Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere begint met nederlaag tegen VELO

AviAir Almere is op de kick-off eredivisie gestart met een nederlaag tegen Le Credit Sportif VELO. Zonder Cheryl Seinen, Amy Tan en Ilse Vaessen werd het 6-2 voor de ploeg uit Wateringen. De eerste dag van de competitie vond dit jaar plaats in sporthal Hogeveld bij DKC. In een mooi aangeklede hal speelden alle ploegen een wedstrijd tegen elkaar op 5 banen en dat betekende een lange zit van bijna 6 uur. Het fotoalbum van de wedstrijd is te zien op deze website.

AviAir

Wegens de personele problemen coach Erik Staats had Kirsten de Wit en Georgy van Soerland toegevoegd aan de selectie van zijn team. Daarmee had AviAir Almere de jongste en de oudste spelers/speelster in de selectie van de aanwezige teams.

Sebastiaan, Dave

Dave Khodabux en Sebastiaan Li konden meteen vol aan de bak tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. Maar het krachtsverschil bleek te groot om er een spannende partij van te maken. Onze mannen werden op alle fronten afgetroefd. Aan de duidelijke 21-13 en 21-11 nederlaag valt weinig toe te voegen.

autoradam

Een gelegenheidskoppel vormden Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij boden Myke Halkema en Dorien Lups wel goed partij. De beide games gingen gelijk op maar het einde ervan bleken Myke en Dorien net iets doortastender. Met 21-18 en 21-16 brachten zij de stand op 2-0 in het voordeel van Le Credit Sportif VELO.

Geaorgy, Manon
Beround
Aram

Aram Mahmoud was veel te sterk voor Ralph Starren. Aram liet Ralph geen moment in zijn spel komen en liet zien waarom iedereen rekening met hem moet houden als tegenstander. De gamestanden waren dan ook overduidelijk: 21-9 en 21-7 en het eerste punt voor AviAir Almere.

Manon
Haje

De eerste dames enkelpartij was die tussen Manon Sibbald en Dorien Lups. De eerste game waren de dames aan elkaar gewaagd maar Manon kreeg op 20-17 drie gamepoints. Dat bleek niet genoeg om meteen die game te pakken want Dorien kwam op 20-20. Maar Manon wist het met 22-20 toch af te maken. De tweede game een heel ander verhaal. Dorien liep snel uit naar 11-2. Manon bleek niet geheel fit te zijn en kon er niet meer vol tegenaan gaan. Dat resulteerde in een 21-7 in het voordeel van Dorien. In de derde game liep het wel iets beter maar winst zat er niet meer in. Met 21-16 bracht Dorien de stand op 3-1 voor VELO.

Kirsten

De pas 14-jarige Kirsten de Wit debuteerde in het eerste team. Tegen Wendy Slaats ging de eerste game weliswaar met 21-18 verloren maar pakte ze met 21-14 de tweede game. Kirsten speelde onbevangen en speelde prima. Dat kon echter niet voorkomen dat Wendy de partij met 21-16 naar haar toetrok. Toch kan Kirsten terugzien op een goed debuut en gaan we zeker meer van haar zien.

Sebastiaan

Sebastiaan Li moest aantreden tegen Alex Vlaar. Sebastiaan was op het afgelopen NK nog te sterk voor Alex maar dat geeft uiteraard geen enkele garantie. Alex nam dan ook vlot het heft in handen en bouwde langzaam maar zeker zijn voorsprong uit naar 11-7 en in een mum van tijd naar 21-13. In de tweede game nam Sebastiaan een 11-9 voorsprong. Maar met 6 punten op rij was het toch weer Alex en met 21-15 revanche nam.

Aram, Kirsten
raggers

De eerste gemengd dubbelpartij was die tussen Aram met Kirsten en Jim met Myke. De eerste game verliep uitstekend voor Aram en Kirsten. Via 11-8 kwamen ze op een 18-16 voorsprong. Gamewinst was dichtbij maar door wat onnodige fouten werd die toch nog uit handen gegeven. Met 21-19 ging die naar Jim en Myke. Die dreun kwamen ze in de tweede game niet meer te boven. Met 21-11 moesten ze het onderspit delven.

Georgy, Dave

Dat Georgy nog prima op eredivisieniveau mee kan bleek maar weer eens tijden de kick-off. Zij nam het met Dave op tegen Ralph en Wendy. De eerste game was close maar met 22-20 in Almeers voordeel. Die werd gevolg door een wel heel zwakke (7-21) dus moest de derde game het tweede punt voor Almere veiligstellen. Dat lukte. Het liep weer en via 11-6 een 21-16 winst en dus het punt voor AviAir Almere. Eindstand Le Credit sportief – AviAir Almere 6-2.

Volgende week op naar Smashing in Wijchen.
De overige uitslagen van de eerste speelronde kan je vinden op toernooi.nl.

Hajé
Victor
Dave, Georgy
Kirsten. Aram

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere begint met nederlaag tegen VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)