Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview Danny van der Putten

Deze keer heb ik gekozen om een zeven-vragen interview te houden met Danny van der Putten. Danny is al lang bij onze vereniging actief als wedstrijdspeler, ook is hij lid van de (senioren) wedstrijdcommissie en bovendien kan je hem tegenkomen als fotograaf bij AviAir Almere of bij een BVA-evenement. Momenteel hebben twee personen een soort van column op de website: (Van de Voorzitter en zeven vragen), in het verleden hebben echter meer mensen op deze manier een bijdrage geleverd aan de BVA-website, Danny was één van de eersten hierin.

1) Stel je eens voor:

Ik ben in 1965 in Haarlem geboren, maar ik ben al snel verhuisd naar Hoorn. Als kind ben ik gaan voetballen, dat was logisch, want mijn vader was een zeer gerespecteerde voetbaltrainer. Ik heb in het eerste team van Zwaluwen ‘30 gespeeld.
Op een gegeven moment ging de combinatie van voetballen op hoog niveau en studeren aan de HTS steeds minder goed en ben ik minder gaan trainen. Gevolg hiervan was dat ik niet meer in het eerste mocht spelen. Als fanatieke sporter kwam ik zo in teams met minder fanatieke sporters en met deze situatie was ik dan ook minder blij en besloot met voetballen te stoppen.
Mijn schoonfamilie (familie Kramer) speelde badminton bij Hoornse BV en hebben mij toen overgehaald om ook te gaan badmintonnen. Ik weet nog goed de eerste wedstrijd die ik speelde; mijn schoonvader speelde mij volledig zoek, en ik heb nog nooit zoveel spierpijn gehad. Maar ja, dat is alweer zo lang geleden, ik weet zeker dat hij nu geen schijn van kans meer heeft. (red: beste Ben, ik weet dat je dit leest, wellicht een reactie?)
Zoals al eerder gemeld heb ik de HTS gedaan, met ICT als specialisatie. Na mijn studie kwam ik bij het bedrijf AT&T in Hilversum terecht (red: waren we dus collega’s). Momenteel werk ik bij een groot ICT bedrijf (DXC Technology) waar ik op een afdeling werk welke trajectcontrole systemen en flitspalen ontwikkelt. Lachend: misschien ben ik nu niet meer zo geliefd bij een aantal badmintonners. Helaas is het bedrijf pas overgeplaatst naar Rijswijk, dus ik moet erg veel reizen.
De meeste lezers zullen ongetwijfeld mijn vrouw Ingrid kennen. Ingrid speelde in Hoorn basketbal. Een paar van mijn vrienden basketbalde ook en ik ging dan ook regelmatig kijken. De mannen en vrouwen basketballers gingen regelmatig met elkaar stappen, en zo ontmoette ik Ingrid. Cruciaal was de avond dat we een keer op de terugweg met z’n 3en in een Mini-Cooper op de achterbank zaten, Ingrid in het midden. Toen we haar wilde afzetten moest ik er eerst uit en toen zij. De chauffeur liet ons echter beide staan en reed weg zonder mij in te laten stappen (we hadden al een erg gezellige avond gehad en hij had dat dus perfect door). We hebben toen een heel gezellige avond samen gehad en de vlam was aangewakkerd.
Een paar weken later moest Ingrid aan haar knie worden geopereerd en ben ik op bezoek geweest in het ziekenhuis, dat was de finale druppel en zo werden we een stel.
Toen ik ging werken bij AT&T zijn we eerst in Gaasperdam in een huurflatje gaan wonen. Op den duur wilden we een wat ruimer huis en na een aantal gemeenten te hebben bezocht was de ruimte die je kreeg voor een relatief geringe prijs de doorslag om voor Almere te kiezen.
Het is wel leuk te zien dat onze sportgenen zijn doorgegeven aan onze twee zonen.
Cas speelt basketbal. En als trotse ouder zeg ik hierbij dat Cas 3 keer Nederlands kampioen is geweest op het allerhoogste niveau van zijn leeftijdsklasse. Helaas zijn wij nu bezig om voor Cas een andere basketbal vereniging te zoeken buiten Almere (heeft geen hoogste niveau meer). Youri speelt voetbal, hij doet dat bij de Buitenboys. Hij heeft net zoveel talent als zijn vader (haha), en tot nu toe speelt hij een selectie team.

2) Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken:

Ik heb deze vraag gezien bij de vorige interviews en nadat je me voor dit interview had gevraagd heb ik hier heel hard over nagedacht, maar eigenlijk kan ik niets verzinnen. Er is nou geen enkele activiteit die ik zo leuk vind of geen eten dat ik zo lekker vind dat je me ervoor wakker zou moeten maken. Het meest in de buurt komt nog Indonesisch eten of speculaasjes, maar eigenlijk wil ik zeggen: laat mij maar lekker slapen.

3) Je hebt al een hele sportcarrière achter de rug, welke hoogtepunten zou je willen noemen:

De kampioenswedstrijd van twee jaar geleden in de 2de klasse. We speelden gelijk met team 1 en we moesten 3 punten halen. Wat erg leuk was dat veel BVA-ers wisten dat we kampioen konden worden, maar dat het er om ging spannen. Veel supporters van team 1 kwamen daarom ook bij ons kijken (red: idd ook ikzelf was een van deze supporters).
Ik speelde toen een dubbel met Edwin die we eigenlijk niet konden winnen. Onze tegenstander was veel beter, maar met hulp van het publiek wonnen we deze toch en dit was cruciaal voor de winst.
Voor een ander memorabel moment moet ik ver terug, in de 6de klas van de basisschool (red: is nu groep 8) deed ik met mijn school mee met het schoolvoetbal toernooi. Onder leiding van mijn vader werden we kampioen van Hoorn en mochten we meedoen met het Noord Hollands kampioenschap. Ook dat wonnen we en daarna met bussen naar Zeist voor het Nederlands kampioenschap. We zijn daar 4de geworden, maar dit heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.

4) Je zit in de BVA wedstrijd commissie, wat is je rol hierin:

Ik ben verantwoordelijk voor het indelen van de kantinediensten over de competitieteams. Is niet zo leuk, geeft vaak gezeur. Ook doe ik de baanindeling tijdens de competitieronden.
Ik zorg er ook voor dat de uitslagen op de website goed en op tijd worden ingevuld.
In het verleden was ik, met een aantal andere, verantwoordelijk voor het maken van het gele programmaboekje. Dat was een enorme hoeveelheid werk, ik ben daarom blij dat dit nu gedigitaliseerd is.

5) De kabinetsformatie is mislukt, men moet dus opnieuw beginnen. Stel men vraagt jou om mee te formeren, wat zou je direct op de agenda zetten om in Nederland te veranderen:

Allereerst: we hebben het in Nederland allemaal zo goed, waar klagen we toch altijd zoveel over. Wat mij betreft stoppen daarmee.
Ik heb zelf het meeste last van files, dus hier moeten we maar eens iets aan gaan doen. Zoals eerder gemeld heeft mijn bedrijf daar prima oplossing voor zoals apparatuur voor tracking, tracing en ook rekening rijden.
En ook de in Nederland geijkte punten kan ik noemen: meer aandacht voor onderwijs en meer aandacht voor de zorg.
Het laatste punt dat ik wil noemen is aandacht voor het milieu en het gebruik van grondstoffen. We moeten ons met z’n allen inzetten zo efficiënt mogelijk om te gaan hiermee.

6) Terug naar BVA wat zou in onze vereniging verbeterd kunnen worden:

We gaan wel erg gemakkelijk om met (veren) shuttles. Ik denk dat we bij BVA hiermee behoorlijk wat (geld) kunnen sparen. Ik zie bij trainingen dat we vaak met niet geprepareerde shuttles spelen en als we dan een paar keer hebben geslagen pakken we weer een nieuwe shuttle, terwijl de oude nog best goed is.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers:

Ik pleit voor meer saamhorigheid binnen BV Almere. Ik zie veel te veel eilandjes. Ik begrijp dat dit best wel moeilijk is maar laten we met z’n allen proberen om de gezelligheid te vergroten. Zo zie ik op de K&B-activiteiten altijd dezelfde gezichten. Kom op hè, hier moeten veel meer
BVA-ers aan meedoen (red: helemaal mee eens)
Dan nog een leuke uitsmijter: in de stad kom ik vaak badmintonners tegen, alleen buiten de badmintonbaan draag ik een bril. Veelal wordt ik pas herkend als ik ze zelf heb gegroet.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ben Kramer op 24-05-2017 om 10:28 uur

    Danny ik vind dit een heel mooi interview en dank voor het compliment dat jij mij geeft dat ik jou in de beginfase volledig zoek hebt gespeeld!!!! De tijden zijn vwb dit onderdeel volledig veranderd. Wij hebben nog wel samen in de HD finale gestaan bij HBV maar helaas ging deze partij verloren. De kennismaking met jou bij het ziekbed van dochter Ingrid staat mij nog helder voor de geest. Groetjes en tot morgen wanneer wij de helikoptervlucht gaan doen in Hoorn

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview Danny van der Putten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)