Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview Geert Berghuis

In mijn interview- reeks heb ik dit keer voor Geert gekozen. Geert is ongeveer 5 jaar geleden bij BVA begonnen met badminton. In het interview komt tot uiting dat Geert enorm van sport houdt, dit als beoefenaar en zeker ook passief, als kijker. Het is dan ook geenszins vreemd dat Geert in deze korte tijd bij onze mooie club al diverse functies heeft, naast recreanten speler is hij ook voorzitter van de recreanten commissie en in deze rol is hij tevens lid van het BVA-bestuur. Bovendien kunt u tijdens de competitie van team 1 altijd zeer goede verslagen lezen, verfraaid met leuke foto’s. Beiden worden door Geert verzorgd.

1) Stel je eens voor
Ik ben op 16 september 1959 geboren in het plaatsje Ens, dit ligt tussen Kampen en Emmeloord. Ik heb daar 3 jaar gewoond, daarna zijn wij verhuisd naar Dronten, alwaar ik 30 jaar heb gewoond. Vanwege mijn werk ben ik in 1993 verhuisd naar Almere en daar woon ik nog steeds.
Ik heb twee kinderen: een zaalvoetballende zoon Michel, en een (in Lelystad) badmintonnende dochter Suzan.
Ik heb de MEAO gedaan en daarna heb ik een opleiding tot magazijn chef afgerond.
Ik werk al 28 jaar bij Borgh, dat is een groothandel in bevestigingsmaterialen, officieel als exportmedewerker. In de praktijk komt dit erop neer dat ik van alles en nog wat doe. Ik ben tevens voorzitter en secretaris van de Ondernemingsraad en ook een actief lid in de personeelsvereniging.
Tevens ben ik lid van het branchebestuur Technische Groothandel van het FNV, en ook zit ik in de cao-commissie, hetgeen betekent dat ik bij de cao-onderhandelingen met de werkgevers aanwezig ben voor de werknemers van alle bedrijven in deze bedrijfstak.

Bij mijn hobby’s speelt sport een grote rol. Eerst heb ik een aantal jaren veldvoetbal gespeeld, daarna ben ik overgestapt naar volleybal, daarin was ik redelijk getalenteerd, maar helaas heb ik daar een schouderblessure opgelopen. Door deze blessure moest ik met volleybal stoppen en ben ik gaan zaalvoetballen (veldspeler en keeper), basketballen, handballen, en om tenslotte op mijn 53e te gaan badmintonnen.
Vermeldenswaardig is dat ik ook 3 jaar coach ben geweest van een damesvoetbalteam en ik vind het daarom geweldig dat de Nederlandse voetbaldames momenteel terecht grote waardering krijgen.
Door deze coachrol ben ik eigenlijk gaan badmintonnen. We gingen een weekend weg en hebben daar een badmintonbaan gehuurd. Ik vond het zo leuk dat ik badminton altijd heb onthouden en tenslotte bij BVA terecht ben gekomen.

Ik ben dus 5 jaar geleden begonnen met 1x in de week badmintonnen, na een jaar werd het 2x in de week en nu is het zelfs 3x. Ik had in het begin last van mijn knieën, maar hoe meer ik speel, hoe minder last ik heb. Daarnaast ben ik ook bestuurlijk bij de club betrokken geraakt, als recreantenvoorzitter en zo ook als bestuurslid. Erg leuk om te weten hoe de vereniging reilt en zeilt en dat je hier zelf invloed op kan hebben.

Ik ben ook betrokken bij team 1. Tijdens een wedstrijd bij DKC uit heb ik geopperd om een verslag te maken, wat zeer warm verwelkomd werd door Henk Staats. Al met al ben ik tot zo’n 3 uur ’s nachts bezig om het verslag op de site te zetten, dus als iedereen wakker wordt kunnen ze gelijk het verslag lezen.
En…. als ik keertje onverhoopt niet kan, verzamelt Manon Sibbald de informatie voor me, zodat ik toch een verslag op de website kan zetten.

Verder (onder)steun ik de vloggende en drievoudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette van wie ik soms ook wedstrijden bezoek bij haar club 1. BV Mülheim in de 1. Bundesliga. Deze bijzonder sympathieke speelster heeft een Olympische droom en dus is elke steun is welkom.

De badmintonsport, en dat komt vooral door team 1, heeft mij een nieuwe hobby opgeleverd nl. fotograferen. Foto’s maken het verslag compleet. Hoogtepunt voor mij is tot nu toe het NK Badminton dit jaar waarbij ik aan het speelveld foto’s mocht maken. En als slagroom op de taart werd Gayle Mahulette kampioene door in de finale Soraya de Visch Eijbergen te verslaan.

Ook bezoek ik met Ernst van Stenus af en toe toernooien. Altijd handig als Ernst mee is want als ik iets wil weten over een speler of speelster: Ernst weet me er alles over te vertellen. Ook over de buitenlandse badmintonners. We noemen hem dan ook onze wandelende badmintonencyclopedie.
O ja, ik beheer ook nog het Twitteraccount van BV Almere waarbij ik o.a. de tussenstanden van de competitiewedstrijden van AviAir Almere op Twitter zet.

2) Waarvoor zouden ze je wakker mogen maken
Voor de Olympische Zomerspelen, maar dat hoeven ze niet hoor, want wakker ben ik dan toch wel (ik heb tijdens de spelen altijd vakantie).
En natuurlijk als mijn dierbaren hulp nodig hebben. Het maakt niet uit hoe laat en waar ik naar toe moet, maar ik zal er altijd voor hen zijn.

3) Je ziet heel wat wedstrijden, welke wedstrijden vind je het meest memorabel
Dat zijn er twee. De eerste is de halve finalewedstrijd BVA – DKC. Justin Teeuwen speelde tegen Mark Caljouw. De eerste game verloor Justin dik, maar de tweede en derde game werden met prachtig spel door Justin gewonnen. Ik zal nooit vergeten hoe uitzinnig het BVA-publiek toen was.
De tweede wedstrijd was een damesdubbel bestaande uit Nederlands jeugdkampioene Amy Tan met wereldkampioene veteranen 40+ Georgy van Soerland. Dit vond ik een hele bijzondere combinatie.

4) Je zit in het bestuur en in de recreanten commissie, wat wil je (nog) bij BVA veranderen
De grootste verandering hebben we met de recreantencommissie onlangs doorgevoerd en dat is het elektronisch afhangsysteem. We zijn hier zelf zeer tevreden over en krijgen zeer veel positieve feedback. Geen gehol en geduw meer voor het planbord, een hele verbetering.
Trouwens alle credits naar Vinay Rasiawan. Hij heeft dit systeem ontwikkelt en maakt hier nu reclame voor op www.digitaal-afhangbord.nl. Hopelijk gaan andere verenigingen hier ook gebruik van maken.
Deze verandering is al zo groot dat ik dat voorlopig wel even genoeg vind.

5) We hebben nu ongeveer 1 jaar dit kabinet, stel je wordt Minister President, wat ga je veranderen in Nederland
Ik ben erg betrokken bij de politiek, mede door de mijn rol bij de vakbeweging. In Nederland zijn een aantal zaken zeker niet goed geregeld, ik kan mij daarover erg boos maken:

- De exorbitante bedragen die bestuurders bij ontslag mee krijgen zelfs bij slecht functioneren. Enige tijd geleden las ik dat een bestuurder van een zorginstelling bij zijn ontslag € 500.000,00 meekreeg. Hij werd weggestuurd wegens wanbeleid. Dit terwijl er mensen zijn die het ziekenhuis mijden omdat ze het eigen risico niet kunnen betalen.

- Ook zou ik nooit kinderen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld naar het land van herkomst terugsturen die hier zijn opgegroeid. Voor hen ligt de toekomst hier en is het onmenselijk om ze na soms tig jaar verblijf in Nederland uit te zetten.

- En….. ik zou natuurlijk de Minister van Sport opdracht geven om badminton groot te maken in Nederland :)

6) Terug naar BVA, wat zou je nog willen veranderen bij onze club
Ik zou graag willen dat leden hun verantwoordelijkheid nemen en niet alleen consumeren. Als je ziet wat een moeite we bijvoorbeeld hebben om de bardiensten bezet te krijgen. En het hoeft niet veel moeite te kosten, hè, met 2x per jaar een bardienst draaien zijn we ook al blij.

7) Wat wil je tenslotte nog meer kwijt aan de BVA lezers
Laten we respect voor elkaar hebben, laten we elkaar respecteren zoals we zijn en vooral plezier met elkaar hebben.
Ik wil ook aandacht vragen voor de sponsoracties die bij onze club lopen: Als je je auto met je ledenpas laat wassen bij de Autoradam of als je wijn koopt met je ledenpas bij De Wijnkelder komt er direct geld naar onze vereniging, doen dus.
En: Ik heb een website waarop fotoalbums van team 1 staan, ook van het NK, Dutch Open, alles over Gayle Mahulette, enz. en is te vinden op: https://badmintonenzo.net.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Belinda op 28-04-2018 om 01:02 uur

  Leuk intervieuw, weten we weer iets meer van je :D

  Zeer terecht punt, de bardiensten. Laten we het gewoon mandatory maken, iedereen 2 x een bardienst, we zijn tenslotte een vereniging en dat is hoe het overal werkt, dus waarom niet bij ons :)

 2. Marion op 29-04-2018 om 18:44 uur

  Onze Geert bijt zich ergens in vast als hem dit iets doet, en dat is bij hem badminton. Het is een topper een man waar op aan kunt.
  Ga zo door Geert.

 3. Rahma op 30-04-2018 om 12:58 uur

  Goed bezig Geert zo als altijd👍🏻 :D

 4. Teus op 01-05-2018 om 07:57 uur

  Volgens mij zijn beide heren goed bezig, wederom een leuk verhaal voor 2 mensen die altijd druk zijn voor de BVA
  Bedankt daarvoor
  Groet Teus

 5. Vinay op 26-05-2018 om 20:18 uur

  Goed interview. Boeiende vragen / antwoorden.
  Ik heb altijd al respect gehad voor Geert.
  Je kan altijd op hem rekenen.
  Hij gaat keurig om met een IEDER en heeft altijd een luisterend oor.
  Wat een duizendpoot is hij ook.
  Wat hij doet, doet hij ook goed !
  Ga zo door Geert.

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview Geert Berghuis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)