Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

AviAir Almere heeft een formidabele prestatie geleverd door in de eerste fase van de eredivisiecompetitie als tweede te eindigen, waarbij het bovendien zo is dat niet één wedstrijd in de vooraf beoogde opstelling voor het seizoen 2018/2019 is gespeeld. En ook nu weten we al dat de beoogde opstelling in de komende wedstrijden niet gerealiseerd zal worden door de afschuwelijke blessure van Sebastiaan Li. Direct en indirect is het doorschuiven van spelers naar AviAir Almere ten koste gegaan van de resulaten van de beide Victorteams, maar des te opmerkelijker is het dat Victor Almere-2 desondanks koploper is in de eerste divisie afdeling 1.

We zullen u zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de speeldata, -tijden en tegenstanders in de kampioenspoule, maar het halen van de kampioenspoule was onze doelstelling en die is bereikt. Chapeau derhalve voor de technische staf en daartoe reken ik ook Jeannette van Cruchten, Henk Folmer en Remco Holstege.

De stroomstoring van afgelopen zaterdagochtend heeft ons behoorlijk parten gespeeld. Zo deed het koffieapparaat het niet meer en dat is niet handig als er acht teams thuis spelen, de TV was niet meer aan de praat te krijgen, de huistelefoon hield het voor gezien en ons mooie digitale klok in de badmintonzaal stopte er ook mee. Allemaal klein leed als je het vergelijkt met de grote rampen op onze planeet, maar wel lastig. Koffie kan er inmiddels weer gedronken worden en de TV doet het ook weer, maar de telefoon en de klok zijn nog out of order.

Het deelnemen van onze vereniging aan de Rabo-clubactie campagne heeft ons € 570,-- opgeleverd en dat komt onze penningmeester goed uit. De opbrengst zal besteed worden aan het geven clinics op basisscholen. Binnenkort starten we met een nieuwe actie onder de naam 'Onze Clubwinkel'. Binnenkort hoort u daar meer van.

U hoort snel van ons wanneer we de najaars-ALV houden, waarin onder meer het jaarverslag van het seizoen 2017/2018 op de agenda staat.

Zondagochtend 4 november speelde onze J 13, allemaal kinderen van acht, negen en hooguit tien jaar tegen de Duinwijck J 7. De Duinwijckers waren echt wel een stukje ouder en groter dan de kleintjes van Almere.
Volgens Theo Plasschaert, journalist van het Haarlems Dagblad zijn Duinwijck en Almere aartsrivalen. Nu vind ik dat enige rivaliteit er bij hoort, maar om Almere en Duinwijck nu als aartsrivalen te bestempelen, dat acht ik een brug te ver.
Toch deed het mij wel goed dat de kleintjes en toekomstige toppers van Almere er een gelijkspel uitsleepten in deze leuke en sportieve wedstrijd, zonder rivaliteit, maar vooral met spontaniteit. Laat het zo blijven.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ferry Merkelbag op 05-11-2018 om 20:35 uur

    Leuk om wat te lezen over de ploeg van mijn zoontje Dylan

  2. Geert op 06-11-2018 om 19:59 uur

    Met een druk op de ab-knop is de klok inmiddels weer bij de tijd.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)