Badminton Vereniging Almere

Georgy wint 2 wereldtitels op WK veteranen

Georgy van Soerland-Trouerbach heeft 2 wereldtitels in de wacht gesleept op het wereldkampioenschap veteranen in de klasse 45+. In het Poolse Katowice won ze met Marielle van der Woerdt de dames dubbeltitel en sloot ook de finale in het dames enkel winnend af. Georgy won 4 jaar geleden ook al de wereldtitel in het dames enkel.

In de dames dubbelfinale liep het in de eerste game niet zoals gewild. Gedurende de game bouwden Natalia Gonchar en Olga Kuznetsova hun voorsprong gestaag uit tot uiteindelijk 9 punten. De 21-12 kwam hard aan. Maar hoe anders zou de tweede game verlopen. Na een gelijk opgaand begin liepen de Russische dames constant achter de feiten aan. Ze hadden dan ook werkelijk niets meer in te brengen tegen het spel van Georgy en Marielle. Met 21-8 zeiden de cijfers genoeg. In de derde game waren het toch weer Natalia en Olga die de leiding namen. Met 11-7 bij de break was er werk aan de winkel voor het Nederlandse duo. Ze knokten zich terug tot 11-11 en namen later een 17-16 voorsprong en sloegen op hun tweede matchpoint toe. Met 21-18 was de titel binnen.

De door de prijsuitreiking uitgelopen finale kon Georgy haar prestatie van 4 jaar geleden nog eens herhalen. Toen in de klasse 40+, nu in de 45+. De Taiwanese Shyu Yuh Ling kon in de eerste game nog redelijk bijblijven maar bij 16-16 kon Georgy afstand nemen en was de eerste game met 21-17 binnen. In de tweede game was Shyu Yuh Ling geen partij meer voor Georgy. Ze scoorde veelvuldig met net over het net geplaatste ballen en kwam haar opponente steeds een stap te laat. Georgy daarentegen oogde veel fitter en de 21-13 gaf dan ook de juiste verhouding weer. Een dik verdiende wereldtitel voor Georgy.

Bekijk hieronder de resultaten van de wedstrijden van Georgy.

resultaten

Klik op de afbeelding om het te vergoten

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 12-08-2019 om 17:16 uur

  Gefeliciteerd Georgy! Ik vind het knap.

 2. conny cashoek op 12-08-2019 om 19:01 uur

  Geweldig Georgy, wat een topprestatie 💪💪Hier mag je nog even van nagenieten hoor !!

 3. Cindy op 13-08-2019 om 11:54 uur

  Wow Georgy, trots op jou, echt super! Kanjer ben je, top gedaan!! Gefeliciteerd :)

 4. Georgy op 14-08-2019 om 11:50 uur

  Bedankt allemaal🤗

Reageer op dit bericht (“Georgy wint 2 wereldtitels op WK veteranen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)