Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op de valreep van 2017 liet Amy Tan zien een groot talent te zijn door het internationale jeugdtoernooi in Hoensbroek onder de 17 jaar op drie onderdelen op haar naam te schrijven. Een grote prestatie en daar mogen we als BVA-badmintonfamilie wel heel trots op zijn! Ook de prestaties van andere jeugdleden mochten er zijn met het halen van kwart- en halve finales. Voorts werd Sebastiaan Li bij de jongens onder de 19 jaar kampioen en samen met Sabine de Wit tweede in de mix. We dienen ons wel te realiseren dat dit soort prestaties niet vanzelf komen, maar dat er heel veel trainingsarbeid in zit van de spelers, maar ook van diverse trainers!

En dan is een bruggetje naar onze badminitonners gauw gemaakt. In september 2016 zijn we gestart met het badminiton voor de allerkleinsten van vier tot zeven jaar. Eén uurtje training in de week. En we hadden zeven kinderen. Nu hebben we negen kinderen, dat lijkt niet veel, maar van de kleintjes uit 2016 zijn er inmiddels al drie doorgestroomd naar de reguliere jeugdopleiding en zelfs naar de talentengroep TopJunior. En er zijn kleintjes die staan te popelen om te gaan badmintonnen, maar die moeten van hun ouders, zeer terecht, eerst hun zwemdiploma's halen. Van onze Emmy Vlaar is het grote klasse dat ze de kleuters opvangt en ze met engelengeduld spelenderwijs leert badmintonnen. Chapeau!

AviAir Almere was riant eerste geworden in de eerste fase van de eredivisie, maar onze toppers staan nu opnieuw bovenaan in de tweede fase, de kampioenspoule. Ze gaan dus als koploper het nieuwe jaar in. Knap gedaan, dat is zeker. Toch waarschuw ik voor een te groot optimisme, dat we wel even de finale zullen halen, want in de kampioenspoule moeten nog vijf pittige wedstrijden worden gespeeld. Nog tweemaal tegen Duinwijck en vervolgens nog eenmaal tegen DKC, Le Credit Sportif Velo en FZ Forza Amersfoort. Ga er maar aan staan.
Op zaterdagavond 6 januari 2018 spelen we uit tegen het Haarlemse Duinwijck en leuk om te weten is dat zich nu al supporters van AviAir hebben aangemeld om deze wedstrijd te bezoeken.

En dan houden we op zondag 7 januari 2018 om 15.00 uur onze Nieuwjaarsreceptie in de kantine van Sporthal Raggers. De organisatie is al sinds vele, vele jaren in goede handen van Cock van Puffelen en Ronald Blok, maar laten we vooral niet vergeten de andere teamleden Ineke van Puffelen, Monique Berns en Bas Berkelmans te noemen. Dit team is ook verantwoordelijk voor het bereiden van de oliebollen, die ook dit jaar in grote getalen zijn besteld. En wellicht halen we vanavond wel het NOS-journaal met het bakken van de oliebollen. We gaan het letterlijk en figuurlijk zien.

De reparatie van de WTW-installatie staat gepland op 19 januari 2018, en dat is een maand later dan ons in eerste instantie is beloofd door het installatiebedrijf.

Onze jongste kleindochter Sara is een bijzondere meisje. Nu vinden, denk ik, alle opa's en oma's dat wel en ik ben hierop geen uitzondering. Maar een 10 op je rapport voor rekenen en een 9,5 voor begrijpend lezen vind ik prachtig. En oplettend is ze. Laatst reden we op de zogenoemde Buitenring in Almere en daar reed ik 85 km per uur, waarop Sara zei: "Wat rij je sloom opa, je mag hier 100". Toch krijg ik ook wel eens een compliment. Toen ze met de klas naar Het Zuiderzeemuseum was geweest zei ze tegen haar moeder dat het met opa en oma leuker was geweest. Opa kan veel beter vertellen. Ik zie 2018 dus met optimisme tegemoet.

Ik wens u allen een prettige jaarwisseling en een zeer voorspoedig 2018 in alle opzichten.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)