Badminton Vereniging Almere

Tweede plaats voor AviAir Almere in kampioenspoule na 6-2 winst op Roosterse

Ook de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de eredivisie werd winnend afgesloten. De uitwedstrijd tegen Roosterse BC werd met 6-2 gewonnen. Enkel de twee partijen waarbij een derde game de beslissing moest brengen gingen verloren. Alleen de openingswedstrijd tegen Le Credit Sportif VELO bracht verlies en tegen het Haagse DKC werd gelijk gespeeld. Kortom, met een gevulde ziekenboeg een prima prestatie van het team van coach Erik Staats. De foto's van deze wedstrijd zijn vanaf nu te zien via de link onderaan dit bericht..

AviAir
AviAir

Na ruim twee uur rijden in de auto van sponsor Autoradam aangekomen in Roosteren waar van start werd gegaan met de heren dubbel. Wellicht hadden Dave Khodabux en Aram Mahmoud nog de reis in de benen want zij kwamen wat moeizaam op gang en startten tegen Rick Steuten en Nico Hermans met een 4-1 achterstand. Wakker geschud moesten ze dus echt aan de bak en werd het gaatje voor de break nog gedicht. Daarna ging het gelijk op maar werd de game toch moeizaam met 21-19 binnen gehaald. Ook in de tweede game een gelijke trend, tot de rust. Na 10-11 achter vonden Dave en Aram het welletjes geweest en liepen gemakkelijk uit om de game met 21-14 te winnen.

Aram, Dave

Waar de heren op een 1-4 achterstand stonden namen de dames juist een 4-1 voorsprong. Cheryl Seinen en Rosalie Teuben kenden in de eerste game weinig problemen met Wendy Hoeve en Anne Vievermans. Na 11-6 wonnen zij de eerste game dan ook vrij eenvoudig met 21-11. Na de 11-6 leek ook de tweede game zo te gaan lopen maar lieten de Almeersen Wendy en Anne aan het eind nog wel dichtbij komen. Maar met 21-18 sloegen Cheryl en Rosalie wel de 2-0 op het scorebord.

Cheryl, Rosalie

Aram Mahmoud kon gelijk weer de baan op voor zijn partij tegen Noah Jongen. Blijkbaar hebben de tegenstanders angst voor Aram want die zetten steeds vaker hun tweede heer in. Dat neemt niet weg dat Noah niet zomaar even van de baan werd gespeeld. Hij speelde een prima eerste game maar echt moeilijk kon hij het Aram niet maken. Na de 21-16 in de eerste schakelde Aram in de tweede game een tandje bij en bleek met 21-6 het verschil toch wel duidelijk.

Aram
Haje

Op voorhand een mooie partij was die tussen Amy Tan en Wendy Hoeve. Steeds een voorsprong voor Amy maar Wendy kwam toch een paar keer sterk terug en kwam weer op gelijke hoogte. Maar Amy bleef rustig en maakte haar punten op de juiste momenten. Wendy leek nog de game binnen te halen maar Amy weigerde te capituleren en benutte haar eerste game point en pakte de game met 21-19. In de tweede game leek Wendy toch het spel te keren en kwam op een 10-7 voorsprong. Vanaf dat moment ging het snel. Waar Wendy haar punten niet scoorde deed Amy dat wel en met twaalf punten op rij stond het ineens 19-10 in het voordeel van Amy. Met 21-14 bracht ze strand op 4-0 in Almeers voordeel.

Amy

Léon Nottelman nam het op tegen Rick Steuten. Na zijn mooie overwinning op Jerry Natenstedt afgelopen week mocht hij nu voor een overwinning strijden in zijn streek van oorsprong. In de eerste game deden ze weinig voor elkaar onder maar aan het eind sloeg Léon een beslissend gaatje en pakte de game met 21-15. Ook in de tweede game een zelfde beeld maar nu in het voordeel van Rick die met 21-18 een derde game afdwong. En in die derde game maakten de mannen er een heerlijke strijd van. Niemand die zich aan een voorspelling durfde te wagen en de partij verdiende eigenlijk geen verliezer. Na matchpointpoints over er weer was het dan toch Rick die als winnaar uit de strijd kwam. Pas na 28-26 moest Léon de winst laten aan Rick die daarmee het eerste punt voor Roosterse binnen haalde.

Léon
raggers

Frederika Lagerstedt was de tegenstandster van Rosalie Teuben. De Zweedse was in de eerste game net iets sterker dan Rosalie en won die met 21-17. Maar Rosalie wenste niet met een 2-0 nederlaag van de baan te lopen en wist er met 21-19 een derde game uit te slepen. In die derde game liep ze helaas al snel een 11-4 achterstand op. Het gat werd niet groter maar het lukte haar evenmin dit te verkleinen. Frederika hield haar voorsprong vast en bracht met 21-13 het tweede punt voor Roosterse op het scorebord.

Rosalie

Zoals altijd afsluitend de gemengd dubbels. Dave en Cheryl hadden in de eerste game toch wel moeite met Niko Hermans en Elcke Vievermans. Een 9-11 achterstand bij de break kon ternauwernood worden gerepareerd en met 23-21 werd toch de game gewonnen. In de tweede game was het verzet van de Limburgers gebroken. Na een snelle 11-3 voorsprong konden Dave en Cheryl de game vrij eenvoudig uitspelen. Met 21-12 was het vijfde Almeerse punt binnen.

Cheryl, Dave

Amy trad dit maal in de mix aan met Léon. Met Noah en Frederika aan de andere kant van het net beloofde dit toch een mooie partij te worden. Na 11-9 bij de break werd een gaatje geslagen door Léon en Amy en met 21-17 was de eerste game binnen. In de tweede game was een ruimere voorsprong al eerder gemakt. Met 11-7 kwam de winst niet meer in gevaar en kwamen Noah en Frederika tekort om het hen nog echt moeilijk te maken.

Léon, Amy

Met een 6-2 overwinning op zak werd na een tussenstop weer begonnen aan de lange terugreis naar Almere. Met deze overwinning plaatste AviAir Almere zich definitief op de tweede plaats in de eerste ronde van de eredivisie. Dat levert een viertal bonuspunten op die Almere vast binnen heeft voor de strijd in de kampioenspoule. Houd de website in de gaten voor het speelschema de komende tijd.

Victor

Voor de eindstand en andere uitslagen van de eerste ronde in de eredivisie kijk je op toernooi.nl en voor de foto's van de wedstrijd klik je hier.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 04-11-2018 om 15:59 uur

    Gefeliciteerd met dit mooie resultaat en weer prima verwoord door onze huisverslaggever Geert Berghuis.

Reageer op dit bericht (“Tweede plaats voor AviAir Almere in kampioenspoule na 6-2 winst op Roosterse ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)