Badminton Vereniging Almere

Het EJK van Kirsten en Noah in Kazan

In het Russische Kazan vonden van 16 t/m 18 februari de EJK plaats. Kirsten de Wit en Noah Haase hebben hieraan deelgenomen en stuurden ons een leuk verslagje.

Vrijdag begon voor ons het toernooi. Noah moest als eerste singelen en heeft die gewonnen. Hij moest wel veel wennen aan de wind die er in de hal was. Later op die dag heeft hij gedubbeld met Rens Lagrouw. De dubbel hebben ze gewonnen en daardoor zijn ze door naar zaterdag. Noah moest vrijdag nog een keer singelen maar die heeft hij helaas net verloren.

Kirsten begon pas laat op de dag met de dubbel met Iris van Leijsen. De dubbel hebben ze gewonnen van Zweden. Ze zijn daarmee door naar zaterdag. Later daarna moest ze singelen. Kirsten heeft de single verloren van een Engels meisje , ze moest ook erg wennen aan de wind in de hal.

Op zaterdag moesten we allebei nog dubbelen. Aangevuld door Noah na hun kwartfinales:
Kirsten en haar dubbelpartner Iris van Leijsen speelden de dubbel tegen twee Spanjaarden. Je zag heel goed dat ze wisten waar ze moesten staan en ze moedigden elkaar veel en ook goed aan. Wat er minder ging is dat ze meestal wel de aanval weggaven bij de service. Uiteindelijk hebben ze de partij gewonnen Noah en zijn dubbelpartner Rens Lagrouw moesten spelen tegen de vijf tot achtste geplaatste Ukraine. In de eerste set hadden ze in de service situatie bijna altijd de aanval en dat ging in de tweede set minder waardoor ze meer punten tegen kregen maar toch wisten ze hem nog te winnen.

Van de redactie : Het is Noah en Rens helaas niet gelukt om de halve finale te halen. De Deense jongens waren in de kwartfinale helaas een maatje te groot.
Ondanks het verlies mogen we als vereniging trots zijn op Kirsten en Noah.

Reageer op dit bericht (“Het EJK van Kirsten en Noah in Kazan ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)