Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere wint ook tweede wedstrijd

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders te sterk voor FZ Forza Amersfoort. De nieuwe aanwinst van Almere, de Deense Irina Andersen, won met Tamara van der Hoeven simpel de dames dubbel en ook vrij eenvoudig haar dames enkelpartij. Foto's van de wedstrijd vind je in het fotoalbum.

aviair
Alex en Dennis

Alex Vlaar en Dennis Koppen begonnen niet goed aan de eerste game in hun dubbel tegen Freek Golinski en Vincent de Vries. Binnen een mum van tijd keken zij tegen een achterstand aan van 6-1. Maar even zo snel was die weer ingelopen en zelfs omgezet in een voorsprong. Met 21-16 was de game binnen. Ook in de tweede game een achterstand maar nu kwamen ze die niet meer te boven. Een pijnlijk verlies van 21-10 moest in de derde game goed worden gemaakt. Tot de break ging het gelijk op maar daarna wisten Freek en Vincent een gaatje te slaan van 4 punten. Alex en Dennis kwamen nog terug tot 17-17 maar drukten de mannen uit Amersfoort door en met 21-18 verlieten zij als winnaar de baan. Een 1-0 achterstand.

Irina en Tamara
Haje

Bij de dames dubbel waren de krachtsverhoudingen groot. Irina Andersen en Tamara van der Hoeven hadden weinig te duchten van Renske Kwakkenbos en Mireille van Daal. De Deense nummer 81 van de mondiale ranglijst is beslist een versterking voor het keurkorps van coach Dave Khodabux. Samen met Tamara bleken de Amersfoortse dames geen partij voor het Almeerse duo. Aan de alleszeggende gamestanden van 21-7 en 21-9 valt dan ook weinig meer aan toe te voegen.

Aram

Inmiddels was Aram Mahmoud begonnen aan zijn partij. Na 11-2 stoomde hij tegen Gilles de Kock snel door naar 21-4. Zoals wel vaker wordt een heel gemakkelijke game gevolgd door een wat moeizame tweede. Aram kon niet echt afstand nemen maar hervond zich prima in het tweede deel van de game. Zo had hij met 21-12 uiteindelijk toch een vrij eenvoudige avond.

Amy
raggers

Dat gold niet voor Amy Tan. Amy had zeker in de eerste game haar handen vol aan Daphne Jansen. Hoewel de winst niet echt in gevaar kwam bood Daphne prima partij. Na de 11-8 bij de break kon Amy haar voorsprong uitbreiden en kon na de 21-16 gamewinst met vertrouwen beginnen aan de tweede game. Dat vertrouwen werd nog wel even op de proef gesteld want Daphne nam een 9-5 voorsprong. Voor Amy het moment om orde op zaken te stellen en het verzet van haar opponente te breken. Dat lukte prima want de achterstand werd omgezet in een 11-10 voorsprong en kwam Daphne er niet meer aan te pas. Met 21-13 bracht Amy de stand op 3-1.

Dennis

Dennis Koppen speelde een geweldige eerste game tegen Vincent de Vries en wist hem op alle fronten af te troeven. Met 21-12 was het verschil dan ook duidelijk. Maar Vincent gaf zich allerminst gewonnen. Een sterke game bracht hem een 21-18 winst en sleepte er een derde set uit. Die ging redelijk gelijk op. Dennis voelde zich gesterkt door een miraculeus behaald punt waarin hij het beste uit zich boven haalde. Dat leverde hem ook een Amersfoorts applaus op maar geen winst. Want Vincent liet zich niet van de wijs brengen en bouwde een voorsprong op van 4 punten. Bij Dennis was het beste eraf en kon Vincent de trekker over halen: 21-15.

Irina

Irina Andersen speelde een relatief eenvoudige partij tegen Mireille van Daal. Ze scoorde er vrolijk op los en nam een 11-2 voorsprong. Even zo simpel was met 21-7 de eerste game binnen. Maar net als bij Aram volgde een wat moeizame tweede game en kwam geheel onverwachts op een 8-9 achterstand door een reeks mooie punten van Mireille. Maar ook de linkshandige Irina hervond zich tijdig een kon de game en dus de partij winnend afsluiten. Een 21-15 bracht een 4-2 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Tamara en Alex
Beround

De twee mixpartijen zouden de Almeerse overwinning nog roet in het eten kunnen gooien. Maar al snel bleken Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar veel te sterk voor Daphne Jansen en Gilles de Kock. Na 11-1 en 21-4 leek de tweede game een formaliteit. Maar ook nu een wat moeizame start. Daphne en Gilles hielden op 13-13 nog wel gelijke trend maar verder lieten Tamara en Alex het niet komen. Met 21-14 werd in ieder de zege veilig gesteld met de tussenstand van 5-2.

Aram en Ilse

Aan Ilse en Aram om het zesde punt te scoren. Tegen Renske Kwakkenbos en Freek Golinski waren zij op de goede weg. Na 11-8 liepen zij uit naar een ogenschijnlijk veilig 18-14 voorsprong. Voor Renske en Freek het sein om er nog alles uit te halen en kantelde de partij. Zij scoorden 5 punten op rij en zetten hun achterstand om in een 19-18 voorsprong. Ilse en Aram kwamen nog wel gelijk maar Renske en Freek benutten direct hun eerste gamepoint: 21-19. Die dreun kwamen de Almeerders niet echt meer te boven en mochten hun tegenstanders met hun verdiende overwinning gaan feliciteren. De 21-16 bracht leverde echter niet meer op dan de kleinst mogelijk nederlaag voor Amersfoort.

Alle uitslagen van de tweede speelronde en de stand in de eredivisie badminton vind je op toernooi.nl.
Het fotoalbum van de wedstrijd FZ Forza Amersfoort - AviAir Almere van dit weekend vind je op de fotowebsite van Badmintonenzo.net

Victor

Zaterdag 21 september om 19.00 uur speelt AviAir Almere de eerste thuiswedstrijd in Sporthal Raggers. Tegenstander is dan 2dA Smashing uit Wijchen dat tot nu toe slechts 1 punt wist te behalen.
Zoals altijd is de toegang gratis.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere wint ook tweede wedstrijd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)