Badminton Vereniging Almere

Victor zomerweek 2017 Dag 4

Zoals gewoonlijk begonnen we de dag weer met een algemene warming-up waarna we verder gingen met de warming-up in spelvorm.

We hadden voor vandaag een parcours voor de kinderen uitgelegd waar ze doorheen moesten lopen. Uiteindelijk hebben we er natuurlijk een wedstrijdje van gemaakt.

Na de warming-up gingen we verder met een spel op de baan. Er werden dubbels gespeeld met 10 shuttles achter de baan. Elke keer dat een tweetal een punt maakten, moesten hun tegenstanders de shuttle die in de rally gebruikt werd achter hun baan leggen. Het tweetal dat de rally won, moest juist een shuttle van achter hun baan pakken en deze gelijk in het spel brengen. Het tweetal die als eerst geen shuttles meer achter hun baan hadden waren de winnaar.

Hierna was het tijd om aan de gang te gaan met het thema van vandaag. Vandaag werd techniek in het voorveld behandeld. Voornamelijk de verschillende manieren van de steek kwamen aan bod. De training bij de techniek die werd behandeld was niet heel intensief. Daarom werd er vandaag gecompenseerd met andere intensievere activiteiten.

Veel kinderen hadden niet gedacht dat de techniek in het voorveld zo gecompliceerd zou zijn. Er waren aan het begin van de training aardig wat verwarde gezichten te zien, maar naarmate de tijd verstreek pikten ze het steeds beter op.

Van dat trainen hadden de kinderen honger gekregen maar er stond gelukkig een lekkere lunch op ze te wachten. Vandaag stonden er, tot het genot van de kids, hamburgers en broodjes knapworst (+groenten) op het menu.

Na de lunch gingen de kinderen weer aan de slag met de techniek in het voorveld. De moeilijkheidsgraad ging omhoog en een paar kinderen gingen zelf aan de slag met trickshots. Namelijk de kenmerkende trickshot van Peter Gade.

Daarna was het tijd voor een BOOTCAMP. Sander Kikkert had wat speciaals voor de kinderen in petto. Ze hebben hard kunnen werken en achteraf hebben ze lekker lang pauze gekregen. Gelukkig stonden er koude glaasjes limonade en een lekker stuk fruit te wachten.

Na de bootcamp hebben de kinderen lekker kunnen uitrusten waarna er nog wedstrijdjes in spelvorm met de trainers gespeeld werden. Daarna was het rekken strekken en werden weer de kinderen die de meeste progressie hebben geboekt gekozen. Vandaag waren dat Laura en Martijn.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Mariska op 01-09-2017 om 17:17 uur

    Leuke filmpjes!

Reageer op dit bericht (“Victor zomerweek 2017 Dag 4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)