Badminton Vereniging Almere

Kick-off eredivisie op 7 september bij Duinwijck BC

Hoewel de meesten van jullie nog genieten van de vakantie zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al in volle gang. Zo speelt AviAir Almere de eerste wedstrijd op 7 september in het afgelopen jaar geopende DEGIRO-hal van Duinwijck BC.

aviair

Elk jaar vindt de start van de eredivisie plaats bij een andere vereniging. De kick-off vindt voor de vijfde keer plaats. De eerste twee keer door de Badmintonbond maar zo organiseerde BV Almere deze 2 jaar geleden als eerste vereniging en afgelopen jaar was de Kick-off bij DKC in Den Haag.
Op deze eerste speeldag spelen alle eredivisieteams 1 wedstrijd in dezelfde hal.
De volgende wedstrijden staan in Haarlem om 16.00 uur op het programma.

Duinwijck BC - DKC
Drop Shot BC - Smashing
Hoornse BV - Amersfoort
Amor GS BC - Roosterse BC
AviAir Almere BV - Le Credit Sportif VELO

Nieuwkomers zijn Drop Shot uit Den Haag en Amor uit Groningen. Zij nemen de plaatsen in van TFS Barendrecht en BV Van Zijderveld.
Drop Shot promoveerde na 25 jaar afwezigheid naar de eredivisie en heeft zich flink versterkt. Met oud-speler Robert Hoogland als trainer/coach is Drop Shot een team waar rekening mee gehouden moet worden.
Ook het eerste team van de Groninger Studenten Badminton Club AMOR speelt volgend jaar in de eredivisie. Zij plaatsten zich voor de promotie-degradatiewedstrijd tegen BV Van Zijderveld. Echter trok BV Van Zijderveld zich terug.
Aanleiding hiertoe was dat er geen sluitende begroting kon worden gevonden om met een representatief team uit te komen in de eredivisie.

poster kick-off

Meer over de selectie van AviAir Almere vind je hier.

Reageer op dit bericht (“Kick-off eredivisie op 7 september bij Duinwijck BC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)