Badminton Vereniging Almere

2018 Victor Zomerweek Dag 3

Ook de derde dag van de zomerweek beloofde weer een mooie te worden met veel leuke en uitdagende dingen op het programma. Allereerst konden alle trainers en kinderen toekijken hoe Andrew 20! burpees deed, omdat hij gister te laat was gekomen.

Na een kort praatje van Jasper en Alexander stond er zoals gebruikelijk een warming-up op het programma in een spelvorm. Vandaag was de warming-up paaltjesvoetballen met kokers. Terwijl er gevoetbald werd moest een ieder proberen om 12 shuttles te verzamelen om in zijn/haar koker te doen. Degene die dit als eerst was gelukt zonder dat zijn/haar koker was omgetrapt, mocht een opdrachtje bedenken voor de hele groep. Bijvoorbeeld een minuut planken of muurzitten.

Na de warming-up kwamen U19 bondscoach Ruud Bosch en U19 spelers Ties van der Lecq en Finn Achthoven een clinic geven. Deze clinic stond in het teken van racketvaardigheid en het voetenwerk wat hierbij komt kijken. Racketvaardigheid is een van de belangrijkste dingen om goed te beheersen in de badmintonsport. Waar de trainers vooral op letten bij de kids was het kleine uitstapje naar links en rechts wanneer zij de shuttle terugsloegen. Dit bleek nog best pittig voor veel kinderen, maar wel heel leerzaam.

Rond twaalven was de clinic klaar en stond wedstrijdjes spelen op de planning. Voor de kids natuurlijk altijd superleuk als de trainers meedoen, dus bleven ook Ruud, Ties en Finn nog even om mee te spelen. Onder luid gebrul en veel gelach werden er leuke partijen gespeeld.

Om half 1 ging iedereen de kantine in om te lunchen. Vandaag waren het de moeder en oma van Fay en Joely die hadden gezorgd voor het eten. Bij hun stonden broodjes hamburger en broodjes knak op het menu. Dankjewel Jane en Marijke! De pauze duurde tot kwart voor 2, dus na de lunch was er nog genoeg tijd om te tienen of te voetballen in de hal.

Na de pauze gingen we aan de slag met de singel tactiek. Doordat we dit jaar zo’n diverse groep hebben, hadden de trainers de groep van 24 kinderen over 3 groepjes verdeeld. 1 Groepje ging onder begeleiding van Joyce, Sam en Frits aan de slag met drie hoeken lopen, waarbij er vooral werd gelet op de richting van de shuttles. Op een lager niveau is het namelijk belangrijk dat de kinderen leren de shuttles overal te kunnen spelen en de tegenstander te laten lopen. Dennis en Diede leidden groepje 2. Het doel voor deze groep was om te leren hoe je een singel kan spelen terwijl je zo min mogelijk loopwerk verricht. De opdracht was om in een singel telkens 1 van de 4 hoeken uit te sluiten. Groepje 3 had als trainers Jasper en Judith. Dit groepje had eigenlijk dezelfde opdracht als groepje 2, maar de oefeningen werden in een hoger tempo uitgevoerd. Voor de kinderen was dit nog heel nieuw en lastig, maar ze brachten het er goed van af.

Rond half 4 gingen de kids single wedstrijden spelen, om te kijken of ze het geleerde van daarvoor ook konden toepassen. Ze gingen singelen met opdrachten. Een voorbeeld van een opdracht is bijvoorbeeld dat iemand elke service return naar het achterveld moet slaan, of dat iemand na een lob altijd een clear terug moet slaan. Aan het einde van de single partij was het de bedoeling dat de kinderen van elkaar gingen raden wat de opdracht van hun tegenstander was. Zo leerde ze hun tegenstander te analyseren.

Hierna werd een halfuurtje singeldubbel gespeeld. Als laatste spel van de dag werd “jongens tegen de meisjes” gespeeld. Wegens het verschil in aantallen tussen de jongens en de meiden was het meer “jongens tegen de meiden + plus een paar jongens”. Een van deze ‘+plus een paar jongens’ was Martijn, en bij hem moesten de meiden meteen een staartje in z’n haar doen. De verliezers van dit spel moesten een opdrachtje doen. Na dit slotspel hebben we een gezamenlijke cooling down gedaan en hebben we gerekt en gestrekt. Ook vandaag werden er twee kinderen uitgekozen waarvan de trainers vonden dat zij de meeste progressie hadden geboekt. Dat waren vandaag niet traditiegetrouw een jongen en meisje. Vandaag waren dat Fay en Brechtje.

165715.jpg

Reageer op dit bericht (“2018 Victor Zomerweek Dag 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)