Badminton Vereniging Almere

Vlot verlopen Trofea Junior Master Almere 2019

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 werd in Almere voor de 26ste keer het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Het toernooi had 116 deelnemers en alle 276 wedstrijden werden in de eigen sporthal Raggers gespeeld.

Beide dagen verliepen keurig volgens schema en de toernooiorganisatie kijkt dan ook tevreden terug op deze editie. Het aantal deelnemers aan de Junior Master toernooien staan onder druk maar de wedstrijden waren er niet minder spannend om!

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en prijswinnaars waar we in de toekomst nog veel van gaan horen bij de diverse toernooien. Er waren twee spelers die uiteindelijk met drie eerste prijzen naar huizen gingen; Sam Cuntapay en Riya Sivakumar!

Het aantal deelnemers bij de Jeugd <11 was beperkt en zowel de meisjes als jongensdubbel werden alleen als finale gespeeld. Het was vooral prachtig om deze jonge spelers aan het werk te zien. Meare van Dalm won zowel het meisjes enkel en, samen spelend met Anissa Wongsodimedjo, het dubbel. Sara Staats werd tweemaal tweede, in de dubbel met Brechje Spijksma en in het gemengd dubbel met Jordy Haase. De winnaars in het gemengd dubbel werden Nagasharan Podala Vengatesh en Chanel Snijders. In het jongens enkel verloor Quinn Jens van Sam Cuntapay.

Naast de winst van Sam Cuntapy in het enkelspel <11 won hij ook het dubbel en gemengd dubbel bij de <13! In de dubbel wonnen Sam Cuntapay / Dion Hoegen van de twee spelers die het sterkste waren in het enkel. Noah Warning won de finale van het enkelspel van Sander Bertens. In het gemengd dubbel speelde Sam Cuntapay met Riya Sivakumar die daarnaast ook het enkel won, van Stephanie Snel, als de dubbel waarin ze samen speelde met haar tegenstander uit het enkelspel finale. Sterre Bang / Esmeralda van Drunen konden niet voorkomen dat Riyva Sivakumar alle eerste prijzen bij de <13 binnen haalde.

De enigszins verrassende winnaar bij de jongens <15 werd Mees Janssen. Als vierde geplaatst versloeg hij in de halve finale de als eerste geplaatste Jessy Mollier en in de finale was hij ook te sterk voor de als tweede geplaatste Mats Duwel. Een uitstekende prestatie derhalve! Mats Duwel was samen met Chloe Li als eerste geplaatst in het gemengd dubbel maar in de finale waren de als tweede geplaatste koppel Noah Haase / Meerte Loos te sterk. Ook bij de meisjes enkel was er een verrassende winnaar. De als derde geplaatste Eline Eversdijk won van zowel de als tweede geplaatste als, in de finale, van de favoriete Flora Wang. Eline Everswijk won samen met Leonie Rovers ook het meisjes dubbel al waren hier wel drie games voor nodig. Ook bij de jongensdubbel wonnen de favorieten, Thomas van Duijvenbode / Jessy Molier, in de finale na drie spannende games van het ongeplaatste koppel Noah Haase / Kas Sacranie.

In de oudste categorie <17 was de finale van het jongens enkel er een tussen de pas 13-jarige Rune van Dalm en de ook nog maar 14-jarige Noah Haase. Vooral de halve finales van beide jongens waren echte gevechten die lang duurde en welke beide uiteindelijk in drie games wonnen. Hierin had Rune van Dalm van de eerste geplaatste gewonnen. De finale ging vrij overtuigend in twee games naar Noah Haase. De vooraf als topfavoriet geplaatste speler moest zich uiteindelijk tevreden stellen met alleen een winst in het jongens dubbel waarin hij samen speelde met Tommy Liu. In de finale poule van het gemengd dubbel waren Just Meijer / Leonie Rover het sterkste door beide wedstrijden in twee games te winnen. Het meisjes dubbel werd een prooi voor het als eerste geplaatste Susan Li / Anouk van Wijk. In de finale van het meisjes enkel moest Susan Li de winst aan Chloe Li laten.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie, tellers en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Hans Macare.

Alle uitslagen en winnaars staan vermeld op toernooi.nl. Het Trofea Junior Master Almere maakt onderdeel uit van het Junior Master circuit 2019.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-03-2019 om 09:32 uur

    Prima organisatie! Complimenten.

Reageer op dit bericht (“Vlot verlopen Trofea Junior Master Almere 2019 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)