Badminton Vereniging Almere

Team 10 trekt ten strijde naar Hoofddorp

Afgelopen zaterdag avond om 19:00 uur stond de eerste uit wedstrijd van het seizoen op de planning van Top Team 10. Om 18:00 verzamelden wij bij de sporthal en na een knusse autorit (iets met lange heren en een kleine auto) kwamen we aan in Hoofddorp. Onze tegenstanders van de MeerShuttle hadden de netten al opgezet en we konden vrij snel beginnen met de eerste wedstrijd.

Matthieu en Robin mochten zoals gewoonlijk aftrappen. Tim van Lieshout en Jasper Boldingh bleken direct lastige tegenstanders te zijn. De heren kregen het zwaar, een super snel en strak spel van de tegenstander resulteerde in een verlies van de eerste set met 21-8. Door te proberen de snelheid uit het spel te halen ging het de tweede set beter ten opzichte van de eerste en deze eindigde met een stand van 21-13.Hierna was het de beurt aan Daphne en Kelly om de strijd aan te gaan met Kerstin van de Mark en Marijke de Korte. Na een begin van de eerste set met wat, voor de dames gebruikelijke, opstart problemen verloren de dames met 21-15. Ondertussen waren zij goed warm voor de tweede set. En dit was te zien. Een spannende pot welke lang gelijk op ging resulteerde uiteindelijk in een 21-19 overwinning voor ons. In de derde set ging het lang gelijk op maar uiteindelijk is helaas de derde set verloren met 23-21.

Matthieu speelde een spannende partij tegen een heer welke nog helemaal fris was namelijk Ruud van de Nieuwehof. Het ging de hele wedstijd gelijk op tot de spanningen toch wat te veel werden en Matthieu helaas de eerste set verloor met 21-23. De tweede set begon weer op dezelfde voet als de eerste maar op het einde leek het Ruud toch net wat makkelijker af te gaan om de focus erbij te houden wat resulteerde in een overwinning voor hem met 21-18.
Daphne speelde de eerste dames single tegen Kerstin. In de eerste set kwamen die opstart probleempjes weer naar voren en dit was te zien in de stand. Daphne stond 10-18 achter. Toen er vanaf de zijlijn geroepen werd: “Niet te moeilijk Daph, over het net en binnen de lijnen”, leek er een knopje om te gaan. Daphne kwam volledig terug en pakte de eerste set met 21-18, dit tot enige frustratie van de tegenstander. Dit was ook duidelijk te merken in de tweede set waardoor de tegenstander vooral tegen haar zelf leek te spelen. Daphne bleef goed gefocust en dit resulteerde in een overwinning met 21-17.

Toen was het de beurt aan Robin. Het verlies in de dubbel had hij van zichzelf afgezet en hij ging met een goed gevoel zijn single tegen Jasper in. Dit was te zien aan het begin van de wedstrijd waarbij Robin een goede reeks punten pakte. Het ging verder erg gelijk op en de heren waren aan elkaar gewaagd dit resulteerde uiteindelijk in winst voor Jasper met 23-21. De tweede set ging in eerste instantie ook gelijk op maar Jasper wist richting het einde toch een uitloop te nemen naar 21-15.
Vervolgens was het de beurt aan mij om de single tegen Marijke te spelen. De eerste set werd het na het opwarmen 21-16 voor mij. Het begin van de tweede set ging erg goed en ik ging met een 11-3 voorsprong een slokje water drinken. Toen werd mij vanaf de zijkant verteld dat ik een shotje tequila verdiende als ik Marijke niet verder liet komen dan zeven punten. Nu ben ik zoals iedereen vast weet, echt vies van een drankje.. Dus zorgde ik er voor dat de uitslag toch ver boven de zeven lag met een overwinning van 21-17.

Robin kon ondertussen even warm slaan met Matthieu zodat mij nog wat rust gegund werd. De mix begon wat slordig met wat servicefouten aan onze kant. De tegenstander voerde het tempo goed op en dit resulteerde in een winst voor Ruud en Kerstin met 21-15 in de eerste set. Tijdens de tweede set was er vanaf Almeerse kant meer vastigheid wat er voor zorgde dat de wedstrijd net iets te gelijk op ging. Dankzij een aantal foutjes door de spanning vanuit Ruud en Kerstin en zelf gefocust te blijven werd de tweede set door Robin en mij gewonnen met 27-25. We beloofden ons team het de derde set niet zo spannend te laten worden maar dit bleek lastig. Uiteindelijk werd ook de derde set door ons gewonnen met 21-18.

Het was ondertussen al behoorlijk aan de tijd voordat Matthieu en Daphne zich mochten wagen aan Tim en Marijke. Het was meteen te zien dat dit een lastig partij ging worden. Tim was erg snel ter been en Marijke kreeg goede kansen waardoor Daphne en Matthieu weinig mogelijkheden kregen. Door uiteindelijk ervoor te kiezen om een dubbel te gaan spelen wist de tegenstander even niet meer wat zij moesten doen maar helaas pakten ze dit weer goed op en werd de eerste set voor ons verloren met 21-15. Door de tweede set meteen te dubbelen was het eind resultaat beter dan in de eerste set maar helaas net niet goed genoeg en werd de wedstrijd verloren met 21-18.

Na een snelle douche en een drankje waren we allen toch aardig gebroken. Ondanks het verlies van 5-3 waren we het er wel met zijn alle over eens dat we toch iets in de vorm van een grote gele M hadden verdiend. Fijn dat het team zo eensgezind was want ook ik kon dit zeker wel gebruiken! Al met al hebben we hard ons best gedaan, en in de return gaat het ook zeker goed komen.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Arjan op 25-09-2017 om 09:10 uur