Badminton Vereniging Almere

Mahmoud en Pope winnen AviAir Master Almere 2018

In het eerste lenteachtige weekend van 7 en 8 april 2018 vond wederom het AviAir Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 160 deelnemers was er in met name de Master een uitdagend spelersveld. Met Aram Mahmoud (BV Almere) en Ieva Pope (Van Zijderveld) zoals verwacht als winnaars in het het enkelspel. Het AviAir Master was het vierde toernooi van het Master Circuit 2018 welk in totaal bestaat uit zes toernooien.

Een volledig Almeerse finale was het mannenenkel. Aram Mahmoud was na het terugtrekken uit het enkelspel van Michiel Kruijt (DKC) als hoogste geplaatst. Zijn tegenstander was de als vijfde geplaatste Sabastiaan Li. De goedlachse Aram Mahmoud was in de eerste game duidelijk te sterk maar de technisch zeer vaardige Sebastiaan Li bood in de tweede game goed tegenstand en kwam net te kort voor een derde game.

De finale van het vrouwenenkel ging tussen de als eerste geplaatste Ieva Pope (Van Zijderveld) en de zeer verrassende en sterk spelende Jaymie Laurens (TFS Barendrecht). Als ongeplaatste speelster en slechts 14 jaar oud won Jaymie Laurens van de als derde, vijfde en achtste geplaatste. Een dik verdiende finale plaats tot gevolg. In de eerste game had Ieva Pope haar handen vol aan Jaymie Laurens en werd deze nipt met 24-22 binnen gehaald. Hoewel de uitslag van de tweede game doet vermoeden dat het makkelijker ging voor Ieva Pope was dat zeker niet het geval maar werd de winst wel verdiend binnen gehaald. Gelet op het spel van Jaymie Laurens gaan we van haar in de toekomst zeker meer horen!

De winnaars van het mannendubbel was zeer verrassend het ongeplaatste gelegenheidskoppel Aram Mahmoud / Dave Khodabux (BV Almere). In de halve finale hadden ze in een sidderende wedstrijd in drie games (18-21 24-22 23-21) gewonnen van het als eerste geplaatste koppel Michiel Kruijt / Leon Nottelman (DKC/BV Almere). In de finale moesten de als tweede geplaatste koppel Jim Middelburg / Russel Muns (Velo) eveneens in drie nipte games hun meerdere erkennen.

Bij het vrouwendubbel ging de plaatsing tot de halve finale zoals verwacht. Het als derde geplaatste koppel Myke Halkema / Ilse Vaessen (Velo/BV Almere) wonnen daarin vrij overtuigend van het als tweede geplaatste koppel Tamara van der Hoeven / Dorien Lups (BV Almere/Velo). In de finale wachtte Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono (DKC) en het werd een wedstrijd waarbij beide koppels tot het gaatje gingen. Drie hele spannende games waarbij het voor het publiek genieten was en waarin Myke Halkema / Ilse Vaessen de derde game wonnen met 23-21.

Het gemengd dubbel werd een prooi voor de titelverdedigers Jim Middelburg / Myke Halkema (Velo). Ze worden terecht door velen als beste gemengd dubbel koppel gezien. Cadeau kregen ze het echter niet tegen Michiel Kruijt / Tamara van der Hoeve (DKC/BV Almere). Een eerste game werd pas in de verlenging met 26-24 gewonnen en de tweede game ging overtuigend naar Michiel Kruijt / Tamara van der Hoeve. Een derde game moest de beslissing brengen waarin Jim Middelburg / Myke Halkema de sterkste waren.

Categorie 4

De finale van het mannenenkel was een volledig Almeerse finale tussen Denzell van Soerland en Robin Mesman. In de halve finale stonden alle spelers die er verwacht werden maar beide heren wonnen van de hoger geplaatste. Denzell van Soerland won hierin in twee games van Robin Mesman.

In het vrouwenenkel moesten de dubbelpartners Anouk van Wijk (BC Amersfoort) en Diede Odijk (BV Almere) het tegen elkaar opnemen. Anouk van Wijk had eerder al de als eerste geplaatste naar huis gestuurd en ook de als tweede geplaatste Diede Odijk redde het niet en verloor in twee games.

In het mannendubbel waren de als eerste geplaatste Almeerders Dtau Landman / Denzell van Soerland in de poule wedstrijden als beste tweede doorgegaan waarmee ze al goed wegkwamen. In de halve finale namen ze revanche op het koppel wat in de poule van ze won maar in de finale waren echter de oud Almeerders Rogier Folmer / Bat Schouten (BC De Flinters/BV Swish) in twee games te sterk.

Het vrouwendubbel ging alles zoals verwacht en wonnen het als eerste geplaatste koppel Sharon Brouwer / Ashley Seinen (BV Almere) in drie games van het als tweede geplaatste koppel Diede Odijk / Anouk van Wijk (BV Almere/BC Amersfoort).

Het gemengd dubbel werd een prooi voor het koppel van BV Swish, Lorenzo Wedage / Puck Minnebo. In de finale waren de koppels de eerste en tweede game erg aan elkaar gewaagd maar in de derde game was de koek op voor Dtau Landman / Ashley Seinen (BV Almere).

Categorie 6

Categorie 6 is al jaren het domein van aankomende talenten. Ook tijdens deze editie van de AviAir categorie 6 Almere lieten de talenten zich zien!

Bij het mannenenkel kon je beter over het jongensenkel spreken. Met in de halve finale twee 13-jarige, een 14-jarige en een 15-jarige was het duidelijk het terrein voor de aankomende talenten. De 13-jarige Rens Lagrouw (TFS Barendrecht) stond in drie finales en in het mannenenkel was zijn dubbelpartner Noah Haasse (BV Almere) de tegenstander. In een mooie wedstrijd waarbij vooral de snelheid opviel was het Noah Haase die in drie games won.

Het vrouwenenkel kende een Almeerse finale waarin ook twee dubbelpartners tegen elkaar moesten. Andrea Brahimi en Iris Wilting gingen een strijd aan welke ze liever niet aangingen. De fysiek sterkere Andrea won de finale in twee games.

In het mannendubbel stonden de twee jonkies Rens Lagrouw / Noah Haase (TFS Barendrecht / BV Almere) tegen de jongere-oudere of is het oudere-jongere Edwin Gijssen / Robert Rosendal (BV Almere). De twee ‘veteranen’ hadden het zwaar en het werd een wedstrijd met kansen voor beide koppels. Met 20-22 21-19 22-20 won de ervaring van Edwin Gijssen / Robert Rosendal het van de talenten Rens Lagrouw / Noah Haase.

In het Almeerse vrouwendubbel wonnen Andrea Brahimi / Iris Wilting van Fay Cornet / Lianne van Os. Het score verloop was wat grillig. De eerste game ging overtuigend naar Andrea Brahimi / Iris Wilting maar de tweede game ging nog overtuigender naar Fay Cornet / Lianne van Os. Een derde game moest de beslissing nemen en die was spannend en close. Met 21-19 mochten Andrea Brahimi / Iris Wilting zich de winnaar noemen!

Om tot drie finale te komen had Rens Lagrouw (TFS Barendrecht) al de nodige wedstrijden moeten spelen en in zijn eerste finale van de dag, het gemengd dubbel met Diede Odijk (BV Almere), was het meteen raak. Overtuigend won het koppel de finale in twee games van Jonathan Li / Sophie Mayer (BC Flits / Hoornse BV).

Alle uitslagen en winnaars staan hier. Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de referee, toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-04-2018 om 20:30 uur

    Prachtige wedstrijden gezien en een puike organisatie!

Reageer op dit bericht (“Mahmoud en Pope winnen AviAir Master Almere 2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)