Badminton Vereniging Almere

Wisselende resultaten BV Almerespelers op FZ Forza NK

Op de tweede dag van het FZ Forza NK badminton kwamen nogal wat BV Almerespelers in actie. Daarvan zijn Manon Sibbald, Cheryl Seinen, Jelle Maas en Léon Nottelman nog actief in de halve finales. Aram Mahmoud maakte het Nederlands kampioen Mark Caljouw erg moeilijk maar kreeg hem niet op de knieën. Ook Amy Tan speelde tegen de Nederlandse kampioen, Gayle Mahulette, maar die bleek nog een maatje te groot. Sebastiaan Li schakelde verrassend de als derde geplaatste Alex Vlaar uit.

Dennis, Sabine

Gemengd dubbel

Cheryl, Robin

Dennis Koppen en Sabine de Wit namen het in het hoofdtoernooi op tegen Jerry Natenstedt en Mandy Lenderink. De verschillen waren nooit groot maar met 21-18 en 21-17 ging de winst wel naar de tegenstanders.
Jelle Maas en Imke van der Aar kwamen niet in de problemen tegen de talenten Ties van der Lecq en Milou Lugters. Met 21-12 en 21-10 plaatsten zij zich simpel voor de kwartfinales.
Daarin waren zij met 2-0 de meerdere van Debora en Ruben Jille.
Cheryl Seinen en Robin Tabeling hadden geen enkele tegenstand van opponenten Harald Hiemstra en Jasmine Paap. De 21-2 en 21-5 spreekt voor zich.
In de tweede ronde serieuze tegenstand. Maar het sterke koppel Myke Halkema/Jim Middelburg werd eenvoudig verslagen met 21-16 en 21-14.

Dennis, Jasper
Almeva

Heren dubbel

Jelle Maas had samen met Robin Tabeling weinig te duchten van Luc Maassen en Nick Smaling. Het als eerste geplaatste duo kende geen genade gezien de gamestanden 21-9 en 21-10.
Sebastiaan Li en Aram Mahmoud speelde tegen Jacco Arends en Ruben Jille. De cijfers 21-7 en 21-11 gaven het krachtsverschil duidelijk aan.
Jasper en Dennis Koppen speelden toch wat onder hun niveau. Daar maakten Niels Veenstra en Tim Croesen dankbaar gebruik van. De eerste game verloren ze met 21-14 en de tweede met 21-18.
Lėon Nottelman en Michiel Kruijt speelden een partij die het aanzien waard was. Timo Stoffelen en Lars Kros boden goed partij maar de winst ging met 21-14 en 21-18 naar Léon en Michiel. Die moesten in de kwartfinale aantreden tegen good old Dicky Palyama en Thomas Wijers. Na drie mooie games gingen Léon en Michiel door naar de halve finale.

Dames dubbel

Ilse Vaessen haalde met Myke Halkema simpel de volgende ronde. Zij bleken met 21-10 en 21-14 te sterk voor Raquel Humphris en Deborah van de Wal.
Voor Rosalie Teuben en Judith van Cruchten was de eerste ronde het eindstation. Voor Samantha Cuntapay en Iris Tabeling waren zij met 21-7 en 21-8 geen partij.
Cheryl Seinen en Selena Piek hadden een walk over.
In de kwartfinale stonden Cheryl Seinen en Selena Piek tegenover Ilse Vaessen en Myke Halkema. Met 21-8 en 21-12 werd het geen spannende partij.

Forza

Heren enkel

Aram Mahmoud trof in de eerste ronde Nederlands kampioen Mark Caljouw. Aram speelde goed en moest Mark hard laten werken om niet onttroond te worden. Aram stond regelmatig op voorsprong maar aan de eind van de games waren de punten voor Mark. Met twee maal 21-19 in het voordeel van de Hagenaar mag Aram toch terug kijken op een goede partij.
Sebastiaan Li betrad de baan tegen de als derde geplaatste Alex Vlaar. Die plaatsing maakte hij in de eerste game waar door die met 21-15 te winnen. Twee matchpoints onbenut gelaten door Alex bracht Sebastiaan terug in de wedstrijd. Hij pakte op zijn eerste gamepoint met 23-21 de game. In de bislissende derde game ging het gelijk op maar aan het eind van de game sloeg Sebastiaan een gaatje. Dat kon Alex niet meer dichten en met 21-18 won Sebastiaan en dus de partij. Dat kan een regelrechte stunt genoemd worden.
Tegen Ruud Nagel kon hij zich voor de halve finale plaatsen maar helaas zat winst er niet in.
Tim Vaessen had met gemak de kwalificaties doorlopen maar kreeg nu serieuze tegenstand van Thomas Sibbald. De eerste game ging met 21-11 toch wel ruim verloren. Maar eenmaal warmgedraaid waren de rollen in de tweede game omgekeerd. Met 21-12 in het voordeel van Tim moest de derde game de winnaar opleveren. Ook daarin bleek Tim de sterkste en met 21-17 plaatst ook hij zich voor de kwartfinale.
Tegen Mark Caljouw kon Tim geen wonderen worden verwacht. Met 21-13 en 21-8 strandde Tim.

Sebastiaan, Alex
Zonnemarkt

Dames enkel

Manon Sibbald pakte een simpele eerste gamewinst met 21-13 op Maureen Zewald. De tweede game verliep wat stroefjes maar met 21-17 plaatste Manon zich wel voor de kwartfinale.
Met enige moeite plaatste Manon zich ook de halve finale door Jaymie Laurens in drie games te verslaan.
De niet fitte Amy Tan moest in de eerste ronde opnemen tegen Lisa Bomers. De eerste game leek ze te gaan verliezen maar wist die toch nog knap met 21-19 te winnen. De tweede game was voor Amy een makkelijke prooi en zette ze Lisa met 21-10 aan de kant.
In de kwartfinale moest ze het opnemen de huidige Nederlands kampioen Gayle Mahulette.
Die was met 21-7 en 21-12 duidelijk een maatje te groot.
Madouc Linders ging ook naar de kwartfinale door Chloe Mayer in twee games te verslaan. Met 21-15 en 21-18 was ze te sterk voor haar opponente. In de kwartfinale wachtte Soraya de Visch Eijbergen. Die gaf Miudouc met 21-6 en 21-9 geen enkele kans.

Bees-sport
Gayle, Amy

Voor alle uitslagen en de halve finales van zondag kijk je op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Wisselende resultaten BV Almerespelers op FZ Forza NK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)