Badminton Vereniging Almere

Verslag RSK 2019

In het weekend van 23 en 24 november stond er voor veel BV Almere spelers de regionale kampioenschappen senioren op het schema. Met een delegatie van maar liefst 55 Almeerse deelnemers verspreid in drie categorieën, was de opkomst groot te noemen. Er werd gespeeld in de categorieën 1, 4 en 6 en in elke categorie werden de onderdelen singel, dubbel en gemengd dubbel gespeeld.

Raggers

Zaterdag

De eerste dag ging goed van start met de eerste Almeerse spelers die het spits mochten afbijten met de gemengddubbels om 9.00 uur. Met de eerste winstpartijen op zak begon het toernooi goed. Na de gemengddubbels in de ochtend stonden er in het begin van de middag de singels op het schema. En natuurlijk zijn ook hier veel spelers doorgedrongen naar de volgende ronden of dichterbij gekomen door het winnen van de poule. Nadat de spelers zichzelf hebben bewezen bij de singels stonden de dubbels op het programma. Deze werden gespeeld aan het begin van de avond. Na al het harde werken op de zaterdag waren er een hoop spelers door naar de halve finales op de zondag.

Zondag

Op de zondagochtend stonden de gemengddubbels wederom als eerst gepland, naast nog een enkele single partij. Na deze eerste halve finales begonnen de Almeerse spelers alweer goed met vier finaleplekken. De dag werd vervolgd door de rest van de heren- en damessingels en wederom een goed resultaat voor Almere met maar liefst 7 finaleplekken. Na de singels werden de wedstrijden vervolgd met de halve finales dubbelspel of laatste poulewedstrijden. Ook hierbij hebben we weer veel finaleplekken binnen weten te slepen. Nu alle halve finales gespeeld waren konden de finales beginnen. Almere heeft heel wat prijswinnaars over gehouden na het RSK. In de heren enkel 6 is Arjen Schrijer als beste eruit gekomen en won zijn finale met 21-19 en 21-16. In de dames enkel 6 ging het tussen twee Almeerse speelsters, namelijk Ilse Stoffelen en Stephanie Snel. Na twee mooie sets ging dit keer de winst naar Ilse Stoffelen met 21-18 en 21-16. In de gemengddubbel 4 stond Gijs Berkelmans samen met zijn partner Lianne van Os in de finale. Ze behaalden een knappe tweede plek, ze verloren de mix met 21-13 en 21-19. Waarin Gijs het net niet kon redden in de mix won hij zijn finale singel wel, met 21-14 en 21-17 tegen clubgenoot Pjotr Odijk. Gijs ging nog even door, want ook in het mannendubbel wist hij het hoogste podium te bereiken samen met partner Bas van Os. Ze wonnen van hun veel jongere clubgenoten Pjotr Odijk en Tristan Eshuis. Wederom weer een mooie eerste en tweede plek in de categorie 4.

Van de Kolk

Ook in categorie 4 werd de eerste plek behaald door Mijntje Holstege. Zij wist met 21-19 in de derde game te winnen van Puck Minnebo. Uiteraard was zij ontzettend blij met deze overwinning, tranen van blijdschap! In de gemengddubbel 1 stonden de Almeerse Diede Odijk en partner Jasper Koppen tegen onze Léon Nottelman samen met partner Raquel Humphris (BC Duinwijck). De winst ging naar Léon en Raquel, ze wonnen met twee keer 21-18. In de finale van de damessingel categorie 1 stond Diede ook in de finale waar zij helaas in drie games haar meerdere moest erkennen tegen wederom Raquel. Met de gamestanden 21-13, 16-21 en 13-21 trok Diede aan het kortste eind. In de damesdubbel 1 hebben onze jonge Almeerse duo Diede en Kirsten de Wit de eerste plek weten te veroveren en een knappe tweede plek was er voor het duo Suzanne Mulkens en Rosalie Teuben. Ook Diede dus driemaal in de prijzen! In de herendubbel 1 stond het duo Denzell van Soerland en Dennis Koppen tegen onze Timo Stoffelen met zijn partner Menno de Vor in de strijd voor de eerste plek. Hierin waren Denzell en Dennis vandaag een maatje te groot en wonnen de partij met 21-13 en 21-12. And last but not least de herensingel categorie 1. Een finale waarin Dennis duidelijk een maatje te groot was voor Thomas Sibbald, want hij liet Thomas het nakijken met de gamestanden 21-8 en 21-12.
Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd en laat dit naar meer smaken! Het was een geslaagd weekend, met een goede organisatie. Het schema liep mooi op tijd en het was heel erg gezellig. Hopelijk zijn andere verenigingen volgend jaar ook meer vertegenwoordigd, want dat maakt het nog leuker en gezelliger. Tot volgend jaar!

victor

Reageer op dit bericht (“Verslag RSK 2019 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)