Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere maakt geen fout: 8-0

AviAir Almere heeft een 8-0 overwinning geboekt in en tegen Barendrecht. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het wel een lastige wedstrijd. Door de overwinning blijft de koppositie in de eredivisie stevig in handen van Almere. Dave Khodabux was voor het eerst dit seizoen weer van de partij met twee keer winst. Manon Sibbald bleef ook nu ongeslagen. Ook tegen de voor haar altijd lastige tegenstandster Pascalle Van Nielen-Janssen die de laatste drie keer te sterk was.

AviAir
Ilse

Deze keer toch wel een bijzonder verslag. Wegens andere verplichtingen mijnerzijds heeft het team informatie aangeleverd om toch een wedstrijdverslag te kunnen maken. Zonder Jelle Maas en Cheryl Seinen maar ook zonder Madouc Linders die deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen arriveerde het team 20 minuten te laat door de files. En toen was het ook nog eens erg wennen aan de hal. Ilse Vaessen en Manon Sibbald speelden het dames dubbel tegen Daphne Jansen en Kristey Latukolan. De partij verliep wat moeizaam en er worden vooral teveel eigen fouten gemaakt. De eerste game ging dan ook naar Daphne en Kristey met 21-18. Daarna konden Ilse en Manon door goed samenspel meer de aanval zoeken en dat leidde gelukkig toch de winst op door de tweede game met 21-13 en de derde met 21-18 binnen te halen.

Autoradam

Met teamcaptain Dave Khodabux weer terug in het team speelde hij met Léon Nottelman een degelijke partij tegen Emil Kristensen en Ruben Kweekel. Ze zaten er vanaf het begin bovenop en leverden veel druk aan het net waardoor ze veelvuldig de aanval konden houden. Dit leidde tot een winst in twee games met 21-17 en 21-14.

Aram

Aram Mahmoud speelde in het heren enkel tegen Ruben Kweekel. Aram speelde een sterke game die hij dan ook met 21-13 eenvoudig won. De tweede game ging gelijk op. Na een kleine voorsprong te hebben opgebouwd produceerde hij teveel fouten waardoor de game met 22-20 naar Ruben ging. Ook de start in de derde game was matig van Aram. Hij ging toen wat simpeler spelen en nam minder risico in zijn spel. Ruben maakte op zijn beurt de fouten en kon Aram de game met 21-16 winnend afsluiten. Almere op een 3-0 voorsprong.

beround

Manon trad in het eerste dames enkel aan tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Zoals wel eens vaker kwam Manon wat later op gang. Ze had veel moeite met het aanvallende spel van Pascalle en verloor dan ook de eerste game met 21-15. Met hard werken wist Manon zich uitstekend te herpakken een kreeg ze Pascalle meer aan het lopen. Ze won de game dan ook afgetekend met maar liefst 21-5. Ook in de derde game ging ze goed van start maar liet Pascalle, door veel eigen fouten, vaak terug in de game komen. Gelukkig was de voorsprong voldoende om de game met 21-15 te winnen en Almere op een 4-0 voorsprong te brengen.

Sebastiaan

In het tweede heren enkel speelde Sebastiaan Li tegen Ruud Nagel. Sebastiaan begon nogal moeizaam maar door regelmatig een dropshot te spelen won hij toch met 21-17 de eerste game. In de tweede game begon Sebastiaan erg sterk maar door een tempootje lager te gaan spelen kon Ruud vaker de aanval nemen. Hij kon daardoor terug in de game komen maar gelukkig pakte Sebastiaan zijn spel van het begin weer op en won de game met 21-18.

Tamara van der Hoeven speelde in het tweede dames enkel tegen Sandy Bommeleyn. Net als in de voorgaande singles stond ze ook nu goed te spelen. Ze was fel en gefocust. Doordat ze een hoger tempo speelde dan Sandy wist de de partij dan ook vrij eenvoudig met 21-16 en 21-12 te winnen.

De eerste van de twee mixen ging tussen Tamara/Dave en Pascalle/Ruud. De eerste game verliep wat rommelig en er waren weinig rally's. Maar Tamara en Dave wisten de game wel met 21-15 te winnen. In de tweede game lag het initiatief vrijwel constant bij de Almeerders. Die game werd dan ook simpel met 21-10 gewonnen.

Leon

De laatste partij was de mix tussen Ilse/Léon en Kristey/Emil. Léon en Ilse raken steeds beter op elkaar ingespeeld. In de eerste game konden ze de druk er goed op houden en wonnen die met 21-14. De tweede ging gelijk op maar aan het eind keken Ilse en Léon tegen een kleine achterstand aan. Door hard werken en goed samen te spelen wisten ze de game uiteindelijk toch met 23-21 te winnen.

victor

Voor alle uitslagen en de stand in de eredivisie klik je hier

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 08-10-2017 om 11:03 uur

  Mooi verslag en mooie overwinning!

 2. José Thijssen op 08-10-2017 om 15:20 uur

  Dankjewel Geert voor jouw prachtige inhoudelijke verslagen. Als actieve fan vanuit Venlo van het team AviAir Almere heb ik het idee dat ik erbij ben geweest. Zo geniet ik ervan, op de wijze hoe je schrijft. De foto's erbij vind ik helemaal cool.
  Verder wil ik het hele team feliciteren met de behaalde punten tot nu toe. :o: Ga zo door! En hou de saamhorigheid in het team :)
  José, de Moeder van Léon

 3. Geert op 08-10-2017 om 15:37 uur

  Bedankt José. Voor zo'n team doe ik het ook met veel plezier.

 4. José Thijssen op 08-10-2017 om 20:40 uur

  Geert, kan ik mij helemaal voorstellen met zo'n leuke speler als Léon erbij ;) Nee, grapje :), hoewel... Het hele team is in topvorm. Nu we het toch over publiceren hebben. Het verslag naar badmintononline.nl dd 3 oktober: Speelronde 6. onder het verslag staat door Redactie via BV Almere. Ook dit verslag is om meer aandacht voor Almere te krijgen, maar ook overige wedstrijden worden genoemd. En dit vind ik juist die verbinding tussen teams, die je ook op media in de picture kunt stellen. Er wordt anders zo weinig over de eredivisie gepubliceerd. Goede actie. Komt deze ook van jou, Geert?

 5. Geert op 08-10-2017 om 21:20 uur

  Hoi José. Dat is de voorbeschouwing en wordt altijd geschreven door Henk Staats. Op Twitter retweet ik regelmatig de berichten van de andere teams. Zo zijn die ook weer door onze volgers te lezen.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere maakt geen fout: 8-0 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)