de koppels dicht bij elkaar bleven was het Myke / Ilse die steeds net voor stonden. Dat brachten ze tot een goed einde en wonnen daarmee de wedstrijd.

Het meest spectaculaire onderdeel blijft toch het mannendubbel. In een mooie finale met genoeg spektakel, smashes als kanonskogels en subtiel gespeelde shuttles lieten Jim Middelburg / Alex Vlaar en Michiel Kruijt /Leon Nottelman het publiek genieten. In drie mooie games waren het als eerste geplaatste koppel Jim /Alex de sterkste.

In het gemengd dubbel lieten Jim Middelburg / Myke Halkema zien waarom ze door velen als beste gemengd dubbel koppel worden gezien. Cadeau kregen ze het echter niet, een eerste game werd nog makkelijk gewonnen met 21-13 maar Dave Khodabux / Ilse Vaessen vochten zich goed terug in de wedstrijd. Een derde game moest de beslissing brengen waarin Jim / Myke de sterkste waren.

Categorie 4

In de finale van het mannenenkel stonden Andy Buijk, die in de halve finale van de als eerste geplaatste Bast Schouten had gewonnen, tegen de als tweede geplaatste Brian Wassink . Een wedstrijd tussen twee talenten welke beide kanten op konden gaan. In de derde game werd volop psychologisch oorlog gevoerd, tijd gerekt om tot rust te komen maar was het vooral voor het publiek een zeer mooie wedstrijd. Het was uiteindelijk Brian die de derde game met 21-19 won.

Het vrouwenenkel tussen de Almeerse Nadie Vastenhout en Kelly van Buiten was een mooie wedstrijd. Beide games gingen gelijk op maar het was Kelly die net wat doortastender was aan het einde van de games.

Het mannendubbel finale was een finale tussen routine, Erik Staats / Nick Eijssens en jeugdige talent, Finn Achthoven / Brian Wassink. Het talent met een zichtbaar duidelijk betere conditie wonnen de wedstrijd eenvoudiger dan vooraf gedacht.

De koppels in het vrouwendubbel waren erg aan elkaar gewaagd. Beide koppels wonnen een game eenvoudig en de beslissende derde game was gelijkwaardig. Het waren uiteindelijk Cindy van der Horst / Rosaline Tumewu die de derde game wonnen van Kelly van Buiten / Nadia Choukri.

Het gemengd dubbel werd gewonnen door de Almeerders Bat Schouten / Nadie Vastenhout. In de finale waren ze in twee games te sterk voor Timo Poos / Nienke Groen Van Wettum.

Categorie 6

De verwachte finale tussen de als eerste geplaatste Marco van den Ing en de als tweede geplaatste Koen Odijk kende een ‘verrassende’ winnaar. Het werd een hele gelijkwaardige finale waarin Koen het in twee games had kunnen beslissen met in de verlenging van de tweede game perste Marco er een derde game uit door met 23-21 te winnen. In de derde game nam Koen al snel een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Het vrouwenenkel was een Almeerse aangelegenheid tussen twee talenten. Mijntje Holstege en Diede Odijk. Het was niet de finale voor Mijntje. Diede zat er scherp op en gaf Mijntje ook geen kans om in haar ritme te komen. In twee games ging de toernooi winst naar Diede.

Ook het mannendubbel was een Almeerse aangelegenheid. Edwin Gijsen / Brendan Landegent hadden in de halve finale gewonnen van de als eerste geplaatste koppel. In de finale kwamen ze twee bekende tegen; Mathijs Janz / Robert Terpstra. In de poule hadden ze al tegen elkaar gespeeld en waren Mathijs / Robert in twee games de sterkere. In de finale lieten Edwin / Brendan geleerd te hebben van die wedstrijd en met overtuiging wonnen ze de eerste game. Een andere tactiek en beter spel van Mathijs / Robert werd ze echter in de rest van de wedstrijd te veel.

In het vrouwendubbel stonden Diede Odijk / Demi van Ritter tegenover Mijntje Holstege / Sophie Mayer in de finale. Mijntje / Sophie hadden in de poules nog voor een verrassing gezorgd door het als eerste geplaatste koppel naar huis te sturen. Een nieuwe verrassing tegen het als tweede geplaatste Diede / Demi zat er niet in. In twee games wonnen Diede / Demi de enigszins eenzijdige finale.

Het gemengd dubbel in categorie 6 werd in een poule van vijf gespeeld . Een ongetrainde en met een jetlag kampende Joeri Kraaijenstein, oud eredivisie speler, was een maatje te groot voor categorie 6. Samenspelend met de fel op het net zijnde Cindy Evers wonnen ze al hun wedstrijden.

Alle uitslagen en winnaars staan hier. Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de referee, toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John op 09-04-2017 om 21:16 uur

    Robert
    Klasse man talent van je vader.i

  2. Henk Staats op 10-04-2017 om 07:13 uur

    Mooie wedstrijden, schitterende finales, prima organisatie. Kortom een geweldig toernooi.

Reageer op dit bericht (“Vlaar en Sibbald winnen AviAir Master Almere 2017 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)