Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op 21 september 2018 hebben wij de voorzitter van Badminton Nederland, de heer Bezuijen, op bezoek gehad. Het was een plezierig gesprek, waarin Bas van Os en ik hebben aangegeven hoe wij met badmintonnen omgaan binnen de vereniging. De heer Bezuijen heeft diverse aantekeningen gemaakt. Of er iets uit voort komt, dat is maar de vraag. Zo deden we de suggestie om ons digitale afhangsysteem te laten presenteren tijdens de Dutch Open door de programmeur, ons lid Vinay Rasiawan. De heer Bezuijen zou het opnemen met Hendrik Boosman, medewerker van BNL. We hebben er niets meer van vernomen, ondanks het feit dat ik Hendrik Boosman nog een mail hierover heb gestuurd. Ook hebben we bij de heer Bezuijen het punt integriteit bij de BNL-organisatie aan de orde, of wellicht beter gezegd, aan de kaak gesteld. We wachten het maar af en gaan ondertussen door op onze eigen badmintonweg, die verre van doodlopend is.

Op maandagavond 12 november en zaterdagochtend 17 november 2018 gaat het bestuur op cursus. We hebben de cursus gemakshalve maar 'bestuurlijke vernieuwing' genoemd. De cursus wordt gegeven door het NOC*NSF in Sporthal Raggers. Heel in het kort gezegd, we willen efficiënter vergaderen en het sturend leidinggeven onder de knie krijgen.

Op onze Open Dagen is weer een aantal nieuwe leden afgekomen, maar het moeten er nog veel meer worden. Zo zal onze Almeerse badmintonjuf Emmy Vlaar weer een aantal clinics op basisscholen verzorgen. De kosten daarvan komen voor rekening van de vereniging en wellicht brengt de Rabo Clubkas Campagne nog wat op om deze kosten goeddeels te dekken. Voorheen bezocht Emmy Vlaar, als combinatiefunctionaris bijna dagelijks de scholen met clinics. Maar de gemeente heeft in 2016 in haar onmetelijke wijsheid besloten anders om te gaan met de combinatiefunctionarissen. We moesten onze uitstekend functionerende combinatiefunctionaris inleveren en daar is nu een functionaris voor teruggekomen die alle racketsporten doet. Gevolg: de eerste badmintonclinic op school moet na anderhalf jaar nog gegeven worden. Weggegooid geld dus.

Ik begrijp uit de lokale media dat de gemeente Almere maar liefst € 30 miljoen meer te besteden heeft. Ik hoop dat wethouder Lodders, met onder meer de sport in zijn portefeuille, van dit bedrag een substantieel bedrag aan de Almeerse sport zal besteden, waarbij ik er vanuit ga dat de badmintonsport niet wordt vergeten. Ik heb de wethouder overigens nog nooit gezien bij een thuiswedstrijd van AviAir Almere, terwijl hij daar keer op keer voor wordt uitgenodigd. Maar zelfs op de uitnodigingen volgt geen reactie.

Het jaarverslag 2017/2018 is, inclusief de jaarrekening, klaar en zal in de bestuursvergadering van 8 oktober 2018 worden behandeld. Het ziet er in alle opzichten mooi uit.

De competitiestart van AviAir Almere in de eredivisie is niet zo flitsend als het vorig seizoen. Blessures spelen ons parten en het gemis van Jelle Maas doet zich eveneens voelen, maar inmiddels staan we wel weer in het linkerrijtje. Voor de badmintonsport is het goed dat nieuwkomer de Hoornse BC zich tot nu toe handhaaft in het linkerrijtje. Hoe minder voorspelbaar, des te leuker en spannender is de competitie.

Mijn jongste kleinzoon de vijfjarige Jayden Henkie heeft zijn zwemdiploma A gehaald en doet nu de zwemcursus B en C. Daarna mag deze atleet op badmintonnen, alhoewel hij voetbal ook erg leuk vindt. Dus ik weet niet wat het gaat worden. Ik hou mijn vingers wel gekruist.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)