Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Onze vereniging gaat het 31ste seizoen in van haar bestaan en het bestuur zal er alles aan doen om er weer een mooi seizoen van te maken. Maandag 3 september gaan we weer van start en ik begrijp dat een groot aantal leden staat te popelen om de shuttle weer eens goed te raken.

Op vrijdagavond 7 en zaterdag 8 september houden we weer in het kader van de ledenwerving OpenDagen en we hopen weer een aantal nieuwe senioren, maar ook jeugdleden te kunnen begroeten. En ook de badminitonners zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Afgelopen week werd de Victor zomerweek gehouden. Zowel op maandag als op vrijdag heb ik even een kijkje genomen en ik kan zeggen dat het toch even genieten is als je zo'n 30 kinderen hun uiterste best ziet doen. En een aantal topspelers, zoals Dave Khodabux, Leon Nottelman, Nick Fransman en Ruud Bosch, laat zich niet onbetuigd. Zij tonen hun kunsten aan de talentvolle jeugd. Mooier kan het eigenlijk niet en de conclusie kan alleen maar zijn dat het weer een zeer geslaagde week was.

In mijn vorige column gaf ik aan dat er sprake is van een scheve verhouding tussen de recreanten en de wedstrijdspelers ten aanzien van het 'leveren' van barvrijwilligers. Dat is dankzij de inspanningen van de recreantencommissie iets rechtgetrokken, maar bepaald nog niet helemaal. En dat zal toch moeten en ik doe daarom nogmaals een beroep op de dames- en herenrecreanten om zich aan te melden als barvrijwilliger bij de recreantencommissie! Eén of twee keer per jaar een bardienst doen, hoe moeilijk kan het zijn.

We waren als bestuur al tevreden over het vorig seizoen en de BVA-penningmeester Richard Schrijer heeft ons nog blijer gemaakt, want het seizoen 2017/2018 is met een positief saldo afgesloten. Beter groene cijfers dan rode zullen we maar zeggen.

De BSAO-penningmeester Cock van Puffelen heeft de portemonnee getrokken en het dak van de laagbouw is vernieuwd en als het goed is behoren de lekkages bij de aanhechting tussen de laagbouw en de hoogbouw hiermede tot het verleden. Bovendien is in de turnzaal een nieuwe vloer gelegd. Ook heeft de jaarlijkse grote zomerschoonmaak weer plaatsgevonden en de uitvoering was in handen van Raggers Schoonmaakbedrijf. De klok in de badmintonzaal is gebruiksklaar en zal dinsdag in werking worden gesteld.

De competitie in de eredivisie gaat op 8 september van start met de Kick Off. Dit maal wordt deze gehouden in Den Haag en is DKC de mede-organiserende vereniging. AviAir Almere neemt het op tegen Le Credit Sportif Velo en dat is onmiddellijk een topwedstrijd.

Op vrijdag 21 september wordt onze vereniging vereerd met een bezoek door de heer Bezuijen, voorzitter van Badminton Nederland. We houden u op de hoogte.

Mijn jongste kleinzoon Jayden Henkie zei kort geleden tegen mij: "Opa, eerst heette je Henk, maar nu heet je opa". Daar kan en wil je toch niets tegenin brengen.

Ik hoop dat u allen een prettige vakantie hebt gehad en de vakantiemodus weer kunt omzetten in de badmintonstand en zie u graag de komende dagen in Sporthal Raggers.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)