Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview met René Jonker

Binnen onze mooie vereniging verandert er momenteel heel veel. Ik zie veel nieuwe (jonge) mensen de wat ouderen vervangen in diverse commissies en in het bestuur. Ik ben hier een groot voorstander van, want nieuwe jonge mensen hebben ook frisse nieuwe ideeën. Zo kunnen we de vereniging dynamisch en modern houden. In de komende interviews ga ik met een aantal nieuwkomers praten, zodat iedereen binnen de vereniging een kans heeft om een beeld te krijgen van wie, waar zit en wat voor persoon dit is. Maar het is natuurlijk ook goed dat niet alles overhoop wordt gehaald, dus dat er ook nog een aantal oude rotten (zoals uw reporter) blijven zitten op hun posities. Dat komt dan de stabiliteit van de vereniging weer ten goede. Een mix van beiden is het beste. Een van de oude rotten is René Jonker. René is al een leven lang trainer van de recreanten op maandag avond en dat zal hopelijk nog wel een aantal jaren doorgaan. Hoogste tijd dus om Rene beter te leren kennen middels de beroemdste 7 vragen

1) Stel je eens voor

Ik ben 62 jaar oud en al 35 jaar getrouwd met Mirjam. Ik heb 2 kinderen waar ik vreselijk trots op ben.
- Dochter Anika is doctor in de Scheikunde en
- Zoon Nils is letselschade advocaat
Bovendien heb ik een kleindochter Elena. Ik ben dus ook oppas opa en dat is het leukste dat er is.
Ik werk al 25 jaar bij het GGD, ik ben daar hoofd financiën. Van origine ben ik onderwijzer Basisonderwijs en Leraar bedrijfseconomische vakken in het voortgezet onderwijs. Je kan het nu niet meer geloven, maar toentertijd was daar geen werk in te vinden. Ik heb toen de controllersopleiding gedaan en ben als financial controller gaan werken in de vliegtuigfabriek Fokker, en vandaar uit naar de gezondheidszorg gegaan.
Buiten het badminton spendeer ik veel tijd aan ons oude zeilscheepje, dit is zelfs varend erfgoed. Dit is in de zomer onze vakantiebesteding en ’s winters is er altijd wel iets te klussen aan de boot.

2) Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald
IJS: dat vind ik heerlijk!! En als het Italiaans ijs is blijf ik de hele nacht nog wakker ook, als het moet

3) Je hebt heel wat mensen getraind, kan je je nog anekdotes of leuke zaken herinneren
Je onthoudt niet alle namen en gezichten van de mensen die je hebt getraind. Andersom is dat natuurlijk anders, de trainer wordt wel onthouden.
Ik heb dan ook weleens dat ik in de stad loop en wordt gegroet door iemand waarvan ik geen idee heb wie dat is. “Zal wel weer iemand van badminton zijn” zegt mijn vrouw dan.

4) Het kabinet moet nog 1 jaar, stel je bent vanaf nu minister president, wat zal je direct willen veranderen
Onzinnige regelgeving! Als ik zie aan wat voor regels de zorg moet voldoen en hoeveel documenten er moeten worden ingevuld, is er nog heel veel te winnen. In de zorg gaat het om mensen en het gaat wat mij betreft niet primair om processen en procedures, toch!
Als je ziet dat verplegend personeel in een verplegingshuis, door al die regeldruk, geen tijd heeft om eens een gewoon praatje te maken met de bejaarden is dat heel slecht. Waar denk je dat deze mensen buiten verzorging meer behoefte aan hebben, aandacht en een goed gesprek of een volgens protocol ingevuld dossier.

5) Terug naar BV Almere: wat kan er beter bij onze club.
Sjee , De club functioneert heel erg goed en fijn met veel aandacht voor techniek en het spel, dat is perfect verzorgd en dat moeten we vooral zo houden.
Wel kan er een betere mix plaats vinden tussen recreanten en wedstrijdspelers, zodat ze elkaar (nog) beter leren kennen.

6) Je bent al zo lang trainer, zou je niet eens iets anders (in een commissie) bij BVA willen doen
Kunnen wel, willen niet. Ik heb altijd training willen geven. Ik wil dit zo onafhankelijk mogelijk doen. Ik ben nog steeds heel tevreden met wat ik doe en als ik dus niet in een commissie/bestuur ga zitten heb ik geen last van belangenverstrengeling.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers.
Nogmaals, ik vind het trainerschap vreselijk leuk en ik hoop dit nog heel lang te doen. Laat ik naast de jeugdige aanwas dan maar de dinosaurus van de vereniging worden.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Alexander op 16-12-2019 om 10:49 uur

    Weer een leuk interview Cock!

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview met René Jonker ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)