Badminton Vereniging Almere

Tweede winst voor Aviair Almere in dubbelweekend

Na de winst op Van Zijderveld boekte Aviair Almere ook een zege in en tegen Barendrecht in het zogenaamde dubbelweekend. De wedstrijd, die om 12.00 uur begon eindigde met een mooie 6-2 in Almeers voordeel. De foto's staan on line en hier te bekijken.

AviAir
Cheryl, Kirsten
Haje

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit, die de plaats van Manon Sibbald innam, mocht voor de tweede maal haar opwachting maken in het eerste team van Almere. Ze kenden niet veel moeite met Daphne Jansen en Kristey Latukolan. In beide games was het scoreverloop bijna gelijk. De 21-15 en 21-14 gaven dan ook de juiste verhoudingen weer in de partij. Voor Kirsten betekende dit haar eerste overwinning in team 1.

Dave, Sebastiaan

In het heren dubbel hadden Dave Khodabux en Sebastiaan Li het een stuk lastiger. De broers Joran en Ruben Kweekel verloren weliswaar de eerste game met 21-18 maar de koppels zorgden in de tweede game voor een opmerkelijk scoreverloop. Na 11-9 bij de rust in het voordeel van Almere scoorden Joran en Ruben maar liefst zeven maal op rij en namen zo een 16-11 voorsprong. Maar Dave en Sebastiaan deden daarop nagenoeg hetzelfde en wisten de partij met 21-19 alsnog naar zich toe te trekken. Stand 2-0 in het voordeel van AviAir Almere.

Amy

Na een pauze nam Amy Tan het op tegen de net in het dames dubbel uitgespeelde Daphne Jansen. Ge eerste game ging nog wel gelijk op tot 11-9 maar daarna nam Amy snel afstand en won die game overduidelijk met 21-11. Ook in de tweede game scoorde Amy er lustig op los. Bij 11-1 achter moest Daphne met een blessure opgeven en kwam de stand op 3-0 voor de ploeg van coach Erik Staats.

Aram
SCB

Aram Mahmoud stond tegenover Joran Kweekel die vrijwel het gehele vorige seizoen door een blessure niet in actie kwam. Dit seizoen overgekomen van DKC en speelde zeer sterk. Aram kreeg geen vat op het spel en moest toezien dat Joran met 11-5 de rust inging. In het tweede deel van de game kon Joran zijn sterke spel vasthouden en won met 21-14. In de tweede game kwam Aram beter voor de dag. Bij een 11-8 voorsprong bij de break zag het er ineens een stuk beter uit. Aram kon de voorsprong vasthouden maar in het einde de game moest hij er toch op toezien dat Joran langszij kwam en met 21-19 de partij voor TSF Barendrecht binnen haalde en daarmee het eerste punt.

Sebastiaan

Sebastiaan Li kon zich revancheren voor zijn nederlaag op het NK tegen Ruud Nagel. Dat leek er in de eerste game niet op. Ruud nam direct de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Sebastiaan kwam wel steeds beter in de wedstrijd en Ruud irriteerde zich aan alles om hem heen. Dat deerde Sebastiaan niet en liet zich niet van de wijs liet brengen. Hij kwam nog wel met 3-7 achter maar kon het tij prima keren. Na 11-9 bakte Ruud er niet veel meer van en ging de game met 21-10 naar Sebastiaan. In de derde game kwam hij al snel op 11-3. Wegens herhaaldelijk ongewenst taalgebruik en gedrag toonde scheidsrechter Freek Cox hem ook nog eens de gele kaart. Zich er niets van aan trekkend speelde Sebastiaan de game met 21-6 uit en bracht daarmee de stand op 4-1 voor Almere.

Kirsten

Kirsten de Wit mocht het in haar tweede partij van de dag opnemen tegen de ervaren Pascalle van Nielen-Janssen. De eerste game ging gelijk op en stond het 11-10 voor Kirsten bij de rust. Aam het einde van de game sloeg Pascalle toch een gaatje en pakte de game met 21-18. In de tweede game kwam ze toch duidelijk tekort. Bij de break 5-11 achter leidde dat tot een afgetekende 21-12 winst voor Pascalle. Ze bracht daarmee het tweede punt op het scorebord voor TSF Barendrecht.

Cheryl, Aram

Cheryl Seinen en Aram Mahmoud speelden voor de derde keer samen het gemengd dubbel en bleven ook nu ongeslagen. Tegen Pascalle van Nielen-Janssen en Ruud Nagel verliepen de games voorspoedig. Na de 11-6 gunden zij hun tegenspelers slechts 3 punten en met 21-9 ging die game naar Almere. In de eerste helft van tweede game ging het nog wel gelijk op maar met 21-15 waren Cheryl en Aram toch duidelijk de beteren.

Dave, Amy
raggers

Dave Khodabux en Amy Tan hadden het in de eerste game erg lastig tegen Kristey Latukolan en Ruben Kweekel. Wel met 11-7 voor maar op 18-20 gamepoint tegen. Daar volgden over en weer nog veel van totdat Ruben en Kristey bij 29-27 aan het langste eind trokken. Na de 11-10 in de tweede game namen Amy en Dave toch afstand en dwongen een derde game af. Daarin vrijwel steeds een voorsprong en bij 20-17 redde Amy knap en benutte daarmee ook nog eens het matchpoint. Eindstand 6-2 voor AviAir Almere.

Alle uitslagen en de stand vind je weer op toernooi.nl.
Zaterdag 6 oktober is in Sporthal Raggers om 19.00 uur FZ Forza Amersfoort de volgende tegenstander in de eredivisie. U bent van harte welkom om team 1 aan te moedigen.

Victor

Geen bestandsnaam opgegeven

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 01-10-2018 om 09:20 uur

    Mooi verslag van een goed resultaat!

Reageer op dit bericht (“Tweede winst voor Aviair Almere in dubbelweekend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)