Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het overlijden van topbadmintonner Erik Meijs als gevolg van een dramatisch ongeval, heeft de badmintongemeenschap diep geraakt, niet alleen in Nederland, maar zeker ook in Duitsland. Het bestuur wenst de naaste familie van Erik Meijs alle sterkte toe met dit wel haast ondraaglijke verlies om te gaan.

Bij de regiokampioenschappen voor de senioren en de jeugd heeft onze vereniging het goed gedaan. Veel finaleplaatsen en ook veel eerste plaatsen. En het was bovendien gezellig druk op de tweede dag van deze kampioenschappen in Sporthal Raggers.

AviAir Almere is eerste geworden in de eerste fase van de eredivisie. Met 64 punten uit negen wedstrijden waren de Almeerders in feite ongenaakbaar, want de voorsprong op de nummer twee, Duinwijck, bedroeg maar liefst 13 punten. De vraag is nu of de Almeerders er in zullen slagen ook in de kampioenspoule zulke hoge ogen te gooien. Dat zal niet eenvoudig worden met tegenstanders zoals Duinwijck, Velo, DKC en wellicht in mindere mate Amersfoort.

In de eerste divisiepoules doen de beide Victorteams het uitstekend. Victor Almere-2 staat ruimschoots tweede in de eerste divisie afdeling 1 en Victor Almere-3 staat zelfs eerste in de eerste divisie afdeling 2. De Hoornse BV is in de eerste divisie afdeling 1 hard op weg het verloren terrein van vorig seizoen, degradatie uit de eredivisie, te heroveren, want ze staan riant bovenaan en promotie naar de eredivisie lijkt ze nu al niet te kunnen ontgaan.

Het nieuwe digitale planbord voor de recreanten is zo'n twee weken terug in gebruik genomen en vrijwel iedereen is er erg enthousiast over. Op basis van de barcode van het ledenpasje wordt er het eerste uur random ingedeeld en dat geeft verrassende combinaties. Na het eerste uur is een ieder weer vrij om te spelen met wie men wil. Mocht een andere vereniging interesse hebben in een dergelijk digital afhangsysteem, neem dan contact op met de voorzitter van de recreanten, Geert Berghuis, e-mail geert.berghuis@bvalmere.nl

Door een verstopte hemelwaterafvoer heeft zich ter hoogte van baan 6 een forse lekkage voorgedaan. De hemelwaterafvoer is inmiddels hersteld, maar met name het tapijt bij baan 6 is nog behoorlijk nat. Tot overmaat van ramp is ook de Warmteterugwinstallatie in de badmintonzaal uitgevallen en als het dan enigszins vriest is het ronduit koud in de zaal. Er wordt hard aan gewerkt om het euvel van de uitgevallen WTW-installatie zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Het vermelden waard is zeker het feit dat onze voormalige hoofdsponsor en overdagbadmintonner, Carl Dekker, de uitvoering van de uit te voeren dakwerkzaamheden wil begeleiden. Tevens willen we het dak van binnen uit beter isoleren en dan is ook het uitgangspunt dat de akoestiek in de badmintonzaal beter wordt.

Op 13 november 2017 hebben we de najaars-ALV gehouden. Het jaarverslag 2016/2017 werd op advies van de Kascommissie goedgekeurd door de vergadering en het bestuur werd décharge verleend voor het gevoerde beleid. De opkomst van de leden op deze ALV week niet af van voorgaande keren..............

Mijn vierjarige kleinzoon Jayden Henkie is op zoek naar een andere opa, liet hij oma weten. Hij had een tekening gemaakt en die wilde ik graag hebben om op te hangen. Dat wilde Jayden niet, want de tekening was voor zijn moeder. Maar ik bleef aanhouden dat ik de tekening graag wilde. Daarop stapte hij naar oma en zei dat hij een andere opa zoekt. Want ik zeur............

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)