Badminton Vereniging Almere

Laatste kans; Doe mee aan de International Youth Games Badminton Almere 2018!

Stichting Partnersteden Almere (SPA) organiseert komend jaar van 23-26 juli de International Youth Games Almere 2018. Voor het sportonderdeel badminton zal BV Almere de organisatie voor haar rekening nemen. Doe mee aan dit unieke sportevenement!

De International Youth Games is al jaren een begrip. Al sinds de jaren ’80 uit de vorige eeuw wordt dit evenement georganiseerd door de partnersteden Aalborg, Almere, Lancaster en Rendsburg. In 2018 is Almere weer aan de beurt.

Voor wie?

Als je woonachtig bent in Almere of speelt bij BV Almere en daarnaast geboren bent in 2002, 2003 en 2004 mag je meedoen! Ben je geboren in 2005 en wil je toch meedoen? Overleg dan met Joost van Gelder!

Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, iedereen mag meedoen!

Gastgezinnen

Een belangrijk element bij de International Youth Games is dat de gasten worden ondergebracht in een gastgezin. Iedereen die meedoet is verplicht om als gastgezin op te treden. Een gastgezin lijkt misschien eng, maar is juist hartstikke leuk! Er zijn jarenlange vriendschappen door ontstaan! Van een gastgezin wordt primair verwacht dat het onderdak biedt en daarnaast zorgt voor het eten.

Het is uiteraard ook mogelijk om je op te geven als gastgezin als jezelf niet meer mee mag doen! Gastouders kunnen en mogen bij allerlei activiteiten aanwezig zijn. Zo is er een openings- en sluitingsceremonie in het topsportcentrum, een disco-avond voor de deelnemers waar ook de kinderen van de gastouders aan mogen deelnemen (afhankelijk van de leeftijd). Zeer waarschijnlijk krijgen de deelnemers een buskaart voor het openbaar vervoer om zo naar de diverse locaties te komen.

Programma

Het programma is nog niet in detail bekend, maar in hoofdlijnen:

De meeste activiteiten en sporten, dus ook badminton, worden gehouden in het Topsportcentrum.

De invulling van de fundag is nog niet bekend. Dit kan net als vier jaar terug een dag Walibi worden, maar wellicht ook iets anders. Mocht je ideeën hebben hoe we deze dag kunnen invullen, geef het door!

Kosten

Vanuit de SPA is het verplicht om een kledingpakket aan te schaffen. Het kledingpakket kost 75 euro (rechtstreeks te betalen aan de SPA). BV Almere zal voor spelers van BV Almere verder geen bijdrage vragen. Woon je in Almere en speel je badminton bij een andere vereniging dan BV Almere? Ook dan kun je meedoen.

Deelnemende steden

Het is nog niet bekend of uit alle steden badmintonners meedoen.

Sporten

Naast uiteraard badminton doen de volgende sporten mee aan de International Youth Games Almere 2018:

Naast sport zal er ook een cultuur programma zijn welke door de theaterschool Almere zal worden georganiseerd. Hier strijden de deelnemers niet tegen elkaar maar werken ze toe aan een gezamelijke optreden tijdens de sluitingsceremonie.

Vragen / opgeven?

Als je na dit stukje nog niet overgehaald bent dan kun je bij ons op de club veel jeugd- en seniorenspelers, die mee hebben gedaan aan de Youth Games of als gastouder hebben gefungeerd, vragen hoe het was. Voor een korte impressie kun je hier de samenvatting vinden van de vorige editie in Almere!

Mocht je vragen hebben of je willen opgeven neem dan contact op met Joost van Gelder. Inschrijven voor 1 januari 2018!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Smit op 29-03-2018 om 17:22 uur

    Inschrijven kan tot 1 januari 2018. Klopt dat?

Reageer op dit bericht (“Laatste kans; Doe mee aan de International Youth Games Badminton Almere 2018! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)