Badminton Vereniging Almere

2 Finales voor Georgy op WK veteranen

Georgy van Soerland-Trouerbach heeft zich voor 2 finales geplaatst op de Wereldkampioenschappen veteranen in het Poolse Katowice. De finales worden zondag gespeeld en zijn live te volgen via de livestream op YouTube.

In het gemengd dubbel was de derde ronde het eindstation voor Georgy en haar mixpartner Stan de Lange. Met Mireille van der Woerdt versloeg ze o.a. het geplaatste Engelse koppel Louise Culyer/Tracy Hutchinson (3/4) en de als 2e geplaatste Deensen Christina Rindshoej/Dorte Steenberg. In de finale, die gespeeld wordt om 9.40 uur, wacht het als eerste geplaatste Russische koppel Natalia Gonchar/Olga Kuznetsova.

In het dames enkel verloor Georgy pas haar eerste game in de halve finale. Na betrekkelijk eenvoudige zeges op Hele Brettilon (Fra), Anette Grohmann (Dui) en Akiko Ueda (Jap) was de volgende Japanse, Nami Fukui, de eerste die het Georgy het lastig maakte. Maar dat lukt alleen in de eerste game. Na 4-0 en 13-6 wist de Japanse de game met 21-17 te winnen. In de tweede game nam Georgy snel een 10-3 voorsprong maar liet Nami nog wel tot 11-9 terug komen. Maar verder liet ze het niet komen en stoomde vrij snel door naar 21-13. De beslissende derde game ging aanvankelijk gelijk op. Tot 12-12. De Japanse oogde ietwat vermoeid en Georgy deed er nog een schepje bovenop. Met 9 scores achtereen dwong ze Nami Fukui op de knieën en plaatste Georgy zich verdiend voor de finale van morgen die gepland staat om 13.40 uur. Daarin zal ze het opnemen tegen de Taiwanese Shyu Yuh Ling.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald op 11-08-2019 om 11:04 uur

    Zo de mix dubbel is binnen! Na een matige eerste game toch gewonnen! 21-12 8-21 en 18-21

  2. Ronald op 11-08-2019 om 11:14 uur

    De dames dubbel dus.

  3. Ronald op 11-08-2019 om 15:53 uur

    En de single ook. 21-17 21-13 Tegenstander kon slecht tegen de korte ballen op. Gefeliciteerd!

Reageer op dit bericht (“2 Finales voor Georgy op WK veteranen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)