Badminton Vereniging Almere

Almere 15 verslaat BC Flevoland 1

Geen wedstrijd van team 1 eredivisie dus maar eens aandacht voor team 15 dat uitkomt in de 5e divisie. De eerste wedstrijd van december was een thuiswedstrijd tegen BC Flevoland 1 uit Lelystad. De vorige ontmoeting eindigde in een 2-6 overwinning en de return resulteerde eveneens in een overwinning. Deze maal werd het 5-3 voor Almere 15.

Team 15
Ferry en Rick

Rick Blok en Ferry Voortman kenden in de eerste game geen enkel probleem met Glenn de Vries en Edgar Pieters. Na 11-1 bij de break werd de game met 21-12 simpel binnengehaald. Zo makkelijk ging het in de tweede niet. Zelfs achter op 10-11 en dat bracht nog spanning in de partij. Maar aan het eind trokken de Almeerders met 21-19 toch aan het langste eind.

Sofie en Alyssa

Meer moeite met hun tegenstandsters hadden Alyssa Sowikromo en Sofie Meijer. De eerste game tegen Nicola Visscher en Wendy Dam-Visser ging vrij kansloos met 21-12 verloren. Maar de dames herstelden zich knap in de tweede game. Door iets anders te spelen brachten ze hun opponenten met regelmaat in de problemen. Met 21-15 dwongen Alyssa en Sofie dan ook een derde game af. Daarin stelden Nicola en Wendy zich wat beter in op het Almeerse spel en met meer ervaring trokken zij de game en dus de partij met 21-17 naar zich toe.

Ferry
Zohlandt

Ferry mocht gelijk weer aan de bak in zijn enkelspel tegen Glenn de Vries. Met de dubbelpartij nog in de benen moest hij de eerste game met 21-16 aan Glenn laten. In de tweede game kwam Ferry op dreef en kwam op een 16-8 voorsprong. Helaas bleek het niet genoeg. Een indrukkende inhaalrace van Glenn leverde hem alsnog een 21-19 winst op.

Elody

In de dames single nam Elody Webbers het op tegen Nicola Visscher. De eerste game moest ze met 21-18 aan Nicola laten. In de tweede game ging het beter hoewel Elody de winst in de tweede game nog bijna liet glippen. Bij 19-16 kwam de Lelystedelinge nog op 19-19 maar hield Elody het hoofd koel en sleepte er een derde game uit. In die game kon Nicola tot 11-8 nog bijblijven maar daarna was Elody oppermachtig en pakte de winst met 21-13.

Rick

Een makkelijke eerste game voor Rick Blok tegen Edgar Pieters. Met 21-12 leek Rick dan een simpele overwinning te boeken. Maar daar dacht Edgar anders over. Rick werd op alle fronten afgetroefd en Edgar nam een 11-7 en een 19-11 voorsprong. Maar Rick had eigenlijk geen trek in een derde game en begon aan een inhaalrace waarbij hij zowaar de stand op 19-19 gelijk wist te trekken. Dat kostte blijkbaar teveel energie want met 21-19 was de game toch voor Edgar. Nog even uitrusten voor de derde game en dat deed hem blijkbaar goed. Met 21-11 sloot hij de partij toch winnend af.

Alyssa

Alyssa Sowikromo was zeker in de eerste game een maatje te groot voor Wendy Dam-Visser. Met precisie plaatse Allysa de shuttle waar ze hem wilde hebben en nam met gemak een 11-4 voorsprong. Met 21-11 was de game voor haar. Maar zo simpel als de eerste game ging moest Alyssa er in de tweede game harder voor werken. Na een 11-7 achterstand kon ze gelukkig haar niveau van de eerste game herpakken en met 21-16 ook deze game winnend afsluiten.

Sofie en Rick

Met een 4-2 voorsprong voor Almere 15 werd er begonnen aan de afsluitende mixpartijen. Sofie Meijer en Rick Blok kwamen op een 11-8 achterstand. Maar een prima tweede deel leverde hen een 21-15 winst op in hun partij tegen Wendy Dam-Visser en Edgar Pieters. Ook in de tweede game een achterstand van 5-0 en 11-7. Maar uiteindelijk kwamen ze toch weer op voorsprong en met een nipte 21-19 pakten ze ook de partijwinst.

Ferry en Elody

Winst zat er helaas niet in voor Ferry en Elody. Na een 21-17 verlies in de eerste game herpakten zij zich nog wel en wonnen na 11-5 de tweede met 21-16. Maar in de derde game stond er ineens een 7-0 achterstand op de borden. Met 11-4 bij de break waren zij niet meer in staat die achterstand in te lopen. Met een relatief eenvoudig 21-12 winst in de derde game bepaalden Nicola Visscher en Glenn de Vries de eindstand op 5-3.

Voorlopig staat Almere op een mooie vierde plek in de 5e divisie. Komende zondag de uitwedstrijd tegen Harderwijk 4 en 2019 wordt afgesloten met een thuiswedstrijd op zondag 15 december om 13.30 uur in Sporthal Raggers tegen Zeewally 1. Zeker de moeite waard om deze wedstrijd te bezoeken. Team 1 speelt dan ook thuis tegen BC Duinwijck.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Floor op 02-12-2019 om 07:41 uur

  Leuk Geert!

 2. Arnold op 02-12-2019 om 09:19 uur

  Prachtig verslag, Geert.

 3. Nicola op 02-12-2019 om 18:34 uur

  Leuk stukje Geert!
  Beetje jammer van de uitslag.. en waar zijn mijn actiefoto’s?
  :'(

 4. Geert op 02-12-2019 om 19:02 uur

  Hoi Nicola, ja 6-2 was beter geweest :D Jouw actiefoto's en al die andere die ik heb gemaakt zet ik morgenavond online. De link vind je dan op mijn website door op het pijltje te klikken achter mijn naam boven dit bericht.

 5. Bas van Os op 02-12-2019 om 23:43 uur

  Nicola,
  Jammer dat ik er niet bij was! Dan had ik Ferry gecoacht en was er zeker een andere uitslag geweest :)
  Toch Ferry??

Reageer op dit bericht (“Almere 15 verslaat BC Flevoland 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)