Badminton Vereniging Almere

Aram Mahmoud ontvangt IOC Refugee Athlete Scholarship

Aram Mahmoud , die onder de Nederlandse vlag als vluchteling op het internationale badmintoncircuit speelt, is een van 37 vluchtelingatleet-beurshouders die deel uit te maken van het IOC Olympisch vluchtelingenteam voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Dit werd bekend gemaakt op 20 juni, de dag dat Wereldvluchtelingendag jaarlijks wordt gevierd.

Als onafhankelijke speler probeert hij zijn niveau te verhogen door onder leiding van Gerard Thijssen, Suzanne Mulkens, Erik Staats, Dicky Palyama, Eric Pang en Donovan Cuntapay te trainen in verschillende trainingscentra. Daaronder het National Training Centre in Papendal, het Regional Training Center, Badminton Topsport Flevoland Academy en Cuntapay Badminton Academy. De laatste drie zijn gevestigd in Almere, de plaats waar Aram woont en waar hij ook traint en natuurlijk speelt bij BV Almere. Zij talent trok de aandacht van BV Almere en werd hij uitgenodigd om hier te komen spelen en werd in december 2015 lid van onze vereniging. Hier werd huisvesting voor hem geregeld en kreeg hij Nederlandse les van Ingrid Schrijer.

Aram speelt sinds 2018 internationale toernooien. Zijn resultaten dit jaar zijn de overwinning op de Yonex Letland International 2019, een kwartfinale op de 54 Portugese internationale kampioenschappen 2019, en meest recent halve finale op de RSL Lithuania International 2019 twee weken geleden.
Deze geweldige prestaties hebben zijn ranking doen stijgen van 300 aan het begin van maart tot 190 op 18 juni. De stijging sinds september 2018, toen hij 937 stond, is nog spectaculairder.

Aram vertelt er zelf nog het volgende over:

"Ik ben erg blij om te vertellen dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via ‘Olympic Solidarity‘ een beurs heeft toegekend aan mij. De beurs komt uit een steunprogramma ter ondersteuning van vluchteling-atleten.

[Aram]

Alle mensen hebben ambities en dromen. Als badmintonner heb ik de droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Deze beurs betekent dat ik die droom nog kan nastreven; vluchteling-atleten die een beurs krijgen, kunnen in juni 2020 geselecteerd worden voor het Olympische vluchtelingenteam.

Bees-Sport

Voor nu ben ik dankbaar dat ik met deze steun van het IOC een beter trainingsprogramma kan opzetten en ik meer internationale toernooien kan spelen waarbij ik ook nog kan blijven werken aan mijn integratie in Nederland en mijn maatschappelijke carrière".

Lees verder op de website van BWF

Meer over het Olympisch Vluchtelingenteam 2020 kan je hier vinden.
Wil je meer weten over het vluchtelingenwerk kijk je op de website van UNHCR.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 22-06-2019 om 11:12 uur

  Van harte gefeliciteerd Aram!

 2. Ernst op 22-06-2019 om 12:25 uur

  Gefeliciteerd Aram.

 3. Erik op 23-06-2019 om 21:19 uur

  Zet hem op Aram

 4. Cock op 24-06-2019 om 09:01 uur

  Heel goed nieuws, gefeliciteerd Aram. Ik hoop je nog veel wedstrijden voor Almere te zien spelen.

Reageer op dit bericht (“Aram Mahmoud ontvangt IOC Refugee Athlete Scholarship ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)