Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het après-skifeest was niet zo heel druk bezocht, maar ik heb vernomen dat de sfeer er niet minder om was. Een geslaagd feest waar tevens de huldiging van de kampioensteams plaatsvond.

We zijn geen sportploeg 2018 geworden van Almere en Erik Staats werd niet gekozen tot sportcoach. Tussen al het voetbalgeweld hadden we dit eerlijk gezegd ook niet verwacht.

Op onze site heeft u kunnen lezen dat Erik Staats afscheid neemt als trainer-coach. Hij heeft het zonder meer goed gedaan en daar is de vereniging blij mee. Met zijn opvolger worden de laatste contractuele puntjes op de i gezet en dan kan de nieuwe trainer-coach wereldkundig gemaakt worden.

Gisteren hebben we op badmintonline kunnen lezen dat Amor uit Groningen, een studentenvereniging de plaats in gaat nemen van Van Zijderveld in de eredivisie badminton.
Van Zijderveld heeft de P/D-wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en daarom promoveert Amor. Ik juich het toe dat een club uit het noorden van ons land eredivisie gaat spelen, maar ze zullen zich moeten versterken om zich ook te kunnen handhaven in de eredivisie. Ons Victor Almereteam-2 speelde het afgelopen seizoen, nota bene in een gehavende opstelling tweemaal 4-4 tegen de Groningers.

Een eredivisie zonder het instituut Van Zijderveld is wel wennen. Zolang ik badminton, en dat is ruim 50 jaar, speelt Van Zijderveld in de eredivisie. Wellicht knokt Van Zijderveld zich terug naar de eredivisie, maar ik vraag het mij af. Sinds het opgeven van de eigen accommodatie, is Van Zijderveld in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

Op 16 en 17 februari werden in onze Sporthal Raggers de Regionale Jeugdkampioenschappen van Noord Holland georganiseerd. Onze jeugd heeft een visitekaartje afgegeven door heel veel eremetaal in de wacht te slepen.

In het weekend van 23 en 24 maart wordt in onze eigen Sporthal Raggers de Trofea Junior Master gehouden. Vier jaar terug nog in drie sporthallen goed voor ruim 300 deelnemers, waaronder Denen, Vlamingen en enkele Duitsers en nu mogen we blij zijn als we 125 deelnemers halen. Er worden zelfs Mastertoernooien afgelast. Ik acht het een onheilspellende ontwikkeling en ben in afwachting van een Deltaplan voor de jeugd.

Ik heb op onze site al aandacht gevraagd voor het aantal jassen dat achtergelaten is in de kantine. Maar ook lopen we dagelijks aan tegen achtergelaten drinkflessen of -drinkbekers in de hal. Laatst heb ik er nog 15 tot 20 in de container laten verdwijnen. Het loopt de spuigaten uit. Opletten dus beste mensen.

Ik mag nog wel eens graag een winterwortel eten en dat viel ook mijn kleinzoon Jayden Henkie op. Ik vroeg of hij ook een hapje wilde, maar bij die ene hap bleef het. Ik wees hem er op dat een wortel heel goed voor je ogen is en dat daarom konijnen nooit een bril dragen. Daar moest hij even over nadenken maar toen zei hij: "Maar opa, waarom heb jij dan een bril". Ik vond het slim van die kleine nazaat.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)