Badminton Vereniging Almere

Eerste overwinning voor team 9 bij Swish

Het seizoen van team 9 kon voor dit weekend getypeerd worden als ‘steeds net niet’. Na de eerste competitiehelft stond de teller van overwinningen op nul. Wel werd er 2 keer gelijk gespeeld en ook 3 keer met 5-3 verloren. Steeds ontbrak dat beetje mazzel om een wedstrijd te winnen. Maar… na 8 wedstrijden was het eindelijk zover!! Team 9 behaalde dit weekend de eerste overwinning met 6-2 bij Swish.

In alle vroegte reed het team zondagochtend door het Noord-Hollandse landschap op weg naar de sporthal van BV Swish in Krommenie. Aangezien de vaste heren dit seizoen van suiker blijken gemaakt, ging dit keer Eddy Odijk mee als 3e heer van het team. Eddy had namelijk wel zin om even een paar wedstrijdjes te spelen. Of hij daar tijdens zijn single nog zo overtuigd van was is de vraag.

Jos en Eddy speelden de herendubbel vandaag, en deden dat naar behoren. Ondanks dat nog niet iedereen even warm was, werd de eerste set binnengehaald. In de 2e set moest er een tandje bij en dat resulteerde uiteindelijk in matchpoint voor team 9. Na een goede rally kwam de shuttle hoog en traag richting het net. Jos stond klaar om de shuttle het laatste tikje te geven, en de overwinning te pakken. Echter won de zwaartekracht het dit maal, want Jos sloeg mis. Alle spelers, en publiek konden de lach en verbijstering niet inhouden. De heer van de tegenstander was zo onder de indruk dat hij de service daarna te kort speelde, en de winst alsnog naar team 9 ging!

De damesdubbel wordt dit seizoen steevast gespeeld door Marit en Ingrid. Een goed ingespeeld koppel dat nu ook duidelijk beter was dan de tegenstander. Al had Ingrid wel wat last van haar bovenbeen. De stand werd na 0-2 getrokken, een luxe die we bij team 9 niet gewend waren nog. Arjan en Diede begonnen tegelijk aan hun single partijen. Diede heeft bijna al haar singles gewonnen, maar kreeg vandaag toch flinke tegenstand van haar tegenstander (die 2x zo groot was als Diede). Even leek het naar een 3e set te gaan, maar Diede herpakte zich van een 17-11 achterstand en won de 2e set met 20-22. Een 0-3 voorsprong voor team 9!!

Arjan heeft dit seizoen last van een pijnlijke enkel, welke eerder in het seizoen werd opgelopen tijdens een wedstrijd. De single bleek iets te hoog gegrepen en de tegenstander zette Arjan flink onder druk met smashes en cross drops. De wedstrijd ging naar Swish, wat zorgde voor een 1-3 stand. Eddy mocht als 2e heer aantreden tegen een tegenstander die nog geen enkele single dit seizoen heeft verloren. Een mooie taak aan ‘Eddy de sloper’ om daar eens verandering in te brengen. De tegenstander blinkt uit in het terugspelen van bijna iedere shuttle, wat betekende dat Eddy meer lange rally’s moest spelen dan hem lief was. De frustraties waren zichtbaar, en als je Eddy boos maakt, nou berg je dan maar. Hij knalde ineens vol over de tegenstander heen, en pakte de 1e set. In de 2e set hetzelfde verhaal, Eddy moest alles uit de kast trekken om de punten te maken. En dat lukte, want de 2e set won Eddy met 16-21. De stand ging naar 1-4 en we begonnen te dromen van een overwinning. Zou het dan vandaag allemaal op z’n plaats vallen!?

Marit mocht gaan zorgen voor het 5e punt, en dus onze eerste overwinning. Zou ze de spanning aankunnen… Van te voren was duidelijk dat een van de 2 dames haar eerste single overwinning van het seizoen ging pakken. Dus er was iets om voor te spelen. Er waren veel lange rally’s en Marit haalde veel shuttles terug in het spel. Ze won de 1e set en na goede coaching van Jos, begon ze ook goed aan de 2e. Ze moest daarna toch wat ruimte aan de tegenstander laten en kwam op achterstand. Door te knokken kwam ze langszij en pakte tot onze vreugde de overwinning in 2 sets. Het 5e punt was een feit en er kon bij Marit een keiharde YESSS!! vanaf.

De mixen zijn dit seizoen wel aan team 9 besteed. Tot nu toe werd slecht sporadisch een mix verloren, en dat gaf ons vertrouwen om naar een 1-7 overwinning toe te werken. Jos en Ingrid (die we inmiddels de bijnaam Ingrid de Ruyker hebben gegeven… vraag maar uitleg aan haar zelf) speelden de 1e mix. De eerste set was niet goed van Almere kant en werd verloren met 21-14. De 2e set begon super en bij rust stond het 2-11, echter kwamen de tegenstanders terug en ging het tot het eind gelijk op. Met een paar goede ballen pakten Jos en Ingrid de 2e set met 19-21, en dwongen de 3e set af. Daarin werd duidelijk dat ze echt goed kunnen mixen, en versloegen hun tegenstanders met 13-21. Een 1-6 stand stond op het scorebord!

Arjan en Diede mochten het laatste punt binnen gaan slepen, althans dat was de verwachting. Dat liep helaas wat anders, want de tegenstanders bleken stug en hadden een goed systeem om het Almeerse koppel aan te pakken. Het liep niet bij Arjan en Diede, en ook de enorm trage shuttles hielpen niet mee. Helaas werd in 2 sets verloren. Maar dat mocht de pret niet drukken, want met 2-6 hebben we eindelijk onze overwinning, en stijgen we naar de 6e plaats in de poule.

Dit moest vastgelegd worden met een mooie selfie, waar we vooral Jos een groot plezier mee deden. Na een heerlijk warme douche, een stuk taart en een drankje konden we weer huiswaarts. Jos moest nog even de banden oppompen van z’n bolide, want die Odijkjes op de achterbank drukken toch wel zwaar op de bandenspanning haha. We bedanken Eddy voor het invallen en de 2 belangrijke punten.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos K. op 21-11-2017 om 20:27 uur

  Tsja, iedere twee maanden de bandenspanning checken volgens de borden boven de weg... was voor mij iets langer geleden ;)

 2. Arjan op 21-11-2017 om 20:30 uur

  Dus er is toch iemand die die borden leest :9~

 3. Jos K. op 21-11-2017 om 21:07 uur

  Je kunt ook Rijkswaterstaat bellen wanneer je vragen hebt over de snelweg :)

 4. Arjan op 21-11-2017 om 21:13 uur

  Zal vast een heel callcentre team klaarzitten voor al die belletjes haha

 5. Jeanet op 22-11-2017 om 08:49 uur

  Leuk verslag, op naar de volgende overwinning.

 6. Henk Staats op 22-11-2017 om 14:08 uur

  Leuk om te lezen. Nu op naar de tweede overwinning.

Reageer op dit bericht (“Eerste overwinning voor team 9 bij Swish ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)