Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2016/2017 (deel 2)

AviAir Almere plaatste zich met een vierde plaats op de ranglijst voor de wedstrijden in de kampioenspoule en gezien de spelersmutaties ten opzichte van het vorig seizoen, mocht dat al een prima prestatie worden genoemd. Maar de trainer-coach Erik Staats wilde meer en dat is het halen van de play-offs en dat lukte wonderwel.

In de eerste fase van de competitie leed AviAir Almere een zeer gevoelige 6-2 nederlaag tegen Duinwijck en dat wilden de Almeerders graag rechtzetten. De coaches hoefden de spelers dus niet te motiveren, ze waren dat al zonder meer. En het werd een mooie revanche, het werd namelijk nu 6-2 voor AviAir Almere!
In drie games werd het mannendubbel een prooi voor De Buks met Adam. Ook het vrouwendubbel werd gewonnen door Tamara met Ilse. Leon en Madouc verloren hun single, maar Aram en Manon wonnen en ook de beide mixen waren voor AviAir Almere. Een uitstekende start in de kampioenspoule!

Dat de Almeerders voor een zware opgave stonden tegen DKC kon een ieder van te voren bedenken. Maar AviAir Almere ging tot het gaatje in Den Haag en wist er een fraaie 3-5 overwinning uit te slepen!
Zowel het mannendubbel als het vrouwendubbel werd gewonnen en ook Manon won haar single, ondanks een matchpoint tegen. Daarnaast werden de twee mixen gewonnen.

In wedstrijd nummer 3 speelde AviAir Almere thuis tegen Van Zundert Velo. De uitslag van te voren voorspellen is niet te doen, want de teams doen niet veel voor elkaar onder. Toch pakten de Almeerders met 5-3 ook in deze wedstrijd de winst!
Zo werd het mannendubbel (De Buks met Adam) en het vrouwendubbel (Tamara met Ilse) gewonnen. Aram en Manon wonnen hun single en Dave met Tamara zetten hun mix ook in twee games in winst om.

Beround

Op zondag 8 januari 2017 speelde AviAir Almere uit tegen Duinwijck. Zonder Adam en Ilse, maar met de wereldkampioene bij de veteranen Georgy van Soerland wachtte de Almeerders een zware middag. Toch namen de Almeerders een 0-3 voorsprong. Het mannendubbel (Dave met Leon) en het vrouwendubbel (Georgy met Tamara) werd gewonnen en ook Sebastiaan won zijn single, want zijn tegenstander Jerry Natenstedt raakte geblesseerd. Toch kwam Duinwijck terug tot 3-3, want de overige singles waren voor de Haarlemmers. Dave en Tamara wonnen hun mix eenvoudig en Leon met Gita verloren de mix nipt. Het werd dus 4-4.

In Sporthal Raggers was het opnieuw meer dan spannend in de wedstrijd AviAir Almere tegen DKC. De teams ontlopen elkaar niet veel en dat bleek ook uit de eindstand. Het mannendubbel was voor Dave en Adam, maar het vrouwendubbel was voor DKC, want Ilse en Tamara redden het niet.
Manon won haar single in twee games en Madouc deed dat ook weliswaar nipt in drie games. Aram en Leon kwamen te kort in hun single. Vervolgens werden de beide mixen keurig verdeeld en werd de eindstand bepaald op 4-4.

De wedstrijd tegen Forza Amersfoort was een inhaalwedstrijd en AviAir Almere liet ook in deze wedstrijd zien goed op dreef te zijn in de kampioenspoule. Opnieuw werd er gewonnen en met de cijfers 6-2, ondanks het feit dat Sebastiaan, Ilse, Madouc en Gita ontbraken. Dave en Adam wonnen hun mannendubbel simpel, Georgy met Manon wonnen ook in twee games hun vrouwendubbel. Verloren singles van Leon en Tamara bracht de tussenstand weer in evenwicht. Maar vervolgens wonnen Manon en Aram hun singles en ook de beide mixen gingen naar AviAir Almere

Ondanks een 5-3 nederlaag uit tegen Van Zundert Velo pakte AviAir Almere wel de koppositie in de kampioenspoule.
Het mannendubbel van Dave met Adam won in drie spannende games, maar de vrouwen Ilse met Tamara gingen ten onder.
Aram won zijn single in drie games en Manon verloor haar single deze nipt. Leon verloor in drie games en Tamara kwam er in haar single niet aan te pas. De mix van Dave en Gita had niets i te brengen maar Adam en Ilse pakten nog een belangrijk derde punt en daarmede was de eerste doelstelling voor dit seizoen gehaald met het behalen van de play-offs. Maar Geert Berghuis schreef het al, dan wil je meer, zeker als je eerste staat in de kampioenspoule.

victor

De laatste wedstrijd in de kampioenspoule zou een pittige worden tegen Forza Amersfoort. En in Wateringen werd de wedstrijd Van Zundert Velo tegen DKC gespeeld en ook daar was de inzet rechtstreekse plaatsing voor de finale in Den Bosch.
De Almeerders gingen niet goed uit de startblokken, want zowel het mannen- als het vrouwendubbel waren voor Amersfoort. Tamara ging onderuit in haar single en Sebastiaan kwam wedstrijdritme te kort en redde het ook niet. Manon speelde als een tijgerin en won haar single en ook Aram won en daarmede was de tussenstand 4-2 in het voordeel van Forza Amersfoort. Toch sleepten de Almeerders op karakter er nog een gelijkspel uit, want beide mixen werden gewonnen.
Van Zundert Velo won met 5-3 van DKC en daarmede plaatsten de Wateringers zich rechtstreeks voor de finale. AviAir Almere werd veroordeeld tot het spelen van de play-offs tegen DKC.

Een saillant detail is dat AviAir Almere in de kampioenspoule wel de meeste punten haalde, maar de overigens terecht toegekende bonuspunten uit fase 1 van deze competitie deden AviaAir de das om.

In de eerste play-off wedstrijd tegen DKC leek er geen vuiltje aan de lucht voor AviAir Almere, want het team maakte een bliksemstart en won het mannendubbel en het vrouwendubbel. Leon en Aram verloren hun singles, maar Manon en Madouc wonnen en dat bracht de Almeerders een 4-2 voorsprong. De overwinningshaven was in zicht, maar toen liet Vrouwe Fortuna de AviAir Almereformatie fors in de steek. De eerste game in de mix van Dave werd in de verlenging verloren en in de tweede game liep Dave een kuitbeenblessure op en was het verlies een feit. In de andere mix wonnen Adam en Ilse de eerste game nog nipt, maar Ilse raakte lelijk geblesseerd. In de tweede game speelde zij nog voor wat ze waard was, maar de tweede en derde game waren voor DKC. Met de 4-4- eindstand was een golden game noodzakelijk, maar zowel Dave als Ilse konden niet worden ingezet. Het werd een mannendubbel van Adam met Leon maar die verloren met 21-16. Van een koude kermis thuiskomen heet dat.

In de tweede play-offwedstrijd in Sporthal Raggers met 450 toeschouwers kon Ilse door haar blessure niet het damesdubbel spelen en Georgy met Manon namen de damesdubbel voor hun rekening, maar zij verloren. De mannendubbel was in twee games voor Dave met Adam. Sebastiaan kon zijn single niet winnen en dat gold ook voor Aram. Manon speelde opnieuw een geweldige partij en won haar single. Amy Tan debuteerde in AviaAir Almere, want Madouc Linders was afwezig wegens studieverplichtingen. Amy speelde een prima partij , maar kwam net iets te kort en AviAir Almere keek tegen een 4-2 achterstand aan.
Zwaar ingezwachteld speelde Adam met Ilse het gemengd dubbel en dat wisten ze nog te winnen ook en zo werd het alsnog 3-4. Tamara met Leon wachtten een zware klus in de laatste mix. De klus was te zwaar en de winst in de mix was voor DKC, dat daarmede de tweede play-offwedstrijd won en zich plaatste voor de finale tegen Van Zundert Velo.

Een domper voor AviAir Almere dat in de eerste play-offwedstrijd een zeker lijkende overwinning als gevolg van blessureleed niet kon verzilveren en daarmede in feite een finale plaats verspeelde. Een prima seizoen gedraaid door de Almeerders, maar de finishing touche ontbrak. Jammer, maar het hoort er allemaal bij.
We zullen maar zeggen: "Volgend seizoen nieuwe kansen, nieuwe prijzen".

Van Zundert Velo zou uiteindelijk landskampioen worden

Raggers

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en de Carlton eredivisie in het seizoen 2016/2017 (deel 2) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)