Badminton Vereniging Almere

Remco en Ingrid teammanager van AviAir Almere

Jeannette van Cruchten heeft aangegeven te stoppen met de functie van teammanager en dus waren we op zoek naar een opvolger om coach Dave Khodabux te ondersteunen bij de wedstrijden. Remco Holstege behoort feitelijk al drie jaar tot de staf van het eerste team in de rol van mental coach. Dit zal hij komend seizoen ook weer op zich nemen, want Dave vindt dat Remco hierin van grote waarde is voor het team. Het klikt goed. Remco heeft aangegeven omdat hij toch bij vrijwel elke wedstrijd aanwezig is, ook taken van de teammanager op zich kan nemen.

Ingrid Schrijer is twee seizoenen geleden toegevoegd aan de staf als zaalmanager bij de thuiswedstrijden. Ze is een kei in het organiseren van de lijnrechters, opbouwploeg, line-up omroepster en noem maar op. Daar willen we haar zeker niet kwijt en dus heeft zij aangegeven wel wat taken van de teammanager op zich te nemen, naast de rol van zaalmanager.

Hieronder een stukje van Remco, waarin hij zichzelf voorstelt:

De afgelopen jaren ben ik door onze kinderen enthousiast geworden voor badminton. Eigenlijk gingen we elke thuis wedstrijd kijken. Daar keek ik ook hoe de spelers en de trainers zich voorbereidde voor de wedstrijd en hoe ze omgingen met de druk. Het is nogal was als opeens de zaal vol staat met juichende en verwachtingsvolle supporters of als je tegen de beste spelers van Nederland mag spelen. Op een moment, zo’n 2,5 jaar geleden vroeg Erik of ik eens mee wilde denken vanuit mijn vakgebied, mentale en persoonlijke ontwikkeling. Zo werd ik steeds meer betrokken bij het eerste team en groeide mijn enthousiasme nog meer. Nu ben ik gevraagd om mijn kennis te combineren met de rol van teammanager. Ik zal deze rol in samenwerking met Ingrid gaan uitvoeren. Super leuk natuurlijk. Ik ben benieuwd naar het nieuwe seizoen en hoe de spelers en de coaches met elkaar het proces aangaan om zo ver als mogelijk te komen. Ik lever graag een bijdrage om het proces optimaal te laten verlopen. Als het proces goed is, zullen de resultaten vanzelf komen.

Ook Ingrid stelt zich graag aan u voor:

Ik ben Ingrid Schrijer, moeder van Arjen en Laura, beiden lid van BVA. In een grijs verleden heb ik zelf gespeeld bij BC Florida, het huidige BC Invictus in Waddinxveen. Leuk detail is dat ik als jeugdlid nog training heb gekregen van de oma van Marlies Baan (DKC). Ik vind het nog steeds een heel leuk spelletje, maar beperk me tot het kijken van wedstrijden. Zo ben ik in het vrijwilligerswerk gerold, eerst bij Badminton Nederland tijdens de Dutch Open en het NK en
later ook bij BVA.
Dit begon met de Youth Games in Almere, eerst met 4 internationale logées (Deens, Duits, Engels en Zweeds), om vervolgens Stephan Melein te helpen met het omroepen. Het jaar daarna ook als begeleider mee naar Aalborg (DK). Inmiddels help ik Stephan vaker bij toernooien en zo begon ook het omroepen bij de eredivisie. Daarbij kwam de verantwoordelijkheid voor de opbouw van de tribunes en het regelen van lijnrechters, en komend jaar zal ik daarnaast de taak van teammanager delen met Remco Holstege.

Ik ben docent NT2, wat inhoudt dat ik alfabetiserings-, inburgerings- en taal op de werkvloer-
cursussen verzorg voor anderstalige volwassenen. Dit voelt als een betaalde hobby, ik haal hier veel voldoening uit. Vanwege mijn beroep heb ik ook nog een korte periode vrijwillig met Aram Mahmoud en Grace Gabriël aan hun taalverhoging gewerkt. Mijn andere grote hobby is zingen, maar wees gerust; ik zal dit niet combineren met mijn vrijwilligerstaken in de sporthal.

Wij wensen Remco en Ingrid veel succes bij de uitbreiding van hun functie. Op naar goede resultaten samen met ons vlaggenschip!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-04-2019 om 12:13 uur

    Goed opgelost.

Reageer op dit bericht (“Remco en Ingrid teammanager van AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)