Badminton Vereniging Almere

Victor Zomerweek 2019 dag 5

We zijn (helaas) alweer aangekomen bij de laatste dag van de Victor zomerweek 2019. We zijn de dag begonnen met een potje korfbal. We hadden twee teams, het was de bedoeling dat de teams de bal bij elkaar in de korf moesten gooien.

Om het spel wat leuker en spannender te maken, kwamen er telkens meer ballen bij. Op een gegeven moment hadden we wel vijf ballen in het spel.

Toen de kinderen eenmaal goed warm waren zijn we begonnen met de uitleg voor het onderwerp waar we vandaag mee aan de slag zijn gegaan. Voor vandaag stond de knijptechniek op de planning. Voor veel kinderen was dit een nieuwe techniek. De knijptechniek is een techniek in het voor veld, met deze techniek kun je een cross en rechtdoor – lob en netshot spelen. Het is de bedoeling dat je aan het begin van de slag je racket los vast houdt en op het laatst in je grip knijpt. Hierdoor kan je de shuttle overal spelen zonder dat de tegenstander van te voren al ziet welke slag je gaat spelen. We begonnen dit te oefenen op de backhand in tweetallen.

We hebben tussen al het oefenen ook een paar wedstrijdjes gespeeld. Na het tussendoortje hebben we de knijptechniek ook gecombineerd met wat voetenwerk. En nadat de kinderen dit ook aardig onder de knie hadden hebben we nog een paar wedstrijdjes gespeeld. Dit hebben we natuurlijk ook samen met de trainers gedaan. Er zaten aardig wat spannende wedstrijden bij, maar gelukkig konden de kids na al deze spanning wel een beetje uitrusten. Want na deze wedstrijden waren we alweer bij de lunch aangekomen. Vandaag stond op het menu patat met een (broodje) frikandel of kroket erbij. Na de lunch hadden de kinderen lekker pauze, de pauze na de lunch is altijd een van de gezelligste momenten van de dag. Bij de pauze doet iedereen lekker waar hij of zij zin heeft: de een gaat badmintonnen de ander voetballen en weer een ander gaat lekker uitrusten. Zo doet iedereen waar hij aan toe is.

Na de pauze zijn we weer verder gegaan met de knijptechniek. In de ochtend hebben we de knijptechniek alleen op de backhand gedaan, na de lunch en de pauze hebben we de knijptechniek ook op de forehand gedaan. Dit vonden veel kinderen wat lastiger, maar zoals iedere dag heeft iedereen zijn uiterste best gedaan. maar hier is natuurlijk ook veel concentratie en focus voor nodig. Dus om de kinderen wat af te leiden hebben we een super leuke bootcamp met ze gedaan. Hier waren de kinderen natuurlijk aangenaam verast over. De trainers hebben een bootcamp van dertien onderdelen in elkaar gezet. dit circuit hebben we twee keer gedaan.

Na de bootcamp hadden we nog een laatste oefening. Er moesten twee teams gevormd worden, de kinderen moesten een bal van drie kilogram doorgeven. Wanneer je de bal had doorgegeven moest je weer achter in de rij aansluiten. Hieronder kan je zien hoe dat er uitzag.

Nadat het team dat had verloren zijn opdracht heeft gedaan. Hebben de kinderen tegen de trainers gespeeld, dit vonden de trainers erg vermoeiend maar ze hadden het er graag voor over. Toen dit voorbij was hebben we met de hele groep uitgelopen, en gerekt en gestrekt. Zoals elke dag waren er ook weer twee spelers van de dag, vandaag waren dat…….

Het was vandaag de laatste dag van de zomerweek. Iedereen heeft ervan genoten zowel de trainers als de spelers. Het was een hele leerzame maar ook een hele gezellige week. Iedereen is nu weer klaargestoomd voor het aankomende seizoen ! Ik denk dat we wel kunnen spreken van een geslaagde week !!!

Reageer op dit bericht (“Victor Zomerweek 2019 dag 5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)