Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

AviAir Almere heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule achter de rug. Het werd thuis in Sporthal Raggers 4-4 tegen BC Duinwijck. Met drie invallers en een 2-4 achterstand voelde het bij vele AviAir-supporters toch als een overwinning.

Komend weekend een zogenoemd dubbelweekend. AviAir speelt maar één wedstrijd en dat is maar goed ook, want we missen naast onze geblesseerden ook nog Cheryl Seinen. Zij is geselecteerd voor het kwalificatietoernooi voor gemengde teams dat wordt gehouden in Caldas da Rainha (Portugal) van 7 tot en met 9 december 2018. Ik zie u de wenkbrauwen fronsen. Hoe kan de Bond een dubbelweekend plannen in de eredivisie gelijktijdig met een dergelijk kwalificatietoernooi. Er zijn clubs die niet kunnen beschikken over de geselecteerde spelers en dit betekent dus een ernstige vorm van competitievervalsing. Volgens mij is er in Nederland niet één bond die zo met een eredivisie omgaat. Daarvoor moet je zijn bij BNL.
Misschien wel een actiepunt voor onze burgemeester-voorzitter. Van een verfrissende nieuwe aanpak bij BNL door onze voorzitter, die er al weer tien maanden zit, merk ik overigens niets.

Op 12 en 17 november 2018 is het BVA-bestuur op cursus geweest. De cursus, onder de naam bestuurlijke vernieuwing, kan zeer geslaagd worden genoemd. Belangrijkste opdrachten voor het bestuur om de taken van de bestuursleden nader te beschouwen en om als bestuur meer sturend en minder uitvoerend te werken. Dat zal niet in een paar maanden geregeld zijn, maar het is wel erg uitdagend te noemen. We gaan ons best doen, dat beloof ik u.

In de nieuwsbrief van november 2018 heeft u kennis kunnen nemen van het feit dat onze najaars-ALV wordt gehouden op maandag 10 december 2018 om 19.00 uur. Het jaarverslag 2017/2018 staat onder meer op de agenda.

Het Pepernotentoernooi van 30 november 2018 was met 70 kinderen weer een groot succes. Sinterklaas kwam persoonlijk langs met pikzwarte Pieten en de kinderen genoten en dat was de bedoeling. Na afloop van het toernooi was er voor de deelnemers een patatje met een drankje. Eén van de allerjongsten had niet door dat Sinterklaas sprekend op haar opa leek en dat is voor de volwassenen nu juist weer erg leuk.

Onze jongste kleinzoon Jayden mag met zijn vijf jaar afzwemmen voor zijn B- en C-diploma. Dat is snel en nu mag hij gaan badmintonnen bij de mini's. Maar Jayden heeft aangegeven dat hij liever wil karten, maar zijn vader heeft al gezegd daar niet aan te beginnen.
Onze achtjarige Sara vroeg van Sinterklaas een spannend boek. "Niet zo'n suffig kinderboek" schreef ze er bij.......

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)