Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview: Fred van den Hof

De afgelopen tijd is er op bestuurlijk vlak heel wat veranderd binnen de BVA en de BSAO. Bestuursleden hebben het bestuur verlaten, nieuwe bestuursleden zijn toegetreden. Ook onder de bestuurslagen, in diverse commissies, is het nodige gebeurd. Ik ga daarom weer een serie 7-vragen interviews houden met vooral de nieuwe mensen. Zo kunnen de lezers kennismaken met de nieuwe organisaties en de nieuwe personen. In dit interview is Fred van den Hof aan het woord. Als topvereniging ben je verplicht om een umpire (scheidsrechter) “in dienst” te hebben. De oude hield ermee op, maar we zijn erg blij dat we met Fred dit gat snel hebben opgevuld.

Fred

2) Waar kan je ’s nachts voor uit bed worden gehaald?
(Stellig) voor niets. Ik moet er iedere ochtend om 6 uur op, dus ik heb mijn slaap heel hard nodig. Ik kan niets verzinnen wat ik zo leuk of lekker vind dat me daarvoor wakker zou mogen maken.

3) Je hebt al heel wat wedstijden geleid, heb je nog bijzondere dingen meegemaakt?
Ik was scheidsrechter in Madrid. Ik leidde de wedstrijd van Brice Leverdez (Fr) tegen Tony Penty (Eng). Dit was toch een profwedstrijd waar Brice veruit de favoriet was. Toch ging hij er uiteindelijk in drie games af. Dat verbaasde me zeer.
Ook Frankrijk, bij de Orleans Masters gebeurde iets bijzonders, in de HD en in de GD leidde ik de wedstrijd waar de nummer 1 geplaatst in speelde. In beide wedstrijden verloor de nummer 1 geplaatst, dat gebeurt niet vaak, kan ik je zeggen.
Een incident in de Nederlandse competitie kan ik me herinneren. De speler (we noemen geen naam) had zijn single verloren en ik had de wedstrijd afgekondigd. Hoor ik toch ineens een enorme klap naast me. Had de speler met zijn racket het shuttlemandje in tweeën geslagen, was dus alsnog een gele kaart.

4) Je bent nu umpire voor BVA, stel je mag kiezen om in een bestuur/commissie plaats te nemen. Wat zou dan je voorkeur hebben?
Ik ben er niet zo van om in commissies of een bestuur plaats te nemen. Ik ga veel liever mijn eigen weg . Besturen is eigenlijk niet echt mijn ding.

5) Het kabinet is ongeveer halverwege de rit, stel jij wordt minister/president. Wat is het eerste dat je in Nederland zou aanpakken?
Er is erg veel te veel werkdruk in de zorg en het onderwijs, daar moet als eerste iets aan worden gedaan. Te beginnen met de administratieve lasten te verminderen zodat er meer tijd en aandacht is voor de patiënten.
Ook moet er veel meer transparantie komen in debatten, al dat gezwets erom heen, zeg gewoon wat je bedoelt en draai er niet omheen.
Ook het wachtgeld voor afzwaaiende kabinetsleden moet worden afgeschaft, aan de ene kant houden ze hun hand op en tegelijkertijd doen ze er nog allerlei baantjes bij.

6) Terug naar BV Almere, wat zou je anders willen zien bij de vereniging?
Ik ken de vereniging niet zo goed, ik kan daar dus niet zo goed antwoord op geven.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers?
Ik wens alle sporters een zo blessurevrij mogelijke sportcarrière. Uit eigen ervaring weet ik hoe erg het is een zware blessure te hebben. Na twee meniscusoperaties ging ik verkeerd lopen, waardoor ik nu ook een heupoperatie heb moeten ondergaan. Das natuurlijk zwaar k…. Daarom wens ik iedereen heel veel gezondheid toe.

Fred en Cock

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Greco op 09-08-2019 om 14:44 uur

  Hoi Fred,

  Ik vind het leuk dat je dit voor de vereniging wilt doen.

  Nieuwe bezems vegen schoon.

 2. Suus op 09-08-2019 om 14:53 uur

  Hoi Fred, wij kennen elkaar al meer dan 23 jaar en ik vind het super dat je nu ook wat voor BV Almere gaat doen. Veel succes verder als scheidsrechter! Ik zie je in de hal.

 3. Geert op 09-08-2019 om 15:22 uur

  Harstikke top Fred. Fijn dat je er bij bent!

 4. Henk Smit op 12-08-2019 om 16:51 uur

  Jammer dat je geen clubliefde kent.

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview: Fred van den Hof ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)