Badminton Vereniging Almere

Almere 13 regiokampioen 5e divisie Noord-Holland

Afgelopen zaterdag mocht team 13 deelnemen aan het kampioenentoernooi Noord-Holland. Het team was in de reguliere competitie kampioen geworden van de 5e Divisie afdeling 11. Met 92 punten uit 14 wedstrijden hielden ze Castellum BC 2 met 4 punten achter zich. Door het kampioenschap had het team zich gekwalificeerd voor het kampioenentoernooi Noord-Holland, gespeeld in ons eigen Sportcomplex Raggers.

Vooraf was al bekend dat een aantal teams zich hadden teruggetrokken uit het toernooi omdat ze geen representatief team konden sturen. Daarom hoefde team 13 in hun poule maar 1 wedstrijd te spelen tegen Hercules USV 1. Ook dit team had met een flink aantal punten het kampioenschap behaald in hun afdeling. Het beloofde daarom ook een spannende wedstrijd te worden.

Begonnen werd met de heren- en dames singles. Arjan en Marit konden gelijk flink aan de bak. De herensingle werd verloren, maar niet veel later bracht Marit de stand gelukkig weer op 1-1. Daarna mochten Jos en Ingrid de mix spelen. Hercules had het gehele seizoen geen mix verloren en dat bewezen ze ook afgelopen weekend. In 3 sets won Hercules de mix en werd de stand 2-1. De herendubbel van Arjan en Jos zou uitmaken of er nog een 5e partij zou komen. In 2 spannende sets wisten ze de winst binnen te halen en team 13 weer gelijk te brengen naar 2-2. De 5e en laatste partij werd door Marit en Ingrid gespeeld. Het bleek een koud kunstje te worden voor de Almeerse dames, want in no-time ging de winst naar team 13 en was de einduitslag 2-3!

Direct was kwalificatie voor de finale wedstrijd van de dag veiliggesteld. Daarin mocht team 13 opkomen tegen Upsilon BC 1. In dezelfde opstelling werd gespeeld. Arjan begon aan de heren single en moest hard werken voor de punten. Na een aantal pittige rally’s moest hij helaas de winst in 18-21 en 17-21 aan de tegenstander laten. Marit trok daarna gelukkig weer de stand naar 1-1 na een eenvoudige overwinning. De mix bleek een slijtageslag te worden. De eerste set werd door Jos en Ingrid verloren met 22-24. In de 2e set liep de tegenstander uit naar 4-11 en was een verlies dichtbij. Met een super comeback wist het Almeerse duo de 2e set te winnen met 21-19. Daarmee was de tegenstand gebroken en werd de 3e set een walk-over met 21-9 voor Jos en Ingrid. Een mooie 2-1 voorsprong in de finale!

Jos en Arjan hadden de taak om de klus af te ronden in de herendubbel. De Upsilon heren wensten daar niet zomaar aan mee te werken en na een 20-18 achterstand wisten zij ook de 1e set te winnen met 20-22. Een flinke domper voor Almere. De 2e set bleek even zo spannend, maar met een stand van 19-21 ging deze ook naar Upsilon. Weer zou de damesdubbel beslissend worden. Marit en Ingrid hadden meer tegenstand dan de 1e wedstrijd, maar wonnen toch relatief eenvoudig de 1e set. In de we set stonden de dames ook flink voor, maar de Upsilon dames gooiden er nog een eindsprint in. Bij 19-19 konden Marit en Ingrid het tij keren en wonnen ze met 21-19 de partij. Weer een 3-2 overwinning voor team 13 en nu ook de beker als regiokampioen van de 5e divisie! Jos, Arjan, Marit en Ingrid mogen zich opmaken voor de landelijke kampioenschappen in Zutphen op 22/23 juni.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 18-02-2019 om 23:04 uur