Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere komt op stoom

Met de stoomboot net aangemeerd in Dokkum, is het erg prettig te constateren dat er ook bij Niezing Almere voldoende stoom is om goed te presteren. De afgelopen twee weekenden hebben we onze tegenstanders redelijk “dizzy” gespeeld.

Het team is op scherp gezet na een briljante zet van mijzelf (al zeg ik dat zelf). In mijn vorig verslag heb ik gezegd dat Niezing Almere dit jaar subtop is. Een van mijn teamgenoten was hier zeer verbolgen over: “Hoe kan je dat nou zeggen, we waren, zijn en blijven altijd top” zei hij.
Vorige week speelden we tegen US uit Amsterdam. Het was van tevoren wel duidelijk dat we gingen winnen, immers US staat onderaan, maar je moet het nog wel effe doen. Op een ongelukkig verloren heren singel na, waren alle partijen voor ons, en ik moet zeggen, deze waren niet spannend. Het ging vaak gelijk op tot 0-0, en daarna was Niezing Almere de winnaar met in punten: veel tegen weinig. Bij US speelde een Chinese dame mee. Nu is het zo dat de Europese toppers in allerlei mastertoernooien best wel eens een potje winnen, maar als zij tegen een Chinese tegenstander komen delven zij vaak het onderspit.
Echter er zijn 1,3 miljard Chinezen en er zijn er vast wel een paar die niet kunnen badmintonnen. Wij troffen er dus zo één. Deze dame kon er weinig van. Volgens mij moet ze eerst maar eens een paar jaartjes gaan trainen en daarna kan ze het nog eens proberen tegen ons.
Dan afgelopen weekeinde. We speelde tegen De Treffers uit Hilversum, die volgens mijn vorige stukje één van de twee teams was dat voor het kampioenschap ging spelen. Zij waren duidelijk te sterk voor ons en we hadden dus weinig fiducie in een goed resultaat.
Maar dat was dus in het verslagje vorige keer; De realiteit was dat alle Niezing Almere spelers boven zichzelf zijn uitgestegen en we hebben met z’n allen een prestatie van formaat neergezet, een nooit gedachte 6-2 overwinning. Terugkijkend naar het begin van dit stukje: de stoom kwam uit de Treffendse oortjes.
Volgende week is er geen competitiebadminton (kunnen we even de spierpijn laten wegtrekken), daarna spelen we op vrijdagavond tegen ‘t Gooi. Laten we hopen dat we de huidige vorm kunnen vasthouden, dan zou een overwinning logisch zijn. Onze sterspeler kan helaas niet meedoen (hij is Goedheiligman op het Sinterklaasfeest bij de BVA jeugd), maar gelukkig hebben we nog wel een paar twee-sterren en drie-sterren spelers over.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Nienke Berkelmans op 19-11-2017 om 13:15 uur

  Leuk stukje! Vooral het tot 0-0 ging het gelijk op!
  Wel een beetje gemeen voor die dame van US! Zij heeft er waarschijnlijk gewoon nog niet zoveel trainings uurtjes opzitten als jullie. :)

 2. Roland op 21-11-2017 om 16:01 uur

  Ik sluit me helemaal bij Nienke aan.
  Het is niet eerlijk een Chinese dame de zwartepiet toe te spelen.
  Misschien wordt het tijd de A6 te gaan blokkeren als Niezing Almere weer op oorlogspad gaat.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere komt op stoom ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)