Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2016/2017 (deel 1)

De competitieopzet voor de Carlton Eredivisie was weer eens aangepast ten opzichte van het seizoen 2015/2016 en dat was zonder meer een verbetering. Al was daar niet veel voor nodig, want de opzet in 2015/2016 was de meest krankzinnige die we ooit hebben meegemaakt. In 2016/2017 speelden alle teams in de eerste speelhelft tegen elkaar en vervolgens werd de competitie opgesplitst. De bovenste vijf teams speelden aansluitend nog een hele competitie tegen elkaar. Het team dat als eerste eindigde plaatste zich automatisch voor de finale en de nummers twee en drie streden vervolgens om de tweede finaleplek middels twee play-offwedstrijden. En iets soortgelijks gold voor de onderste vijf teams om te bepalen welk team er degradeerde.

AviAir

In de Carlton Eredivisie streden de volgende verenigingen om de prijzen

Als hoofdsponsor trad op AviAir en dat betekende dat het vlaggenschip van de vereniging als AviAir Almere door het leven ging. AviAir Almere werd gecoacht door Erik Staats en Joris van Soerland, teammanager was Cynthia Soselisa en Henk Folmer was bijna als vanouds de masseur.

En de AviAirspelers waren

Ten opzichte van het vorig seizoen moest AviAir Almere het om verschillende redenen doen zonder Cheryl Seinen (vertrek naar Duitsland), Eric Pang en Justin Teeuwen.

Dit bestand bestaat niet

In Sporthal Het Kwadraat in Tilburg vond de kick off plaats van de eerste speelronde van de Carlton Eredivisie. Alle eredivisieteams kwamen in actie en AviAir Almere moest het opnemen tegen BC Amersfoort en het werd een zwaar bevochten 5-3 overwinning voor AviAir Almere. De damessingles van Manon en Tamara gingen verloren en ook het damesdubbel werd niet gewonnen. Goed voor de dag kwamen De Buks en De Nottel in het mannendubbel en een pluim was er voor Sebastiaan, die met een mooie overwinning debuteerde in AviAir Almere. Ook beide mixen waren voor de Almeerders.

Voor de tweede competitiewedstrijd moest AviAir Almere naar het Limburgse Roosteren. Aldaar werd een krappe, maar ook knappe 3-5 overwinning behaald, zeker gezien het feit dat de Almeerders het moesten zien te klaren zonder Manon en Ilse. In deze wedstrijd lieten trouwens Sebastiaan en invalster Madouc Linders zien grote talenten te zijn. Het mannendubbel en het vrouwendubbel waren voor AviAir Almere, de beide mixen eveneens en Leon won zijn single en dat was dus net voldoende voor de winst.

In het dubbelweekend van 24 en 25 september 2016 speelde AviAir Almere op zaterdagavond zijn eerste thuiswedstrijd en wel tegen DKC. Het werd een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was en dat komt zeker omdat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en dat bleek ook uit de eindstand, namelijk 4-4.
Het mannendubbel was voor DKC en het vrouwendubbel voor AviAir Almere. Vervolgens wonnen de Almeerders de vrouwensingles en één mannensingle. Met de tussenstand van 4-2 in het voordeel van Almere werd er begonnen aan de mixen, maar beide mixen gingen naar DKC. Een leuke avond voor de ware badmintonliefhebber.

Op zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen promovendus Hoorn op het programma. In de oude VOC-stad Hoorn behaalden AviAir Almere een eenvoudige 8-0 overwinning. Alle partijen werden in twee games gewonnen en door deze overwinning klom AviAir Almere naar de derde plaats op de ranglijst. Er was overigens een aardige publieke opkomst in Hoorn.

Alweer de vijfde competitiewedstrijd en wel thuis tegen Van Zijderveld. Het werd met 7-1 een ruime overwinning voor AviAir Almere, maar het ging niet allemaal even makkelijk. De mix van Gita en Sebastiaan ging zelfs verloren. Almere handhaaft zich op de derde plaats in de rangschikking.

Beround

Over de uitwedstrijd tegen Duinwijck kunnen we kort zijn en Geert Berghuis, onze vaste verslaggever, schreef onder meer "AviAir Almere heeft de uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck BC met 2-6 verloren. Hierdoor moeten de Almeerders Duinwijck ook nog eens voorbij laten gaan in de stand van de Carlton eredivisie. Alleen Manon en het gemengd dubbel Dave en Ilse wisten hun partijen te winnen. Zorgen bestaan er voor Sebastiaan die geblesseerd op moest geven". Aram Mahmoud debuteerde, maar kon zijn partij niet winnen van Jerry Natenstedt. Een domper voor AviAir Almere.

In speelronde zeven trof AviAir Almere thuis in een redelijk gevulde Sporthal Raggers de Limburgers uit Hoensbroek, te weten Victoria. Het werd een eenvoudige 7-1 overwinning voor de Almeerders, die daarmede weer naar plek drie op de ranglijst klommen. Alleen Madouc verloor nipt haar single en Aram won in twee games van oud BVA-speler Robert Kwee. Sebastiaan zat geblesseerd op de bank.

In het wedstrijdverslag van Geert Berghuis over de uitwedstrijd tegen Van Zundert Velo stond onder meer " AviAir Almere heeft een knappe overwinning behaald bij regerend landskampioen en koploper in de Carlton-eredivisie Van Zundert Velo. In Wateringen werd het 5-3 in het voordeel van de Almeerders. Verrassend was toch wel de zege van Aram op Alex Vlaar en het goede spel van Manon". Het mannen- en vrouwendubbel was voor Van Zundert Velo, maar vervolgens wonnen de Almeerders de singles en kwam daarmede op een 2-4 voorsprong. Vervolgens stelden Dave en Ilse de winst veilig door hun mix te winnen.
Een ietwat verrassende, maar verdiende 3-5 overwinning van AviAir Almere op Van Zundert Velo. Ondanks de mooie overwinning zakten de Almeerders naar de vierde plaats op de ranglijst.

De laatste wedstrijd van de eerste speelhelft was thuis in Sporthal Raggers de wedstrijd tegen TFS Barendrecht. Het bracht AviAir Almere een 6-2 overwinning, maar die kwam allesbehalve eenvoudig tot stand. Barendrecht ging terecht tot het gaatje en pakte met die instelling twee punten. Zo verloor Aram van oud BVA-er Saber Afif in drie games en verloor Manon in twee games van haar angstgegner Pascalle van Nielen-Janssen. De schot Adam Hall debuteerde bij AviAir Almere en dat is overduidelijk een versterking voor AviAir Almere.

victor

De tussenstand na de eerste speelhelft laat zien hoe spannend het was. Naar later ook bleek, is dat één of twee punten meer halen in de eerste speelhelft een wereld van verschil kan uitmaken in de kampioenspoule voor het halen van de finale. Dit als gevolg van de toekenning van bonuspunten. Van belang is het derhalve dat de competitieleider van BNL een evenwichtige competitie opzet. Nu speelde AviAir Almere maar één thuiswedstrijd tegen een sterke tegenstander. en dat zouden er bij een evenwichtige opzet zo maar minimaal twee (of zelfs drie) moeten zijn.

1 Van Zundert Velo 9-52
2 Duinwijck BC 9-51
3 DKC BC 9-50
4 AviAir Almere 9-49
5 FZ Forza Amersfoort 9-40
6 Roosterse BC 9-38
7 Victoria BC 9-26
8 Van Zijderveld BV 9-24
9 TFS Barendrecht 9-23
10 Hoornse BV 9-07

Al met al een goed resultaat voor AviAir Almere in het eerste deel van de competitie. Volgende week lezen we hoe het de Almeerders verging in de kampioenspoule.

Raggers

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2016/2017 (deel 1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)