Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview Suzanne Mulkens

De competitie is ten einde en, zoals vorig seizoen beloofd, gaan we weer beginnen met de rubriek 7 vragen interviews. Ik heb er weer erg veel zin in en als alle interviews zo gaan zoals mijn eerste interview dit jaar ga ik er weer erg veel plezier aan beleven. Voor het eerste interview dit seizoen heb ik Suzanne Mulkens gevraagd. “Suus” is bij BV Almere vooral bezig op het technische vlak (trainingen), maar iedereen kent Suzanne natuurlijk ook als eigenaar van de BeeS-winkel in ons sportcomplex.

1) Stel je eens voor
Ik ben in maart 1983 in Amsterdam Oost geboren en ik ben in Zuid Oost, in de wijk Holendrecht, opgegroeid. In 2006 ben ik naar Almere verhuisd, ik heb toen in Almere Buiten een eengezinswoning gekocht.
Ik heb, na het VWO, Technische Bedrijfskunde gestudeerd op de HVA en heb dat versneld (in 3 jaar) doorlopen. Ik heb nog getwijfeld of ik mijn moeder achterna zou gaan en de verpleging in zou gaan, maar ik heb uiteindelijk besloten toch de technische kant op te gaan.
Ik was op het VWO op 5/100 punt gezakt, ik dacht dat ik geslaagd was, maar kreeg vlak voor het herexamens een telefoontje dat ik toch was gezakt. Ik ben hier letterlijk ziek van geworden, hetgeen mij verhinderde om het herexamen te maken. Ik moest toen op voor het derde tijdvak, zoals dat heet, in augustus. Uitslag kreeg ik pas in september, toen ik net twee weken bezig was met de HBO-V (Verpleegkunde). Ik zakte alsnog en moest mij weer melden op het Spinoza Lyceum om nog een jaartje het VWO te volgen. Let wel, ik mocht het vak waar ik op gezakt was laten vallen. In mijn ogen dus een jaar voor niks, op dat moment. Echter was niks minder waar, want na dit jaar besloot ik dus om toch geen Verpleegkunde te gaan doen, maar Technische Bedrijfskunde. Toch geen weggegooid jaar, want als ik aan iets begin dan maak ik het af. Dan was ik nu dus verpleegkundige geweest… Hoe anders kan het lopen in het leven?

Toen ik mijn diploma Technische Bedrijfskunde binnen had, ben ik, als testanalist, bij LogicaCMG gaan werken. Daarna groeide ik door naar productspecialist en werd ik de tussenschakel tussen wat de klant wilde en wat de programmeurs in elkaar moesten flansen.
De carrière verliep voorspoedig en ik kreeg, zoals iedere ICTer, redelijke salarisverhogingen, echter dat werd minder en minder. Op een gegeven moment was ik daar zo ontevreden over dat ik op de achterkant van mijn salarisverhogingsbrief met pen mijn ontslagbrief heb geschreven, met als motivatie ‘z.o.z.’. Dit was de druppel, want de manager was totaal niet capabel en geïnteresseerd in wie er voor hem aan het werk waren.
Daarna ben ik voor mezelf begonnen in dezelfde bedrijfstak. Ik heb opdrachten voor o.a. ING, ABN AMRO, Liberty Global en TBI uitgevoerd.
Intussen was ik ook met BeeS-Sport begonnen, min of meer als hobby. Maar zoals wel vaker kunnen hobby’s uit de hand lopen, en dat gebeurde ook met deze hobby. Ik ben nu dus alleen nog maar werkzaam in BeeS-Sport (als co-owner samen met Bas) en in mijn vrije tijd geef ik veel trainingen bij de BTF (ik heb het SL4 diploma) en ben ik op organisatorisch vlak bij de BVA actief.

Ook aardig te vermelden is dat ik veel talen spreek en versta. Zo spreek en/of versta ik Frans, Duits, Grieks, Engels en Spaans. Overigens in willekeurige volgorde, want het één spreek en versta ik beter dan het ander.

Ik ben al heel vroeg met badminton begonnen, als 6, 7-jarig meisje ben ik gestart bij OSVH, een omnivereniging en voorloper van BV Gaasperdam. Ik heb Districtstrainingen gevolgd in de Sporthallen Zuid, maar op 12-jarige leeftijd raakte ik geblesseerd aan mijn schouder. Dit gebeurde net voordat ik mocht voorspelen bij het steunpunt, dus dat was erg jammer op dat moment. De blessure duurde me te lang en ik ben toen met rechts begonnen met spelen, en ik kan nog steeds redelijk met rechts uit de voeten als het gaat om het voordoen als trainer. Dit is zeer voordelig dat je je ook kan inleven in een rechtshandige.
Toen mijn blessure over was ben ik seniorencompetitie gaan spelen en zeer snel ben ik naar team 1 van BV Gaasperdam opgeklommen en ik heb met dit team de 2de divisie behaald.
In 2008 ben ik, samen met Bas, naar BVA gekomen, de eerste twee jaar alleen als trainer, daarna ben ik hier ook gaan spelen.
Dan mag ik zeker niet vergeten te vertellen dat ik sinds december 2016 tante ben van mijn grote trots en vriend Dex, zoontje van mijn zus Chantal en Dave Khodabux.
2) Waarvoor zouden ze je wakker mogen maken
Ik moet vaak erg vroeg op dus ik zou het eigenlijk weleens lekker vinden om een keertje te blijven liggen. Maar er zijn wel een paar dingen waarvoor ik zeker op wil staan, Ik houd erg van op vakantie gaan, dus als iemand mij daarvoor wakker maakt, geen probleem.
Als ik nog een keer met m’n opa of oma zou kunnen praten zou ik daarvoor heel erg graag worden gewekt, en natuurlijk als mijn naasten mijn hulp nodig hebben sta ik meteen naast mijn bed.
3) Je hebt al heel wat wedstrijden gezien en gespeeld, welke staan je nog het meeste bij
Ik heb ooit een single partij gespeeld met BV Gaasperdam tegen Hoorn. Ik stond met 19-11 achter in de derde set en had de wedstijd min of meer opgegeven. Mijn tegenstandster (noem haar naam maar niet) ging erg vervelend doen (vals spelen en mij provoceren). Ik wond mij daar zo over op dat ik alles op alles zette en punt voor punt dichterbij kwam. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd met 22-20 gewonnen. Mijn tegenstandster was zo teleurgesteld en gefrustreerd hierover dat zij haar racket op haar knie in tweeën brak.
Ik heb zoveel topwedstrijden gezien (ik ben al 10 keer naar de All England geweest, daar vallen de Nederlandse toppers helemaal in het niet), ik kan daar eigenlijk niet echt uit kiezen.
Wel vind ik de wedstrijd van Saber Afif tegen Robert Kwee in onze eigen hal legendarisch. Saber stond dik voor maar scheurde zijn enkelbanden. Met gescheurde enkelbanden heeft hij toch doorgespeeld en de wedstrijd gewonnen. Hij moest nog twee punten halen en dat lukte!

4) Je werkt binnen BVA met name aan het technische badmintongedeelte. Wat zou je (nog) willen veranderen
Nog meer professionaliseren. Voor het BVA-gedeelte zou ik nog wel wat meer mensen kunnen gebruiken. Ik doe nu nog veel dingen zelf, maar hier zou ik anderen ook wat voor me kunnen laten doen. Deze tijd gaat vaak ten koste van het overzicht en van beleidszaken. Als ik daar meer tijd voor zou hebben kan ik een nog betere organisatie opzetten binnen de afdeling Topsport.
Begrijp me goed, binnen BVA is het al prima geregeld, maar het kan natuurlijk altijd beter.
5) Het kabinet is nu ongeveer een jaar aan ’t regeren, stel jij bent Minister President, wat is het eerste dat je in Nederland aan zou pakken
Ik zou onmiddellijk aan de slag gaan met o.a. onderwijs, te beginnen met de basisscholen. Dit moet wat mij betreft volledig op de schop.
Het valt me op dat het niveau van de kinderen op verschillende onderdelen bedroevend is: als je een berichtje van ze leest zit dit meestal vol met taalfouten en laten we het maar niet over grammatica hebben. Ook moet er veel meer bewegingsonderwijs komen. Ik train veel jonge kinderen en als ik zie hoe weinig conditie ze hebben en hoe stijf ze tegenwoordig zijn, brrrr.
Als concrete maatregelen zou ik direct instellen:
- Meer geld naar het onderwijs om het vak aantrekkelijk te maken.
- De opleiding van de leerkrachten verbeteren. Als je zag dat toen de rekentoets voor leerkrachten werd ingevoerd, meer dan de helft hiervoor zakte. Dat kan niet waar zijn. Leerkrachten moeten een goeroe zijn in wat zij onderwijzen.
- Op z’n minst 3 uur per week gymles. Dit mag niet ten koste gaan van de reguliere lessen maar moet er gewoon bij komen. Net als vroeger. Kinderen moeten weer leren bewegen!
6) Terug naar BV Almere: wat zou je anders willen zien binnen onze vereniging
De kantine zou wel een boost kunnen gebruiken. Als je onze kantine vergelijkt met de kantine van BV Gaasperdam is onze kantine sfeerloos. Ik heb dit ook al kenbaar gemaakt en men kent mijn mening hierin :) Dus een restyling en een onderzoek naar ons assortiment zou ook niet verkeerd zijn.
7) Wat wil je nog meer kwijt aan de BVA lezers
Er is al heel veel verteld, maar mocht men onverhoopt toch nog vragen hebben, stel ze me gerust. Misschien ben ik nog wat vergeten.
Ik kan nog wel zeggen dat we op het ogenblik een speciale actie bij BEES-SPORT hebben: alle Adidas spullen verkopen we momenteel met 50% korting!!!

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview Suzanne Mulkens ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)