Badminton Vereniging Almere

Victor zomerweek Dag 2

Vandaag was de hal van BV Almere weer gevuld met fanatieke kinderen voor de tweede dag van de zomerweek. Na wat algemene oefeningen om het lichaam goed op te warmen, werd de warming-up voortgezet met een partij korfballen.

Na het korfballen gingen de kinderen de baan op want ze komen hier natuurlijk om te badmintonnen. De warming up zat er echter nog niet op, deze ging verder op de baan in de
vorm van en spel. De kinderen gingen tienen!

Vier mensen op de baan die ieder 10 punten hebben. Het is iedereen voor zichzelf en wanneer je een fout maakte verloor je een punt en de verliezer kreeg een opdracht. Op elke vaan stond een trainer die mee deed en de lol spatte er vanaf.

Na het tienen was het tijd voor een korte drinkpauze en een tussendoortje om daarna aan het techniek gedeelte van de dag te beginnen.

Vandaag werd er aandacht besteed aan de backhand techniek. Na een centrale uitleg over de techniek aan alle kinderen gingen ze de baan op. We begonnen voor iedereen bij de basis en het doel was om uiteindelijk uit te breiden naar een backhand clear.
De oefeningen werden vanaf het begin aangepast op het niveau van de kinderen. De wat gevorderde kinderen gingen met moeilijkere slagen aan de gang.

Zoals te zien is op het filmpje was het voor vele nog lastig. Dat was niet zo gek natuurlijk aangezien het voor het overgrote deel nieuw was. Maar juist omdat het zo nieuw was voor deze kinderen was er veel progressie te boeken voor ze, en dat hebben ze zeker gedaan. Het was mooi om te zien hoeveel de kinderen konden verbeteren in zo’n korte tijdsspanne.

Hierna was het even tijd voor wat partijtjes. De trainers werden aangevuld door gastspeler Alex Vlaar die de kinderen alle hoeken van de baan heeft laten zien.

Nadat de kinderen klaar waren met hun partijtjes waren hun magen al aan het knorren en was het tijd om te lunchen. We aten pannenkoeken en ze hebben zitten smullen! Nadat ze rustig hun pannenkoeken hadden laten zakken was het tijd om op weg te gaan naar het strandje in Almere. De kinderen werden verdeeld in 2 groepen die beiden naar het strandje gingen hardlopen. Een van de twee groepen was een groep met wat oudere en gevorderde kinderen die een wat langere afstand heeft hardgelopen vergeleken met de groep waar wat jongere en minder vergevorderde kinderen zaten

Eenmaal op het strand konden de kinderen even uitrusten en wat drinken voordat ze een klein parcours liepen op het strand. Daarna konden ze lekker afkoelen in het frisse water.

Op de terugweg hebben de kinderen rustig in het zonnetje terug naar de hal gelopen. Eenmaal daar aangekomen hebben de kinderen zich omgekleed en was het tijd voor wat wedstrijdjes. Daarna werden er een paar fanatieke potjes rond de tafel gespeeld

Toen was het tijd voor een cooling-down en het rekken en strekken ter afsluiting.
Het was weer een leuke dag waar we energiek bezig zijn geweest. Tot morgen!!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Marina op 30-08-2017 om 23:29 uur

    Wat een geweldige filmpjes! Super!! Dank!!! ;)

Reageer op dit bericht (“Victor zomerweek Dag 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)