Badminton Vereniging Almere

Verslag Clubkampioenschappen voor recreanten

Met 193 deelnemers en 462 wedstrijden was het weer een hoop geregel en georganiseer om alles weer gesmeerd te laten verlopen en dat is ook dit jaar weer gelukt. Met 27 inschrijvingen voor de recreanten in de klasse S4 en S5 hopen we volgend jaar op een betere opkomst. De foto's van deze 2 dagen vind je in het fotoalbum recreanten. Een fotoalbum met algemene foto's, gemaakt door Danny van der Putten, volgt later.

raggers

Zaterdagochtend werd er begonnen met de gemengd dubbel S4 die over 2 poules verdeeld waren. De nummers 1 en 2 van beide poules plaatsten zich voor kruisfinales voor de zondag.
Ronald Schalk en Belinda Slob redden het net niet. Zij verloren nipt met 21-19 en 23-21 van Arnold Meijer en Andrea Kamp die samen met Tom van Groenigen en Yvonne Reints doorgingen naar de kruisfinales en het op moesten nemen tegen respectievelijk Robbert Schimmel/Sabrina Geduld en Erik van Vollevelde/Maaike Janz.

recreanten
recreanten

De heren enkel S4 begonnen in de middag en avond aan hun partijen.
In poule A gingen Dasvie Soemantri en Erik Daalhof door naar de kruisfinales. In poule B kruisten Tom van Groenigen, Partick Tan en Michael Koval de degens. Dat leverde de volgende wedstrijden op voor zondag: Dasvie – Patrick en Tom – Erik.

recreanten
autoradam

Zondagochtend om 9.00 uur de kruisfinales gemengd dubbel S4. De winnaars plaatsten zich voor de finale later op de dag. Robbert Schimmel/Sabrina Geduld versloegen Arnold Meijer/Andrea Kamp en datzelfde deden Tom van Groenigen/Yvonne Reints. Hoewel Robbert en Sabrina het in de eerste game nog prima konden bijbenen was in de tweede was de pijp leeg.

recreanten

Om 10.00 uur ging de eerste enkelpartij bij de heren van start. Rob van Dijk bleek in 3 games te sterk voor Geert Berghuis. Ook Arnold Meijer kon Rob niet op de knieën krijgen en werd eveneens in 3 games verslagen. In de middag speelden Arnold en Geert nog tegen elkaar. Tussen de banen van het badmintongeweld in S1 speelden zij een slopende partij (52 minuten) voor een eervolle klassering. In 3 games trok Geert uiteindelijk aan het langste eind.

recreanten
sindjaja

Voor het S5 mannendubbel betraden Martijn Elenga/Frank Seignette en Arnold Meijer/Geert Berghuis de baan. Arnold en Geert bleken niet opgewassen tegen het sluwe spel van Martijn en Frank. Hetzelfde gold voor Rob van Dijk/Peter Vos die dus om de tweede plaats moesten strijden tegen Arnold en Geert die uiteindelijk sterker bleken.

recreanten

Bij de mannendubbel S4 namen Thirtankar Chatterjee/Ronald Schalk het op tegen Robbert Schimmel/Stanley Boedhram. Thirtankar en Ronald wonnen betrekkelijk eenvoudig hun partij en deden dat ook tegen Edwin Karssen/Erik van Vollevelde. Die moesten dus strijden om plaats twee tegen Robbert en Stanley. Zij waren toch meer aan elkaar gewaagd. Toch wonnen Edwin en Erik afgetekend de partij in twee games.

recreanten
recreanten

In de kruisfinales mannen enkel S4 streden Patrick Tan en Dasvie Soemantri voor een plek in de finale. Hoewel aan elkaar gewaagd lukte het Patrick om Dasvie te verslaan. De partij Tom van Groenigen en Erik Daalhof werd in het voordeel beslecht van Tom. Een mooie spannende finale was het tussen Tom en Patrick. Tom won nipt met twee keer 21-19.

recreanten
trofea

Weer geslaagde clubkampioenschappen en iedereen die een steentje heeft bijgedragen ontzettend bedankt. Natuurlijk hopen we volgend jaar wel meer recreanten te kunnen inschrijven. Alle uitslagen van de 462 wedstrijden in de diverse onderdelen kan je terugvinden op toernooi.nl.

recreanten

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 21-06-2017 om 15:11 uur

    Prima verslag en fraaie foto's.

  2. Rob op 26-06-2017 om 16:17 uur

    Mooi verhaal, thanks Geert!

Reageer op dit bericht (“Verslag Clubkampioenschappen voor recreanten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)